Last news in Fakti

9 Септември, 2011 19:51 810 0

Румен Христов: 9 септември ни превърна в роби

  • сдс-
  • комунизъм

9 септември е черна дата, която раздели нацията на две, която ни превърна в роби в продължение на 45 години, заяви кандидатът за президент на Съюза на десните сили Румен Христов, предаде репортер на БГНЕС.
Тази дата трябва да бъде отбелязана от нас, антикомунистите, които осъществихме промяната, каза той пред около стотината репресирани, близки и наследници на репресирани или просто дясномислещи хора, които дойдоха днес да почетат паметта на хилядите жертви на комунизма пред параклиса до НДК. "Независимо от това, че част от вас ни напускат всяка година, ние по-младите обещаваме, че няма да забравим вашия подвиг и ще анатемосаме комунизма", обърна се Румен Христов към всички присъстващи. Кандидатът на Синята коалиция за кмет на София Прошко Прошков също дойде да почете загиналите по време на комунизма. "22 години след падането на Берлинската стена все още има подмяна на историята и има неуважение към паметта на българските герои", категоричен е Прошков, чийто прадядо Сокол Петров е загинал по време на атентата в църквата " Св. Неделя" през 1925 година.
"Днешният ден е ден на вечен национален траур. На тази дата през 1944 година започна геноцид над българския народ. Проклятие и позор за комунистите – убийци и мародери", каза развълнувано председателят на Съюза на репресираните Иван Николов.
На поклонението дойдоха и депутати от Синята коалиция, общински съветници от десницата и много развълнувани граждани, помнещи добре годините комунизма, които поднесоха венци и цветя пред паметника на жертвите на комунистическия терор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА