Last news in Fakti

16 Май, 2015 18:20 1 080 4

Кунева издига Соломон Паси за кмет на София

  • меглена кунева-
  • соломон паси-
  • кмет-
  • софия

За промени в конституцията се обединяваме около безспорните предложения

Кунева издига Соломон Паси за кмет на София - 1
Снимка: Фейсбук

След номинацията му от нашата структура в район Витоша, ще предложа Соломон Паси за кандидатура на Реформаторския блок (РБ) за кмет на София – именно такъв профил за кандидат ще донесе мобилизация на доверието, съобщи лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева.

Тя подчерта, че намира за много подходяща и зряла кандидатура на Паси като човек, който е донесъл резултат за България и ще допринесе за резултат с подчертано европейски профил и за столицата. Много зряло и точно в профила, в който РБ търси, коментира Кунева по-късно в Туитър и Фейсбук, където потвърди, че номинацията от името на ДБГ тя ще предложи на РБ.

Кунева обясни, че коалицията е стабилна – и управляващата, и вътре в РБ. Наша кандидатура ще обедини гласовете вдясно. Като се гласува за ГЕРБ и РБ, се гласува в една посока, на места ще се подкрепяме в ОбС  и при кандидатите, но ние сме конкуренти, подчерта Кунева, като добави, че уважава настоящият кмет на столицата и приноса й за реализацията на европейските проекти. По думите й обаче собствена кандидатура на РБ е важна за консолидацията на максимално доверие и подкрепа за реформаторските политики от гражданите на столицата, на което РБ държи много.

Има приета от парламента стратегия за съдебната реформа. Всеки опит за довнасяне на нови въпроси за промени в Конституцията ни отдалечава от гласуваната съдебна стратегия. Каквото е гласувано в зала, към това се придържаме, защото до края на настоящата сесия хората очакват да видят резултат с промените в Конституцията.

Това каза в ефира на Радио К2 днес вицепремиерът по европейските политики и институционалните въпроси и председател на ДБГ от РБ Меглена Кунева.

Законът за съдебната власт се променя, за да стане необратима съдебната реформа, и то през конституционни промени. Това означава, че което и да е следващо правителство няма да може с един замах и едно мнозинство да промени Закона за съдебната власт в Народното събрание. Конституцията дава гаранции, каза Кунева и добави, че самата съдебна власт подкрепя идеята за повече контрол и максималната публичност на работата на съдебната система. Тя подчерта, че постигането на резултат от реформите, в това число и по отношение на конституционните промени, се очаква от обществото още в тази парламентарна сесия.

Тя каза, че тепърва ще се види какво ще се обсъжда в контактната група в парламента за конституционните промени, но нека сега внесем тези промени, защото са най-малкият общ знаменател, по който имаме съгласие, добави още тя. Кунева напомни, че третият стълб от програмата на „Движение България на гражданите" включва правото на законодателна инициатива на група граждани и правото индивидуална жалба до Конституционния съд, което отдавна е подкрепено и от целия РБ.

Попитана за списъците, свързани с КТБ, Кунева нарече казуса ужасяващ. Предоговарянето на кредитите ме отвращава, категорична бе тя и добави, че да се злоупотребява с привилегия, какъвто е случаят с предоговорените депозити, е отвратително. Корумпирането на закона е последна степен на падението, подчерта Кунева и посочи, че директивата за защитените депозити от времето на мандата й като еврокомисар е направена за защита, а не да се ползва за злоупотреба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО

    1 0 Отговор
    СОЛОМОН НИ ЛЪЗНА ЗА ЧЛЕНСТВОТО НИ В НАТО.

    БОЖЕ О СПАСИ, НИКОГА ДОВЕРИЕ И ГЛАСУВАНЕ ЗА
    СОЛОМОН ПАСИ !
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    Стига с тия замръзнали мозъци и стари мутри, как се издигат палачите да ни довършат! Тоя кукундел беше направил "откритие" всички зарядни да са с един жак, че да не се произвеждали друг модел, толкова е прост, че нямам думи като са един модел жаковете какво, нали като си купиш GSM трябва да го придружава зарядно! Тоя да върви в Израел да става кмет или в Турция!
  • 3 много тъп

    2 0 Отговор
    жална ви майка софиянци,ако изберете този предател
  • 4 Монго

    0 0 Отговор
    Да върнат Пеевски, да намерят някакъв пост и на СерГей и...втасваме.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове