Last news in Fakti

8 Септември, 2011 14:17 573 0

ГЕРБ затяга контрола над депутатите

  • народно събрание-
  • избори 2011-
  • герб

Все по-малко народни избраници ходят на работа

ГЕРБ затяга контрола над депутатите - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ взе на мушка депутатите, които не ходят на работа. Справянето с отсъствията и затягането на дисциплината са обсъдени от Изпълнителната комисия на партията, както и режимът на работа на парламента по време на предизборната кампания.

„Обсъдихме по-добрата организация, която включва санкции – в това число финансови, и, ако правилникът на НС позволява, ще се намаляват заплатите“, обясни заместник-председателят на групата на ГЕРБ Димитър Главчев пред журналисти. Сегашната разпоредба депутатите да получават една трета от заплатата си, ако отсъстват от работа, е лош пример, смята Главчев. Така депутатите, които не се явяват в парламента, прибират по 700 лв. „Дали има другаде работно място, където да ти е гарантирана една трета от възнаграждението, без да ходиш на работа“, възрази той.

Един от вариантите е депутатите да не работят в определени дни от предизборната надпревара. Въпросът все още ще се изяснява и с останалите парламентарни групи. Най-вероятно депутатите ще отработват пропуснатото през нетипични за работа дни – като понеделника, за да не нарушат законодателния процес.

Днес депутатите работиха само час, тъй като изчерпаха точките от програма си. По-късно става ясно, че на днешното заседание на присъствали по-малко от половина народни избраници от всяка парламентарна група. Според парламентарния шеф Цецка Цачева изключение са били само депутатите от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА