15 Септември, 2011 16:48 720 0

Седем нови свидетели по делото „Белнейски”

  • пловдив-
  • апелативен съд-
  • делото "белнейски"
Седем нови свидетели по делото „Белнейски” - 1
/Снимка БГНЕС/

Пловдивският апелативен съд допусна до разпит седем нови свидетели по делото "Белнейски". Това стана след подадена жалба за преразглеждане на делото от Лазар Колев, обвинен за убийството на двете сестри.
До разпит бе допуснат Гето Гетов, криминалист от Пещера, който пръв е посетил местопроизшествието на 31 януари 2006 г. Искането за разпита му бе на адвокатите на обвинения в тежкото престъпление Лазар Колев.
Прокуратурата обаче поиска освен него да бъдат разпитани и други полицейски служители, които са посетили това място в първите часове. Съдът допуска до разпит освен Гето Гетов и колегата му Симеон Събовски, още двама криминалисти от Пазарджик, както и Ангел Пехливанов от Районно управление на полицията в Пещера, Лазар Грозданов, който по това време е бил началник на полицията в Брацигово и майката на Лазар Колев – Мариана Лазарова
Адвокат Марин Марковски поиска да бъде разпитан отново вуйчото на Лазар Колев – Паун Лазаров, но съдът отхвърли това като каза, че това е преразпит.

Съдът остави без уважение искането на прокуратурата за нова ДНК експертиза на ноктите на момичетата. Апелативният съд уважи още и искането на защитата за справка от архива на Пазарджишкия съд по дело от 1998 г. за доказване на пристрастност на съдебен състав по делото "Белнейски". Ако делото вече е унищожено, съдът иска да бъде посочена датата когато е станало това.

На делото присъства отново майката на убитите момичета Фани Белнейска. Тя отказа всякакви коментари. На делото бе и майката на обвинения Колев.

Делото с новите свидетели ще бъде гледано на 20 октомври.
През юни тази година Пазарджишкият окръжен съд осъди на доживотен затвор без право на замяна, единствения обвиняем за жестокото убийство на двете момичета Лазар Колев. Присъдата обаче беше обжалвана пред Пловдивския апелативен съд.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА