Last news in Fakti

6 Юли, 2015 10:59 706 1

БСП ще избира от 15 имена кандидата си за кмет на София

  • бсп-
  • имена-
  • кандидата-
  • кмет-
  • софия

БСП ще избира от 15 имена кандидата си за кмет на София на предстоящите местни избори през есента. Това стана ясно, след като приключи окончателно процесът по подбор и издигане на предпочитаните личности от районните партийни организации на техните конференции. Известни са също така и кандидатите за общински съветници, за районни кметове и кметове на кметства във всичките 32 села в Софийска област.

Най-често посочваните имена сред всичките 15 са тези на зам.-председателя на БСП Лява България Корнелия Нинова, на председателя на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов, на Георги Кадиев - депутат от БСП Лява България, на социолога проф. Михаил Мирчев, на евродепутата Илияна Йотова, на проф. Иван Данов и на бившия депутат от БСП Евгения Живкова.

"След завръщането ми от Москва ни предстоят срещи с всички номинирани за кандидати за кмет на София“, коментира Калоян Паргов. Той обясни, че по време на тези срещи ще се изяснят вижданията и концепциите на кандидатите за столицата. „Всеки един от номинираните има своите достойнства и богата биография. Идеален кандидат няма. Търсим най-подходящия и с делегатите на градската конференция ще преценим кой ще бъде той с оглед на целите и задачите, които си поставяме за София. Искаме да се представим достойно и да покажем, че БСП е научила уроците си“, каза още той.

Председателят на столичната организация на левицата припомни също, че приоритетите в програмата й за София ще бъдат пет - благоустройство, здравеопазване, образование и култура, общинска икономика, транспорт. "На тази основа ще построим и нашата предизборна кампания, както и посланията“, добави той. Паргов обясни, че основната линия, която до този момент се следва е „Другото лице на София". „Това е мотото в подготвителната част от нашата предизборна кампания. Въпреки че в София направиха много инвестиции, градът има нужда да изглежда по различен начин. Трябва да се изравни стандартът между централната градска част и периферията, без да сблъскваме гражданите. Това е задължително, ако София има претенции да бъде модерна европейска столица“, подчерта Паргов. По неговите думи концентрацията на ресурс и средства само в големите инфраструктурни проекти е за сметка на нерешени с години на пръв поглед малки проблеми. „А точно те са най-съществени и определят начина на живот на всеки гражданин. За нас в тази кампания именно гражданинът ще бъде на първо място", категоричен е Калоян Паргов.

Всеки от 15-те избрани може да стане кандидат на БСП за кмет на София, но е възможно и да си направи писмен или устен отвод до Градската конференция или на самия форум, който ще се проведе на 25-и юли. Ако никой доброволно не се откаже от номинацията си, всичките 15 имена ще бъдат предложени за гласуване на конференцията от делегатите.
Основният ангажимент на ръководството на Градския съвет на БСП в София до 25-и юли ще бъде организацията на форума. Паралелно с това предстои и провеждането на още три кръгли маси, които са част от поредицата тематични дебати, започнати от столичната организация на левицата от няколко месеца насам. Първата от оставащите публични кръгли маси е планирана за 8-и юли от 16,00 часа. Тя ще бъде с представители от културните среди и ще се проведе в столичния хотел "Анел". Следващата ще бъде на тема "Образование", а последната ще е за общинската икономика.
След провеждането на тези публични дискусии и на базата на обсъдените проблеми по темите на градската конференция ръководството на БСП-София ще приеме и предизборната платформа, с която ще се яви на предстоящия местен вот.

Списък с имената на предпочитаните личности за кандидат на БСП за кмет на София:
1. Корнелия Нинова
2. Калоян Паргов
3. Георги Кадиев
4. проф. Михаил Мирчев
5. Илияна Йотова
6. проф. Иван Данов
7. Евгения Живкова
8. Жельо Бойчев
9. Костадин Паскалев
10. Янаки Стоилов
11. Борислав Цеков
12. Румен Гечев
13. Панайот Бончев
14. Таско Ерменков
15. доц. Иво Христов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Тия комунистически мн добре знаят,че Й.Фандъкова е 90% преизбрана както каза и Паси.Да,но те си пишат листи,клесират си кандидати и изобщо ...И понеже се занимават САМО С ГЛУПОСТИ,партията им е тотално обречена!А изстрадалият им електорат чака от тях ДЕЛА-и то не какви да е,а "велики":)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове