Last news in Fakti

10 Септември, 2011 10:57 982 0

Нова криза с туристи на летището в Бургас

  • българия ер-
  • туристи-
  • алма тур
Нова криза с туристи на летището в Бургас - 1
Архив

Авиокомпания „България ер” анулира полет до Хелзинки с туристи на „Алма тур”. Самолетът по разписание трябва да излети в 18 часа днес. Самолетът е 186-местен.

Все още няма споразумение между двете фирми за уреждане на финансовите им взаимоотношения. Ако обаче такова бъде постигнато, полетът ще се изпълнява нормално. Това каза представителят на „България ер” за Бургас Стоян Митев, цитиран от БТА.

Междувременно стана известно, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министрите на икономиката и транспорта Трайчо Трайков и Ивайло Московски да отидат на място в Бургас при руските и финландските туристи, които втори ден не могат да се приберат по родните си места.

Вчера около 500 руски туристи останаха цял ден блокирани на бургаското летище заради дълг от около 7 милиона лева на туроператора „Алма тур” към нашата авиокомпания. Бяха анулирани три полета - два до Москва и един до Санкт Петербург. Представители на двете компании преговаряха цял ден за уреждане на финансовия въпрос между тях. Днес срещата ще бъде подновена.

Туристите от анулираните полети вчера вечерта бяха настанени в бургаски хотели. Утре „България ер” има планиран полет с туристи на „Алма тур” за Рига. Този полет все още не е анулиран, но ако двете фирми не се разберат, вероятно самолетът няма да лети. Решението на превозвача е да не пътува по маршрути с туристи на „Алма тур” докато не се постигне съгласие за изплащане на дълговете.

От туроператорската фирма „Алма Тур” все още нямат информация кога ще бъдат осъществени полетите до Русия. От компанията са се ангажирали да заплащат разноските за хотела, докато казусът не приключи. Сред туристите има няколко българи, които са си по домовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА