Last news in Fakti

16 Септември, 2011 15:15 764 0

Семов даде петдневен срок на Плевнелиев да се отчете за магистралите

  • софия-
  • яне янев-
  • атанас семов-
  • росен плевнелиев-
  • бойко борисов-
  • избори 2011

РЗС стяга антиправителствена демонстрация в неделя

Семов даде петдневен срок на Плевнелиев да се отчете за магистралите - 1
Пресконференция на РЗС /Снимка БГНЕС/

„Ще поставим конкретни условия на правителството на ГЕРБ, което загуби подкрепата на гражданите. Днес съотношението на силите е променено. България иска да уволни Бойко Борисов и цялата корумпирана политическа класа. Затова в неделя ще дадем нов знак на Борисов”, категоричен бе Янев. Ако ГЕРБ загуби драматично изборите, както РЗС очаква, и продължи да управлява, крепейки се на група купени депутати, РЗС ще предприеме действия, за да принуди това правителство да подаде оставка.
„Заявихме, че няма до водим водоравна и клиширана кампания, затова очаквайте в неделя такива решения, които ще преобърнат тенденциите още преди старта на  предизборната кампания.” – заяви Янев.
Като пример за корупционната дейност и множеството лъжи на това правителство кандидатът на РЗС за президент Атанас Семов посочи счетоводните отчети на администрацията на Министерски съвет за 2010 г. Докато пропагандира бюджетни икономии и орязва с 30% бюджетите на БАН и СУ, правителството на Борисов увеличи с 60 % своя собствен бюджет!  Изчисленията на РЗС сочат, че разликата между приходите и разходите на Националната здравно-осигурителна каса възлиза на половин милиард лева.  В тази връзка Атанас Семов настоява за отговор – къде е разликата от половин милиард лева? И вярно ли е, че е пренасочена за покриване на разходите по показните строежи на магистралите?!
Давам 5-дневен срок на Росен Плевнелиев да отговори на въпроса каква е общата сума на извършените строителни работи по магистралите в България по време на управлението на правителството на ГЕРБ. Кандидатът за президент на РЗС иска до 5 дни отговор за реално платените суми от ЕС за строеж на пътища в България ипопита вярно ли е, че до този момент от ЕС не сме получили нито едно евро? Според него има риск България никога да не получи от ЕС част от средствата за пътните проекти. "Най-старателно критата тайна в бюджета на България са парите за магистралите. Те не са заложени в разходната част на бюджета и ние питаме колко пари са похарчени и от къде са дошли".
Има ли още някой, който да се съмнява в наложителната необходимост Бойко Борисов да бъде уволнен и да се приеме нова конституция, за да са невъзможни абсурди, които се случват всеки ден?, зададе риторичен въпрос Семов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА