Last news in Fakti

23 Септември, 2015 21:06 758 0

Събитията за 23 септември

  • предстоящи-
  • събития

Министърът на външните работи Даниел Митов ще бъде на работно посещение в Ню Йорк в периода 24 септември – 1 октомври за участие в 70-ата редовна сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Българската делегация, в чийто състав е външният министър, се ръководи от президента Росен Плевнелиев. Общото събрание на ООН ще бъде открито с реч на Папа Франциск I на 25 септември.

Основната тема на Общия дебат ще бъде Дневният ред за развитие след 2015 г., който следва да се приеме по време на Срещата на върха по устойчивото развитие от 25 до 27 септември. Целта на дискусиите е да се очертае универсален път за устойчиво бъдеще на планетата и човечеството, който да интегрира икономическия, социалния и екологичен аспект на развитието. Участие в Общия дебат ще вземе и Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, американският държавен глава Барак Обама,президентът на ФР Бразилия Дилма Русеф, както и заместник-председателят на ЕК комисар Кристалина Георгиева.

В рамките на сесията ще се проведат събития на високо равнище, посветени на миграцията, хуманитарните дейности, въпросите на Дневния ред за развитието, както и среща по хуманитарната обстановка в Сирия, организирана от Йордания и ЕС. По инициатива на президента на САЩ ще се състои Среща на върха за противодействието срещу ИДИЛ и войнстващия екстремизъм.

От 09.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

От 09.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

От 11.00 часа вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие конференция във връзка с най-големите предизвикателства пред страната, които поражда бежанската криза в Голямата зала на Националния съвет на Българския червен кръст.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в две регионални срещи на тема „Икономика на светло за по-добро бъдеще“. Първата дискусия ще се проведе от 10.00 часа в община Бургас, а втората – от 16.00 в община Варна. Конференциите са начало на национална кампания по темата, която е съвместна инициатива на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). В срещите ще се включат представители на правителството и местната власт, Националното сдружение на общините в Република България, предприемачи и браншови организации.

От 10:30 ч., министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие мултифункционално игрище в град Чепеларе. Обектът е реализиран по проект „Създаване на условия за активен отдих и спорт в община Чепеларе”, финансиран по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката на селските райони“ от ПРСР 2007-2013 г. От 14 ч. министърът ще открие спортна площадка в село Оряховец, Община Баните. По време на посещението си Танева ще се срещне със земеделски производители.

В 10 часа в хотел „София Балкан“ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие Годишния отчет за напредъка на Оперативна програма „Транспорт“ 2007–2013 г. В рамките на събитието всички бенефициенти ще представят общото изпълнение на проектите, финансирани със средства от програмата.

В 10 часа и 16 часа, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще участва в срещи по повод борбата със сивата икономика у нас, които ще се проведат в Бургас и Варна съответно в сградите на двете общини. Срещите се провеждат в рамките на инициативата „Икономиката на светло за по-добро бъдеще!“, която се реализира от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, съвместно с Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще участва на Десетия форум за агро-търговия и икономическо сътрудничество между Китай и страните от Централна и източна Европа в Будапеща. В рамките на форума ще се проведе и първият Консултативен съвет на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ, който ще бъде открит от зам.-министър Грудев и директора на Центъра Васил Гелев. По време на форума са предвидени и двустранни срещи.

От 11 ч. официално ще бъдат представени кандидатите за кмет, общински съветници, районни кметове и кметове на кметства от ВМРО – Българско национално движение за София. Събитието ще се състои в сградата на ВМРО (София, ул. „Пиротска“ №5) в Заседателната зала на 2 етаж. Кандидатът за кмет на столицата, издигнат от ВМРО, Ангел Джамбазки ще представи кандидатите, както и част от своята програма за управление на столицата.

От 11:30 часа Младежкото обединение в БСП ще почисти паметника на ул. „Позитано” 20. Акцията се провежда във връзка с цялостното обновление на фасадата на централата на БСП.

В 17:30 ч. министърът на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски, заедно с кмета на Кюстендил – Петър Паунов ще се срещнат с граждани в Синята зала на читалище „Братство“. В 18:30 ч. е предвидена пресконференция за медии в същата зала.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове