Last news in Fakti

16 Септември, 2011 12:45 2 088 0

Слави Трифонов води Борисов на съд

  • слави трифонов-
  • бойко борисов
Слави Трифонов води Борисов на съд - 1
Снимка: Дневник

Шоуменът Слави Трифонов призова премиера Бойко Борисов да защити с документи твърденията си, че Трифонов имал градинка пред Японския хотел, в която искал да строи. „Ако не го направи, значи лъже. Ако продължава да твърди тези неща, ще бъда принуден да го съдя“, заяви водещият.

В предаването „Тази сутрин“ премиерът заяви: „Всеки ден в ефира на вашата телевизия, заради това че не разреших на г-н Трифонов в градинската пред Японския хотел да направи строеж, а си остана градинка, всяка вечер от вашия ефир той да употребява такива клевети, лъжи и обиди“. Борисов се възмущава и че Росен Плевнелиев е наречен жена, за което Трифонов се засмя.

„Аз не съм строител, нищо не съм искал да строя. Аз се занимавам с телевизия“, заяви водещият , допълвайки че не притежава никакви градинки и такива твърдения са „абсолютна лъжа“.

„Няма да спра да търся справедливост, дори и ако трябва да стигна до съда в Страсбург. Защото ние сме страна от ЕС, защото е срамно министър-председателят да говори като жълт вестник – с лъжи. Този мач вече съм го играл“, контрира телевизионерът.

Водещият обясни, че „Шоуто на Слави“ е сатирично - забавно предаване: „Съвсем нормално е да се шегуваме с всички в публичното пространство, независимо дали са политици, певци, артисти или други хора. Аз и моите колеги винаги сме се шегували с този, който е моментен министър председател. Шегували сме се с Жан Виденов, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев. Защо сега да не може да се шегуваме с Бойко Борисов като във всяка нормална държава, в която има свобода на словото?“.

Трифонов напомни, че за втори път министър-председателят изразява недоволство от неговото предаване. „Предният път каза, че можел отдавна да ни приключи. След падането на комунистическата власт само Иван Костов си е позволявал да сваля сатирично телевизионно предаване. Когато сатирата към управляващите е забранена, това значи, че има диктатура и няма свобода на словото“, заяви още Слави Трифонов. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА