Last news in Fakti

10 Юли, 2015 20:26 1 874 12

Протест срещу полицейското насилие

  • протест-
  • полицейско-
  • насилие-
  • мвр
Протест срещу полицейското насилие - 1
Снимка: Нова телевизия

В София се проведе протест срещу полицейското насилие, озаглавен „Не качество, а количество в МВР”. Повод за това стана любителско видео, излъчено от "Господари на ефира", в което се вижда как полицаи бият момче и момиче по време на арест.

Около сто души се събраха в градинката на църквата "Свети седмочисленици". По-късно протестът се премести пред сградата на МВР, която е в съседство. Имаше скандирания „мафия” и „реформа”. Организаторите на протеста искат МВР да започне незабавни реформи, които да доведат до качество на службата за сигурност. Хората настояват да отпадне ранното пенсиониране на полицейските служители и служителите на реда да минават на детектор на лъжата на определено време.

"Българската полиция е най-многобройната в целия ЕС и на 8-мо място в света и едновременно с това се ползва с голям брой облаги, включително ранно пенсиониране, голям брой заплати при напускане на системата, безплатни телефони и прочие", се посочва в декларацията на протестиращите.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира, че протестиращите имат гарант в нейно лице. Тя допълни, че уволнения ще има, но не и самоцелни.

„Сигурно има хора, които не са доволни от това, че аз съм там, не са доволни от работата на един министър, който не е от системата”, поясни министърът.

Бъчварова подчерта, че има достатъчно основания да продължи да работи. По-рано днес тя каза, че протестиращите трябва да я приемат като съюзник.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    С какво тези протестиращи помагат на обществото срещу престъпността? Питайте ги колко пъти са подавали сигнали за извършени престъпления и готови ли са да се явят като свидетели срещу извършители на престъпления? Защо не искат да си представят за проверка личните карти при поискване от органите на реда? Явно не им е съвсем чиста работата, но много шум вдигат вместо да се хванат нещо да помагат.
  • 2 Ян Хус

    0 0 Отговор
    Хубаво е, че има гражданско общество, но тези протестиращи според мен са пълни профани и лъжливи политически продажници!!!
    Заради 3-ма тъпака не може да се зачеркне цяла гилдия. Не може да се лъже, че България имала най-много полиция, защото тя е 23 000. Не може да се лъже, че се ползвали безплатни телефони, защото няма такива!
    Като човек бил в системата ми е много мъчно, че тя се унижава и се тиражират гнусни лъжи по неин адрес!
    За това се разкарах от тази оплювана система, защото ми писна все някой да оплюва без да се замисля, че всяка професия трябва да се уважава!!!
    Защо не протестираха, когато циганите безчинстват, а са тръгнали да лъжат като тях по адрес на българите РАБОТЕЩИ в МВР?
  • 3 Кочо

    0 0 Отговор
    Типичните комунистически коментари. Легализираната диктатура и тоталитаризъм, не може да се задържи в нормално общество без репресии, унижение, доноси, страх и многобройна полиция, която смирено да изпълнява целия този терор! Ако това са примери за културни граждани, изпълняващи съвестно соите задължения с уважение към хората в служба на обществото, то тогава двата паразита под мен са си намерили идеалното място за живот в Бантустаня!

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 Ян Хус

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    Ти първо се научи да пишеш, а после говори за комунизъм! Само, че аз нямам в рода си нито един член на БКП, но се съмнявам в твоя да е така. Личи си, че си отроче на комунисти-интересчии, защото безпричинното споменаване на комунизма е гузното проявление на опитите за измиване на срама чрез оплюване граничещо с комплексарщина!
    А като започнеш да ме издържаш, ти давам пълното право да ме наричаш паразит, но до тогава думите са просто знак на интелектуалната ти импотентност!!!

    Коментиран от #8

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    Интересно какво си изпълнил за доброто на хората и обществото. Аз поне доста съм пратил на съд, но за съжаление една друга система наречена "Съдебна" ги пуска и отново почвам да ги гоня. А такива като теб само плюят наляво и надясно без да са свършили нещо полезно.
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Някои от протестиращите участваха и в Гей оргията , и Йоло Денев е там, и от Гротестна мрежа . Присъствието на такива лица е доказателство за лицемерието им . Дежурните протестъри .
  • 7 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    жена си
    на заплата в МВР
  • 8 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ян Хус":

    До Ян Хус:
    жена си
    на заплата в МВР

    Постът ми под №7 беше за Ян Хус, който е женска и на заплата в МВР.
    ПОдкрепям №3 - КОчо.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "mediator37":

    Два дни само това ли можа да измислиш? Ама явно си доста неграмотен и дори не може да четеш.
  • 10 Ян Хус

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "mediator37":

    П.п: Промених си ника, защото и без това не може да проумееш препратката към "Свещената простота"!!!
  • 11 бббб

    0 0 Отговор
    а когато има нападнати и умрели полицай всеки си мълчи и гледате сеири да нека има уволнени полицай които се превишили правомощията си но да си понася и всеки заслуженото от гражданите благодаряйте господа граждани че не е народна милиция
  • 12 сссс

    0 0 Отговор
    що не я караме демократично като в щатите там при послдния такъв протест имаше 250 арестувани хахахахах

    жалка картинка сме пак в америка видат ли чернилка и стрелят на месо тука били били някой голяма работа ..да би мирно седял не би чудо видял

    той и ония асен генов американската подлога доста веме се чудеше що го арестували докато драска паметника на съветската армия хахахаха- бойййй да ви дойде акъла в главата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове