Last news in Fakti

7 Септември, 2011 14:49 665 0

С 23 млн. евро изграждаме система за наблюдение по границата с Турция

  • граница-
  • система за наблюдение-
  • правителство
С 23 млн. евро изграждаме система за наблюдение по границата с Турция - 1
Снимка: БГНЕС

На днешното си заседание правителството възложи на министъра на вътрешните работи да създаде организация за изграждането до 30 юни 2015 г. на интегрирана система за наблюдение по границата с Турция в участъка ГКПП „Лесово” – устието на р. Резовска. За целта ще бъде проведена процедура с прогнозна стойност до 23 млн. евро по Закона за обществените поръчки, съобщиха от правителствената пресслужба.

75 на сто от средствата, необходими за реализацията на интегрираната система, ще са от Фонда за външни граници на Европейския съюз, останалите ще се осигуряват целево всяка година с държавния бюджет.

Проектът е включен в Многогодишната програма 2010-2013 по ФВГ, одобрена с Решение на Европейската комисия 1646 от 17 март 2011 г. С изпълнението му ще се повиши съществено сигурността на българо-турската граница, определяна като една от външните граници на ЕС с голям миграционен натиск от граждани на трети страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА