Last news in Fakti

16 Септември, 2011 13:58 661 0

Обирджията от Ботевград остава зад решетките

  • пелов-
  • грабеж-
  • съд-
  • арест
Обирджията от Ботевград остава зад решетките - 1
Снимка: Архив

Софийският окръжен съд остави за постоянно в ареста и втория участник във въоръжения обир на златарско ателие в Ботевград, съобщи БНР.


38-годишният Владимир Пелов беше задържан, след като се укрива близо две седмици. Съдът се мотивира с високата обществена опасност на мъжа, който след въоръжения обир, е извършил още няколко тежки престъпления - стрелба по четирима полицаи, отвличане на тричленно семейство, както и стрелба на публично място, с което е застрашил живота на много хора. Като утежняващо положението на Пелов обстоятелство съдът изтъкна в мотивите си, че той вече е бил осъждан за въоръжен грабеж с убийство, за което е получил 20-годишна ефективна присъда.


Решението на Софийския окръжен съд може да бъде обжалвано пред апелативния. Служебният защитник на Пелов коментира, че ще го направи, тъй като, според адвокат Катя Минчева, клиентът й не е извършил нито едно от престъпленията, в които е обвинен.

 

От БГНЕС припомнят, че на 27 август, около 9.30 часа сутринта в центъра на Ботевград имаше престрелка. Жителка на града се подготвяла да пътува с колата си и в същия момент двама души, преследвани по улицата от полицията, я заплашили. Единият извадил пистолет и й казал, че нейната кола му трябва. Полицаите тъкмо пристигнали на улицата и колата потеглила с двамата неизвестни вътре. Улицата обаче била задънена и бегълците не могли да излязат от нея, след което последвали 5-6 изстрела. Тогава от ОДМВР-София уточниха, че е извършен въоръжен грабеж на бижутерски магазин и на още един магазин в центъра на Ботевград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА