Last news in Fakti

9 Септември, 2011 14:14 1 122 0

Самолет с руски туристи блокиран на летище Бургас

  • бургас-
  • летище
Самолет с руски туристи блокиран на летище Бургас - 1
БГНЕС

Около 300 руски туристи от чартърен полет номер 633 „Бургас-Москва” на авиокомпанията „България Ер” не могат да излетят от летището в Бургас, съобщи руското генерално консулство във Варна.

„Полет 633 на авиокомпанията „България Ер” трябваше да излети от Бургас за Москва в 8 ч. Но понеже не бе своевременно платен от туристическата компания „Алма Тур”, той е задържан. В момента компаниите водят преговори относно плащанията и времето на излитане на самолета”, съобщи руският вицеконсул Галина Петровская, предаде ИТАР-ТАСС.

До момента представители на консулството посетиха летището и се договориха за осигуряване на храна и вода за пътниците, уточнява руската агенция.

По-рано РИА Новости съобщи, че над сто руски туристи, клиенти на туроператора „Алма Тур”, не са успели да излетят от Бургас за Санкт Петербург със самолет на компанията „България Ер” тази сутринта. От „Алма Тур” обаче заявили, че туристите ще отпътуват за Русия с полет в 14 ч. Към 14,10 часа все още нямаше информация кога ще излети самолета.

От туристическата фирма са коментирали, че от авиокомпанията не са ги уведомили за възможността полетът да бъде задържан и че са поели ангажимента да погасят задълженията си в най-близко време.

По информация на самите туристи на тях не са им били предложени нито храна, нито настаняване в хотел.

Лента.ру напомня, че в последните месеци няколко руски туристически компании са фалирали.

Фирмата „Алма Тур" е член на Българската асоциация на туристическите агенции, основана е още през 1991 година и има офиси в България, Русия, Румъния, балтийските страни и Украйна.

През тази година за пръв път руските туристи изпреварват като брой германските, а курортите по Южното Черноморие са посрещнали групи от държави, в които България не е особено популярна, изтъкнаха преди дни от туристическия бранш.

Според данните на летищата в Бургас и Варна през тази година руските туристи са общо 290 хил. души, а германските - 242 хил., като най-вероятно това ще се запази до края на сезона.

 

Преговорите между туроператора „Алма Тур”  с "България Еър" са протекли в положителна посока и се очаква в най-скоро време проблемът с полета на  руските туристи да бъде разрешен. Това съобщиха за Факти.бг източници от "България Еър".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА