19 Април, 2015 16:04 714 1

Меглена Кунева с щаб за местните избори

  • кунева-
  • дбг-
  • щаб-
  • местни избори

Партията настоява за единна национална регистрация на Реформаторския блок

Единна национална регистрация на Реформаторския блок за изборите и явяване единно на Блока в цялата страна са двете стъпки, на които „Движение България на гражданите“ държи. ДБГ е първата партия от РБ, която обявява желанието си за единна регистрация за местния вот. Имаме поставен срок от структурите ни до 1 месец да има подписано споразумение за единно явяване. Това каза Меглена Кунева, лидер на ДБГ и вицепремиер, на пресконференция днес в Бургас по повод приключването на разширения Национален съвет на партията.

ДБГ избра Национален предизборен щаб за местните избори, в който влизат тримата заместници Найден Зеленогорски, Димитър Танев и Настимир Ананиев, както и Димитър Делчев – народен представител и секретар на парламентарната група на РБ, Живко Табаков – общински председател на ДБГ – Бургас, Прошко Прошков и Красимир Гълъбов – членове на Националния съвет и юриста Николай Вълков. Според решението на разширения Национален съвет се възлага на Изпълнителния съвет в едномесечен срок да инициира преговори с партиите от РБ за подписване на предизборно коалиционно споразумение за общо явяване на местните избори.

Поставихме си срокове - до 30 април – изграждане на областни щабове и общински предизборни щабове от по 5 души, до 15 май да се излъчват номинации за кметове на населени места, до 20 май – за общински съветници, съобщи Кунева.

Найден Зеленогорски, заместник-председател, каза, че щабът на ДБГ ще е полезен за организацията на изборите на РБ с хора, капацитет и експертиза, като потвърди, че РБ ще има голям предизборен щаб в столицата и локални по места. Според него РБ на места ще има партньори, за да се спечели повече подкрепа, включително срещу ДПС и БСП. От евроизборите, през парламентарните натрупахме подкрепа, сега ще стъпим сериозно и в местната власт с още по-голям резултат, за да се ускорят реформите, които сме обещали, каза Зеленогорски. Като партньори той каза, че припознава патриотичната и дясно-центристката ниши.

Меглена Кунева добави, че дали ще се подкрепи кандидат или ще се издигне алтернативна кандидатура решават местните организации, а единната регистрация ще спомогне за консолидацията на РБ. Единството идва през правила, добави Кунева и припомни, че ДБГ обяви Пътна карта за консолидация на РБ още през месец декември 2014 година. Местните ни структури си задават въпроси какво би станало, ако се правят местни регистрации на РБ, което изключва възможност да се ползва марката на Блока, обясни тя и добави, че структурите на партията, там, където условията не позволяват да се явят заедно, ще преценят дали поемат риска да се явят самостоятелно, без марката РБ, което не променя тяхната принадлежност към дясно-центъра и ценностите на Блока.

Ще имаме свои листи във всички общини в Бургас, потвърди Кунева. Зеленогорски подчерта  капацитета на РБ и ДБГ в смесените региони, а Настимир Ананиев припомни Сърница и Неделино, където ДБГ и РБ постигнаха пробив в местната власт. Димитър Танев, заместник-председател на ДБГ, съобщи, че в Гурково, Николаево и Павел баня се откриват нови структури, което потвърждава ДБГ като печеливш политически проект. Ще имаме навсякъде и номинации за кметове, каза Димитър Танев, а Меглена Кунева допълни, че ДБГ има сериозен принос за единството на РБ и решението на НС на ДБГ от вчера е стъпка в тази посока.

Според Найден Зеленогорски силата на всяка партия в РБ допринася за общата му сила. Той каза, че 40-50 по-малки общини и райони и 5-7 големи областни градове са целта на РБ за избор на кметове на местния вот. Имаме сериозни шансове за балотаж на местата, където сега има кметове, родеещи се с РБ и това ще е наша сериозна задача, добави той. По думите му, няма нагласа за преминаване на РБ в единна партия, а по-скоро се поддържа идеята на федеративен принцип, който да пази многообразието на партиите в рамките на единството на Блока.

Живко Табаков подчерта, че хората в щаба на ДБГ ще отговарят за регионалните щабове на ДБГ в цялата страна и обяви, че в сроковете, поставени от Националния съвет, ДБГ-Бургас ще обяви решението си за явяването на местните избори.

В разширения НС на ДБГ в Бургас участваха над 200 души от структурите на партията в цялата страна. Днес по-рано Кунева и заместниците й се срещнаха с кмета и областния управител на Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай тошо

    0 0 Отговор
    Мигленчето е много нагла имного алчна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове