15 Септември, 2015 21:03 1 374 0

Събитията за 16 септември 2015 г.

  • предстоящи-
  • събития-
  • 16 септември

Събитията, които ще се случат през 16 септември 2015 г.

София:

От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

От 10.00 часа председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще разговаря с делегация на Венецианската комисия на Съвета на Европа. Преди това членовете на делегацията ще разговарят с народни представители от Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

От 10.00 часа в Народното събрание ще се проведат срещи на ръководствата на четирите национално представителни работодателски организации с парламентарната група на ДПС.

От 11.00 часа представителите на работодателските организации ще се срещнат с парламентарната група на ГЕРБ.

От 10.00 часа ще се проведе седмичното редовно заседание на Министерски съвет.

От 09.00 часа в зала „Сердика” на хотел „Балкан” посолството на Кралство Норвегия в България и Норвежкият институт за изследване на културното наследство (NIKU) организират конференция на тема „Борбата с ограбването на културното наследство на Сирия“. Участие в конференцията ще вземат генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова,  Румяна Бъчварова, министърът на културата Вежди Рашидов и др.

От 09.30 часа Европейската седмица мобилността ще бъде открита пред Храм паметник "Александър Невски" от председателя на Съветa по безопасност на движението Любомир Христов, заместник – кмет на СО.

От 09.30 часа в БТПП ще бъде представена нова услуга за бизнеса. Услугата ще бъде предоставяна съвместно с Бизпортал ООД, като целта е по-добро информиране на малките и средни предприятия относно предстоящи обществени поръчки, европейски проекти, търгове и изложения.

От 09.30 часа в зала „Триадица” на Гранд хотел София Селскостопанска академия ще представи акредитираните си докторски програми.

От 10.00 часа в хотел „София Балкан“ министърът на образованието и науката Тодор Танев и държавният секретар на Швейцария по образование, научни изследвания и иновации Мауро Дел`Амброджо ще открият Форума за дуално образование. В 10.30 часа в заседателна зала на Министерството на образованието и науката двамата ще дадат пресконференция.

От 10.00 часа в в клуб „Motto“ ще бъде представена книгата „25 свободна в подкрепа на свободата в България“ по повод на отбелязването на 25 години от дейността на Фондация за свободата „Фридрих Науман“ в България.

От 11.00 часа в Инфоцентъра на София 2018 ще се състои пресконференция по повод първото издание на „Extreme Fest" част от програмата на кампания София 2018 – Европейска столица на спорта.

От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Асоциацията на собствениците на аптеки (АСА) ще даде пресконференция във връзка с актуалната ситуация в сектора на търговията на дребно с лекарствени продукти и негативното отражение върху грижата за пациентите от готвените нормативни промени.

От 11.00 часа в Националния военноисторически музей (НВИМ) трабантът на д-р Соломон Паси, станал символ на евроатлантическата ориентация на България, официално се присъединява към експозицията на музея.

От 11.30 часа в сградата на Сметната палата ще бъде подписан Меморандум за партньорство във връзка с изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г. между Сметната палата и неправителствените организации – Асоциация “Прозрачност без граници”, Институт за развитие на публичната среда, Сдружение „Гражданска инициатива за свободни и демократични избори (ГИСДИ)” и Сдружение „Българско сдружение за честни избори и граждански права – национална асоциация”.

От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Ще получат ли жените в България достъп до най-съвременното лечение на миомна болест?”.

От 12.00 часа Столична библиотека представя изложба „София – бъдеще през миналото“, проследяваща развитието на града през годините.

От 18.30 часа в Резиденцията на Посолство на Република Франция Френско-българска търговска и индустриална камара (ФБТИК) организира коктейл по случай откриването на новия сезон 2015/2016. Събитието е под патронажа на министъра на икономиката Божидар Лукарски и Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция в България.

От 19.20 часа министърът на икономиката Божидар Лукарски ще участва в откриването на есенния сезон, организирано от Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) в Резиденцията на Република Франция.

От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България /НСОПЛБ/ ще даде пресконференция.

От 16.00 часа в зала „Мати-Д“ на НДК коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" и инициативата „Прозрачни планини“ организират обществена дискусия за новия проектоплан за управление на Национален парк Рила.

От 17.00 часа в Националната галерия – Двореца, изложбата „Италианската мода – родена от мечти” ще бъде официално открита. Изложбата е под егидата на кмета на София, Йорданка Фандъкова.

От 18.30 часа, в Национална галерия – Квадрат 500 ще се проведе лекция на фотографа Пиер Гонор и Хосе Мариа Диас-Марото. Повод е изложбата на Пиер Гонор „ Различните Аз”, която ще бъде отворена за публиката в Националната галерия до 18 октомври.

.От 18.30 часа Столична библиотека съвместно с фондация ,,Покров Богородичен” организира дискусия на тема ,,Чува ли се гласът на християните“. Модератор Пламен Сивов, зала „Надежда“.

Благоевград:

От 10.30 часа в зала „22 Септември” ще започне програмата на церемонията по награждаване на победителите в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците” в памет на ирландската журналистка Вероника Герин.

От 11.00 часа в РИМ-Благоевград ще се проведе музеен урок, посветен на 130-годишнината от Съединението на България.

Бургас:

От 11:00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще присъства на откриването на първото в страната рибно тържище в град Бургас. Тържището е изградено по мярка 2.6. „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура“ от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007-2013 г. Общата стойност на одобрената субсидия по проекта е в размер на 5 080 810 лв.

От 10.00 часа ще бъдеоткрита нова детска площадка, която се намира в парк „Изгрев”.

От 11.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод предстоящата спортна инициатива „Да играем заедно! Спортувай Бургас!“. -

От 18.00 часа в Културен център"Морско казино", зала "Петя Дубарова" ще се състои поетична среща с Петя Цолова "77 Любовни писма до поискване"

От 15.00 часа на площада до подлеза на Операта ще се състои състезание по екстремно колоездене - ”Стрийт фешън”.

Варна:

От 14.00 часа в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” ще се състои пресконференция във връзка със стартиралата тренинг-кампания за превенция на зависимости от наркотици и алкохол сред младежите под надслов: „(Не)зависимост от наркотици – поглед на науката и поглед на православието“.

Велико Търново:.

От 10.30 часа в зала 302 в Община Велико Търново ще се проведе представяне на електронните услуги на Община Велико Търново.

От 12.00 ч. в Отделението по неонатология към МОБАЛ -Велико Търново ще бъде връчен интензивният кувьоз за новородени на стойност 14 000 лв., закупен чрез акцията "Жълти стотинки”..

От 16.00 часа на площад ''Цар Асен'' ще се проведе откриване на учебната година на Медицински колеж .

От 15.00 часа кметът на община Велико Търново Даниел Панов посреща Министър Красен Кралев в града във връзка с Европейска седмица на спорта и събитията в рамките на инициативата под мотото „# BeActive“.

Добрич:

От 13.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще се проведе заседание от Четвърта работна сесия „135 години от рождението на Йордан Йовков“, част от Международна пътуваща конференция „Живописна България. Български литературни маршрути”.

Кюстендил:

От 09.30 часа в залата на хотел „Стримон” ГД „Инспекция по труда” ще проведе среща с работодатели, социални работници и журналисти във връзка с промени в трудовото законодателство.

От 12.00 часа в сградата на Областна дирекция на МВР зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението гл. комисар Николай Николов ще връчат награди на пожарникари и служители на горското стопанство, участвали в погасяването на пожара в Национален парк „Рила“.

Плевен:

От 12. 30 часа зам.-министърът на спорта Калин Каменов ще присъства на откриването на програмата на „Европейската седмица на спорта” в Плевен в зала „Спартак”.

Ямбол:

От 19.00 часа на сцената в Градския парк ще се проведе концерт на ученически рок банди, участващи в националния конкурс „Голямо междучасие 2015”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове