Last news in Fakti

17 Септември, 2011 17:08 618 0

Лечков: Няма нарушения до момента по изпълнение на европроектите

  • сливен-
  • европроектите
Лечков: Няма нарушения до момента по изпълнение на европроектите - 1
Йордан Лечков /Снимка БГНЕС/

Няма установени нарушения до момента по изпълнение на европроектите на Община Сливен, обяви кметът Йордан Лечков. Това е станало ясно по време на срещата му с окръжния прокурор Пламен Стефанов.

По думите на Лечков, проверката ще приключи до две-три седмици. Към момента нарушения не са констатирани и повод за притеснения няма, увери градоначалникът. Няма опасност администрацията да не получи вложените средства по проект за ремонтите в Дома за стари хора и Дневен център за деца и възрастни с умствена изостаналост „Св. Стилиян Детепазител”. „Подали сме нужните документи, които се верифицират. До две седмици се надявам да се изчисти този сигнал, заради, който бяха спрени проектите. Парите по осъществените проекти ще ни се възстановят до края на годината”, каза още Йордан Лечков. Причина за временното спиране на проектите за безвъзмездна финансова помощ са сигналите, отправени от група общински съветници до Европейската комисия и до местните органи на властта. Съгласно правилата и процедурите при усвояването на европейски средства, при наличие на сигнал за евентуални съмнения за извършени нарушения и злоупотреби, следващата стъпка е временно спиране на договорите за безвъзмездна финансова помощ до изясняване на обстоятелствата, изложени в сигналите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА