Last news in Fakti

23 Септември, 2015 20:07 800 0

БСП издига 251 кандидати за кметове на общини

  • бсп-
  • избори-
  • кметове

Да върнем политиката в кампанията

 „Началото на нашата политическа кампания ние поставихме на първи август на връх Бузлуджа пред 50 000 наши членове и симпатизанти. Днес провеждаме национално работно съвещание с кандидатите за кметове на общини на БСП, водачите на листи за общински съветници, членове на НС на БСП, народните представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и председателите на областните и общинските съвети на партията”, заяви зам.-председателят на партията Бойко Великов по време на националното съвещания на левицата.
Той обясни, че вчера е приключил и последният етап от регистрацията на нашите кандидати за местни избори 2015 г. По думите му конкретните данни показват: БСП издигна 251 кандидати за кметове на общини; в 188 общини БСП ще участва самостоятелно на тези избори; в 31 общини БСП ще бъде в коалиция с други леви партии; в 29 общини БСП ще участва заедно с други представители в инициативни комитети; в 7 общини БСП ще подкрепи представители на други партии и в 14 общини БСП е без номинации на тези избори. „Общо във всички 265 общини БСП издига свои листи за общински съветници. В 1932 населени места ние издигаме кандидати, от които 1834 самостоятелно ще участват и 78 с подкрепа на други партии. 25 % от нашите представители в местната власт за първи път ще участват, което означава и обновление. 74% от тези, които ще участват и са номинирани от името на БСП, са членове на партията, 23% са безпартийни”, обясни Великов.

Михаил Мирчев: Да върнем политиката в кампанията
 „Трябва да върнем политиката в кампанията”, заяви кандидатът за кмет на София Михаил Мирчев. Той заяви, че на изборите БСП трябва да покаже на всичките си партньори, на всичките си симпатизанти и всички които, ще гласуват за БСП, че партията се връща към лявата си идентичност.
Мирчев бе категоричен, че твърденията, които се опитват да се налагат сред общественото мнение, че всички социологически изследвания показват, че БСП няма шанс са манипулативни и лъжливи. Той обаче подчерта, че никой не показва точните данни и от месеци насам социологическите агенции не са изнасяли такива, което е прецедент за последните 25 години.”Рейтингите се крият, защото ГЕРБ ще си отидат от власт, а агенциите ще продължат да работят. Реалните социологически данни драстично се различават от тиражираното внушение”, категоричен бе той.  Мирчев заяви, че той, заедно с кандидатите за кметове и общински съветници в София ще направят максималното и то ще бъде впечатляващо. „Тръгвайки от София, та чак до Златоград може да изненадаме на много места”, заключи той.

Георги Гергов: Длъжни сме да преобърнем случващото се в страната ни

„Всички ние, които сме в тази зала, можем да преобърнем изборите и сме длъжни да го направим. Длъжни сме да преобърнем това, което се случва и видяхме и днес. Само ние сме опозиция, всички други се предадоха”, заяви кандидатът на БСП за кмет на Пловдив Георги Гергов. Той подчерта, че изборите са важна битка за БСП, защото ако се предадем, след това нищо няма да зависи от нас. „Нашата съдба е да сме хората, които казват истината. Важното е да правим всичко в името на хората”, заяви Гергов. Той бе категоричен, че ако не е БСП със силата си, историята си, паметта си, няма кой да спре  „вълците”. „Страхът е основен елемент, който мачка хората по места в общините. Трябва да има пълна прмяна. Трябва да се свали завесата”, категоричен бе Гергов.

Донка Михайлова: Най-голямата ни сила е връзката с хората

„Най-голямата ни сила е връзката с хората”. С тези думи се обърна към кандидатите за кметове на левицата Донка Михайлова, кандидат- кмет за пореден мандат на Троян. Тя призова за честна и открита кампания, в която да се запази връзката с българските граждани. „Ние, досегашните кметове, имаме основание да кажем, че приключваме успешни мандати”, категорична бе Михайлова и като пример за това в Троян тя даде: намаляването на безработицата на 6,1%, младежката безработица от 17% е намалена на 11%; два пъти е спаднал темпа на намаляване на населението в общината, изградени са десетки километри пътища, водопроводи, канализации, училища, детски градини. Като важни въпроси за местната власт тя посочи финансова децентрализация, реални стопански субекти, общинските болници.

На продължилото повече от два часа национално съвещание в дебата се включиха още участници. Кандидатът за кмет на Златоград Емил Хубчев заяви „Когато си искрен и когато си честен, хората те следват. Трябва да водим единна борба в интерес на хората”. Председателят на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова благодари на общините, дали шанс на младите кандидати и поставили ги на предни позиции в листите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове