Last news in Fakti

22 Юли, 2015 12:58, обновена 22 Юли, 2015 22:22 4 124 8

Новата „атракция” на Несебър (ОБНОВЕНА)

  • несебър-
  • кипарис-
  • найлон

Несебър е известна не само морска, но и културната дестинация. Старата част на града е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това обаче едва ли вълнува част от местните бизнесмени. Поредният пример е огромен черен найлон, който се вижда от почти всяка точка на града. Не само чужденци, но и българи се питат какво е това. Прилича на поредното опаковане ала Кристо (Христо Явашев), но като че ли му липсва достатъчно естетика, за да се причисли към творбите му.

В крайна сметка се оказва, че под черния найлон е скрит кипарис. Дългогодишното дърво пречи на бизнесмен с кафене, разположено до него и гонело клиентите, тъй като от кипариса падали иглички върху четири от масите му. Още миналото лято собственикът на заведението е предявил искане към общината растението да се премахне, но от там са отказали. Тази година властите са му разрешили да „опакова” кипариса.

Снимките, които виждате са от възмутени граждани, публикували ли ги в социалните мрежи. „Миналата година бизнесменът се е опитал да унищожи кипариса с нафта, но не успял. Тази, с разрешение на някакъв, навярно корумпиран служител, го е облякъл с черен найлон. Колко мислите ще издържи този кипарис в пълна тъмнина и нагряван от слънцето до 60-70градуса?”, пита лицето, публикувало снимки във Фейсбук.

Резултатът

Найлонът, с който е бил опакован кипарисът, е премахнат. Собствениците на заведението твърдят, че материалът, който са използвали, за да опаковат дървото, не е найлон, а материя с дупки, позволяваща на растението да диша. След проверка на отдел „Екология” към общината е издаден акт на наемателите на заведението. Глобата, която ги грози е в размер до 15 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    хихи
  • 2 цхроме

    0 1 Отговор
    kofa voda sas 10 kila sol i kiparis4eto e do tam

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "цхроме":

    цхроме това което ще напиша важи и за теб!Та накратко.Пожелавам и на двама ви някой да ви увие в такъв найлон и да ви хвърли в морето защото кипариса пуска иглички а вие всяка сутрин бълвате една смрад в тоалетната която не ми харесва!!!Отгоре на всичко въпросната смрад отделяна от вас се стича по канали и осмърдява всичко!!!!Така че разберете ме - за вас по един найлон и в морето за да не осмърдявате всичко около себе си!!!!!
  • 5 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "цхроме":

    Преди малко написах нещо но на кой ли му пука!Прост народ-слаба държава!!!Как може "БИЗНЕСМЕН" - нарицателно за престъпник по нашите ширини да убие кипарис за да си продава блудкавото кафе????Несебър е град с вековна история и не вярвам чиновници назначени от нас хората безкористно да разрешат такъв акт!!!Просто за взели някой лев ...а това че ще станем за смях на цял свят не ге интересува!!!Прилагам снимка на кораб който акустира на пристанището в Несебър с много туристи от цял свят!!!Тези дни ще отида да заснема втрещените им погледи отправени към това безмозъчно творение на нашенеца !!!Срам ме е че съм Българен от такива самозабравили се лумпени и "БИЗНЕСМЕНИ"
  • 6 Ильо войвода

    1 0 Отговор
    Само кретен би седнал да пие кафе при тази гледка !
    Кафеджията незабавно да бъде бичуван с клон от кипарис!
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор
    Това е специален найлон с дупки. Грешката е че е черен. Ако беше го увил в бяло зелено и червено щяха да го похвалят. Ама от къде толкова акъл в "бизнесмен" мислещ само за бърза печалба през трите месеца лято.
  • 8 Община

    0 0 Отговор
    Защо никой не пита как така общината е разрешила на това място да се направи кафене?!?!?! Не е виновен, който яде зелника, а който му го дава!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове