Last news in Fakti

16 Септември, 2011 18:04 2 331 0

Москва даде първа награда на наш строител

  • софия-
  • москва-
  • първа награда-
  • строител-
  • георги ганджов

Георги Ганджов и построеният от него комплекс „Радуга” оценени на най-престижния руски конкурс за строителство

Наш строител спечели най-високия строителен приз на московското правителство. Съсобственикът на „Универсал строй консулт” ООД Георги Ганджов обра овациите на единайсетия конкурс за сграда на годината на правителството на Москва и Съюза на инвеститорите, съобщи в. "Строител". Наградата е за строителството на хотел „Радуга”, който е част от Санаторно-оздравителния детски комплекс „Камчия” край Варна. Миналата година на същия конкурс „Универсал строй консулт” получи отново първа награда за хотел „Лонгоз”, с който бе поставено началото на „Радуга”.
„Беше вълнуващо. Не мога да кажа, че бяхме изненадани, защото от юли знаехме, че сме класирани на първо място, но съм доволен, че спечелихме в изключително голямата конкуренция на обекти от цяла Русия. Самата церемония бе изключително пищна и по руски мащабна и впечатляваща. Проведе се в една от наградените сгради в категория „жилищни комплекси”, която е обновен паметник на културата. Наградите връчи зам.-кметът на Москва Владимир Ресин”, заяви за „Строител” Ганджов.
Комплекс „Радуга” е най-големият руски проект у нас, който продължава да се развива и да се превръща в най-големия задграничен комплекс на Москва в Европа. Детският оздравителен лагер е разположен на площ от 300 дка край Камчия и е на стойност над 120 милиона евро. В него постоянно работят около 400 българи. Той включва 4 спални корпуса с 600 места, обществен център с библиотека, боулинг, сауни и др., многофункционална зала с 640 места, лечебно-диагностичен и балнеолечебен център, летен амфитеатър, закрит спортен център, плувен басейн и огромни паркови пространства, които ще заемат 84% от цялата площ. В парка са планирани и 15 триетажни къщи с магазини, аптеки, ателиета, детска градина, пожарно депо. В момента фирмата строи учебен център за 1200 деца, които целогодишно ще могат да пребивават в лагера.
Строителството на комплекса започна през есента на 2008 г. с изграждане на нов корпус към съществуващия хотел „Лонгоз”, който бе направен за 9 месеца. Първият етап от градчето бе открит на 9 септември 2010 г. лично от кмета на Москва Юрий Лужков и премиера на България Бойко
Борисов.
„Радуга” е изключително голямо предизвикателство и пред „Универсал строй консулт”, в който Георги Ганджов е съсобственик заедно с Петър Парашкански и Чавдар Узунов. Фирмата е създадена през 1994 г. след обединяване на строителните дружества на тримата съсобственици, които имат и едноименно дъщерно дружество в Русия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА