Last news in Fakti

5 Август, 2015 09:38 2 117 14

Агресивни кучета нападат в Карнобат

  • кучета-
  • нападат-
  • карнобат

Агресивни кучета нападат жителите на Карнобат. Десетки са пострадали от четириногите, а общината няма възможност да прибира всичките в приют.

67-годишната Денка Стоянова е последната жертва на бездомно куче в Карнобат, предаде bTV. Жената тръгнала за плодове към близкото пазарче, когато кучето се нахвърлило върху нея. Въпреки жалбите на Денка, кучето още не е прибрано в приют.

Работникът в местния приют се опитал да прибере животното, но кучето се скрило в двора на изоставена къща.

От приюта обещаха да се върнат с пушка с упойка, но четириногото вече е чипирано и кастрирано. Просто нямали възможност да ги изхранват и ги пускали обратно на улицата. А случаите на нападения на хора вече са десетки.
Белезите от кучешки зъби по глезена на Иван Кирилов са отпреди 3 месеца.
През зимата е бил нападнат ученик от куче. И хората се страхуват.

Кметът призна за четири свирепи кучета, които застрашават жителите на Карнобат, но защитни организации не позволявали евтаназията им.

„Ние от такса куче събираме пари от порядъка на 400-500 лева годишно и харчим 30 хиляди лева, това са собствени средства и ги взимаме от нашите данъкоплатци. Аз не виждам какво повече от това бихме могли да направим”, Георги Димитров, кмет на Карнобат.

Кастрацията на кучета в общината се извършва от 4 години и популацията им е намаляла. За озверелите обаче никой не иска да носи отговорност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    2 0 Отговор
    ..."Аз не виждам какво повече от това бихме могли да направим”, Георги Димитров, кмет на Карнобат..."

    Ани няма да видиш, като си без топки с акъл на бездомните кучета, дето хапят гражданите ти. До сега да си взел нещата в свои ръце и да се се справил, а не да си измиваш ръцете с тъпотията си и с неспособността си да вземеш едно адекватно решение.

    Коментиран от #3

  • 2 pepe

    3 0 Отговор
    Бял дроб накиснат в антифриз! Лекува безотказно.
  • 3 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Не прочете ли, че защитни организации не позволяват да се евтанизират мръсните мастии?!
    Нашата държава е с евроГейски ценности, при които човешкия живот е нищожно жалък пред кучешкия!!!
    Ето какво гласи чл. 325б от нашия "велик" Наказателен кодекс:
    "Чл. 325б. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.)
    (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева."

    Да живее новата "Света инквизиция"!!!
  • 4 qankov

    1 0 Отговор
    da vzeme primer ot biv6iq kmet na bukure6t I pasle stana president na rumaniq spravise kato gi iztrepe do krak za6too ima6e stra6no mnogo nahapani ot ku4eta v bukure6t koeto mejdu v pro4em be6e edno ot obe6taniqta za da go izberat za kmet 4ove6kiq jivot e po vajen ot edni ku4eta
  • 5 Лудория

    2 0 Отговор
    Аз по принцип не смятам, че уличните животни са проблемни като цяло. Но когато има животно, нападнало веднъж човек безпричинно, трябва да се решава проблемът от раз. Но все пак ако малък тъпанар или не толкова малък се опита да ритне куче, вие какво очаквате то да направи - да гледа ли?! Затова като има озверяло куче - в приюта. Специалистите за няколко дни ще могат да преценят дали е опасно или не. Ако е опасно - да го няма и така. Но то принципно аз така мисля и за хората...

    Коментиран от #8

  • 6 незнайко

    1 0 Отговор
    Когато имахме взаимоотношения с Виетнам, помияри по улиците нямаше. Това беше преди 1989г. Тогава още не бяха излюпени тези организации за защита. Постепенно с навлизането на евроГейските ценности се появиха и защитници. " Да живее ЕС циганите и кучетата".
  • 7 килър джо

    1 0 Отговор
    Ей, не сме народ а мърша!!!!!
    10 помияра ли тероризират цял град бе! Шепа мутри издигнаха кучето в свещено животно! Зоополицията къде е?

    25 години не може да се оправим с едни прости помияри, пък какво остава с милиардерите комунисти и олигарси!!!!!

    Кучето стои по високо от човека в Бълхария, станахме по зле от Индия и с техните свещени крави.

    Ако убиеш дръглив помияр в България присъдата е 5 години ефективна присъда!
    Ако убиеш ДЕТЕ на пешеходна пътека, съда дава 3 години, по някой път и условно!
    Има ли такъв Кенеф по света, където няколко помияра да тероризират цял град и хората да мълчат, като п*ки и да не правят нищо, НЯМА!
    Вдигайте се хора и защитете децата си, чашата преля!

    Коментиран от #9

  • 8 килър джо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лудория":

    Айде представи си следната ситуация:
    Пуснал си си кучето да бяга в парка, а аз 3 годишното си детенце, детето или човека, дори и да е по голямо, играе ръкомаха, може и да викне по кучето, ТИ СИ ДЛЪЖЕН ДА ПАЗИШ ХОРАТА, независимо от техните действия!
    Сега да ти кажа, какво ще се случи, ако кучетото ти скочи и разкъса детето ми, защото "то само си е виновно", като е замахнало с пръчка.
    Ще извадя пистолета, ще пръсна главата на кучето, после на теб, после, ще разбера къде живееш и ще пръсна главите на цялото ти семейство!
    Сега стана ли ти ясно, колко сложно може да стане!
    За това само си викам, Пази Боже, всичко да е наред със семейството ми, докато имигрирам от тази сбъркана държава, където всеки идиот може да си пусне питбула да се разхожда свободно и след това да смята за нормално, кучето да нахапе някое дете.
  • 9 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "килър джо":

    Страхотно резюме, браво и за двата ти поста.
  • 10 Лудория

    1 0 Отговор
    Явно е, че не можеш да четеш много текст и да се опиташ да вникнеш в написаните буквички, които очевидно разпознаваш и използваш, горе-долу неграмотно, но все пак четимо. Та в статията пише за безстопанствени кучета, моят коментар също се отнасе за тях. Твоят се отнася за кучета на собственици, които очевидно не спазвайки закона, ще ги пускат без наморници и в паркове с малки деца. Там дето живея, това е забранено, въпреки че има хора, които го правят за съжаление. Та стигаме до гърменето... интересно, че много хора така пишат из Интернет, а в нормалния живот са ми посягали само веднъж, и то защото бяха 5 човека, а аз сам. Така че успех с гърменето... Сега за емигрирането - ако е истина, това което си написал, ти препоръчвам като подходяща за теб държавите от Африка (без значение коя), Тексас също би бил подходящ предвид малко по-различната им представа за личната свобода и оръжията, навярно из Сирия, Ирак също ще има почва за възгледите ти, поне тези споменати в коментара. Ще стискам палци!
  • 11 onq s konq

    1 0 Отговор
    Като отида на вилата и ме посреща една симпатична мини-глутница от помияри с марки на ушите,които които от 100м ми познават колата и спринтират да ме посрещат.Аз обаче предвидливо затварям прозорците,щото скачат и на 2 пъти ми облизваха лицето в движение.Що ми се радват ли?АМИ ЗАЩОТО ВИНАГИ ИМ НОСЯ "НЕЩО"!А като отида до местното магазинче винаги вървят плътно до мен и са готови да разкъсат всеки който дори неволно погледне към мен!...Също като клошар,но облечен в бяло от главата до обувките включително:)

    Коментиран от #13

  • 12 килър джо

    1 0 Отговор
    Виж пич, нищо лично! Ти също не си вникнал в схоластичните ми словоблюдства, които са просто щрихи от реалния живот и представляват гражданска позиция на част от хората, които населяват територията България.
    Профилите са само опрни точки на, които се основават тези твърдения и нищо повече, не приемай нещата, като закана и т.н.
    Искам да изтъкна факта, че много хора не вярват нито в обективното правосъдие, нито в безпристрастността и ефективноста на законите, т.е. чувстват се незащитени и най логичното нещо, което могат да предприемат е да радават те самите правосъдие!
    Да се разхождаш с куче без наморник е все едно да се разхождаш със зареден пистолет в ръка, насочен към хората около теб!
    Много деца се плашат даже, когато се разминават с кучетата.
    За бездомните кучета пък направо не ми се коментира, там положението е повече от трагично, държавата не само е абдикирала от функциите си да регулира и регламентира, но е стигнала по далеч, да създаде законови рамки, които поставят хора и животни в прадоксална ситуация, животни, пак подчертавам!
    Излиза, че едно животно е обгиржвано по добре и се позлва с по големи преференции в правораздавамето от човешко същество!
    Държавата е безпомощна да се справи с проблема с бездомните кучета, безпомощна е да защити личността и в същото време създава закони и отпуска средства за защита на кучетата?!
    Това е идиотизъм и не е нормално!?
    Когато държавата се прави на хуманист и защитава кучетата, трябва да защити и другите животни, примерно, конете, котките, мечките, вълците и т.н., какви са тези двойни стандарти? Някои хора гледат прасенца за домашни любимци!!!!!!!!
    Айде и за прасетата да създадем закон за защита!?
    Само за ХОРАТА държавата не създава Закон за защита, а само отговорности и забрани?
    Кога държавата ще защити ХОРАТА?
    Съвсем нормално е, когато държавата е абдикирала от първата си и ОСНОВНА функция да защитава своите ДАНЪКОПЛАТЦИ и жители, хората да вземат нещата в свои ръце за да започне самата държава да се съобразява с хората, които ПЛАЩАТ в крайна сметка?
    Не може да има само санкции, ВИНАГИ санкциите са съпроводени с ОТГОВОРНОСТИ, а управниците на България винаги бягат от отговорност, там е основния проблем!
    Когато има бездомни кучета и те са проблем, като нападат хора и държавата НЕ МОЖЕ да се справи с този проблем, а изисква хората да не предприемат мерки, е редно самата държава да се справи или да остави хората да се оправят сами, КАК това си неин проблем, щом може да има предписания и санкции трябва да се има и ясна визия как да се реши проблема.
    Като няма пари има куршуми, бездомните кучета се умъртвяват и всичко приключва!
    Не може да се правим на хуманисти и демократи, а да нямаме пари за пенсии, това е висша форма на антикуманно отношение!
    Та в този контекст, исках да кажа, че има ситуации в, които хората, когато вземат нещата в свои ръце, става страшно и идва ред на саморазправата и беззаконието, което НЕ МИ ХАРЕСВА, но просто няма да имам шанс.
    Много хора в България нямат вяра нито на съда, нито на полицията вече и за това поемат нещата в свои ръце.
    Ако някой ми направи нещо на моето семейство, ще направя всичко възможно да има разплата и тя ще е ама много кървава и няма да са виновни участницте, а онази безхаберна държава, която увлечена в кражбите и продажбите продължава да нехае за най ценният си ресурс, ХОРАТА!

    Коментиран от #14

  • 13 Христофор Карамфилов

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Същата тази глутница ,на която си станал главатар,и която храниш,утре ще нападне някое дете или баба.Събраните около храната кучета,отбраняват територията,от непознати миризми.Все едно някой,да влезе в в къщата ти и да тръгне към хладилника.Който обича кучета,да си ги храни в къщи,както го правя аз,а не да развъжда хищници.
  • 14 Лудория

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "килър джо":

    До килър джо #12: Разби ме с тези думи, защото чести си ги мисля и аз! Поздрави!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове