8 Септември, 2011 18:59 855 0

Либия иска „нова страница“ на отношенията с България

  • либия-
  • българия-
  • медици
Либия иска „нова страница“ на отношенията с България - 1
Иса Омар Ашур. Снимка: БГНЕС

Искаме да сме в добри отношения с България, заяви новият либийският посланик в София Иса Омар Ашур. Дипломатът е представител на Преходния национален съвет, който се създаде като официална опозиция на режима на Муамар Кадафи, а сега е временен управляващ орган.

Либийското посолство у нас отново отвори врати, след като предишният посланик се бе заключил там.

Ашур заяви, че амбицията на страната му е да отвори „нова страница“ на отношения с България – в икономически, културен и социален план. Ашур покани на среща българските медици, които четири години лежаха в затвор в Бенгази, както и всички наши сънародници, които желаят да посетят посолството. ПНС вече контролира всички институции и ще се отворят всички досиета за процеса срещу българските медици и палестинския лекар.

Новата власт в Либия има амбицията да възстанови отношенията с всички страни и ясно да се разграничи от режима на Кадафи, категоричен бе дипломатът.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА