Last news in Fakti

16 Септември, 2011 18:25 633 0

България загрижена за напрежението между Косово и Сърбия

  • софия-
  • николай младенов-
  • косово
България загрижена за напрежението между Косово и Сърбия - 1
Николай Младенов /Снимка БГНЕС/

„България остава загрижена от нарастващото напрежение през последните няколко дни. Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов по повод  последните събития в Северно Косово.

"ЕУЛЕКС, които поеха отговорностите, свързани с върховенството на закона от UNMIK през 2008г., действат съгласно дадения им мандат и трябва да помогнат за прилагането на споразумението по отношение на митническите печати, постигнато в рамките на диалога Белград - Прищина с посредничеството на ЕС. За да бъде намалено напрежението, и Сърбия и Косово трябва да се въздържат от действия и изявления, които могат да подкопаят постигнатия вече прогрес. Ето защо, ние смятаме за конструктивно намерението на правителството на Косово да координира действията си с ЕУЛЕКС, КФОР и международната общност. България приветства прагматичния подход, възприет от Косово и Сърбия по време на техните първи срещи. Важно е да продължат разговорите си по градивен и прагматичен начин. Всички трябва да покажат сдържаност и да предотвратят натрупването на напрежение. Това е от жизненоважно значение за сигурността, просперитета и - в крайна сметка, за европейската перспектива на региона.”, заяви Николай Младенов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА