Last news in Fakti

8 Октомври, 2015 05:30 741 0

8 октомври - предстоящи събития

  • 8 октомври-
  • предстоящи-
  • събития

София

Министър-председателят Бойко Борисов ще посрещне председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който пристига на посещение в България на 8 октомври. Двамата ще проведат среща четири очи на 9 октомври в резиденция „Евксиноград“, Варна. Ситуацията в Европа с мигрантската криза и мерките, които ЕС взема за справянето й, ще са основна тема на разговорите. След срещата премиерът и председателят на Европейския съвет ще направят съвместни изявления за медиите.

От 9.30 часа в зала „София“ на „Гранд хотел София“ президентът Росен Плевнелиев ще открие срещата на високо равнище „Нови визии за партньорство и съседство в Европа“. Конференцията е под патронажа на държавния глава и се организира от Фондация „Център за политически диалог Петър Стоянов“ и Международния център „Низами Ганджави“.

Двудневният международен форум „Нови визии за партньорство и съседство в Европа“ ще събере в София настоящи и бивши държавни и правителствени ръководители от региона, които ще обсъждат мерки за справяне с миграционния натиск и произтичащите икономически, политически,  хуманитарни въпроси. От 14 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава ще се срещне с президента на Република Македония Георге Иванов. В 15 часа президентът Росен Плевнелиев ще разговаря с президента на Република Латвия (1999-2007) и съпредседател на Международния център „Низами Ганджави“ Вайра Вике-Фрайберга, а в 16 часа – с Бронислав Коморовски, президент на Република Полша (2010-2015).

От 9, 30 часа в хотел „Балкан“ в София, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие третото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“. Общественият орган за наблюдение ще обсъди стратегически планове за изпълнение на приоритетните оси на програмата: „Води“, „Отпадъци“, „Натура 2000 и биоразнообразие“, „Превенция и управление на риска от наводнения и свлачища“ и „Подобряване на качеството на атмосферния въздух“.

От 10 до 18 часа ценителите на изкуството отново ще могат да разглеждат безплатно експонираните близо 2000 произведения, разположени в 28 зали на четири етажа в новата ни Национална галерия "Квадрат 500", които представят българското изкуство в съизмеримост с европейските и световните тенденции. Специално за "Квадрат 500" в деня със свободен вход уредници и реставратори ще представят в 11 и в 16 часа във фоайето пред зала 21 реставрация на японска гравюра Укийо-е ("Картини на плаващия свят").

От 13 часа в залата за пресконференции в Арена Армеец в столицата ще се състои официалната пресконференция на треньорите от Група А на Европейското първенство по волейбол за мъже в София.

От 13 часа ще се проведе Кръгла маса на тема „Общият устройствен план на София - неотложни промени и бъдещо развитие“ в сградата на БТА  на 2 етаж, 204 стая на бул. „Цариградско шосе“ № 49 в гр.София, организирана от Коалиция „Сердика“. На събитието ще присъства народният представител и кандидат за кмет на София от Коалиция „Сердика“ Георги Кадиев.

От 14 часа ще се проведе редовен брифинг на Централната избирателна комисия. Брифингът ще се състои в зала „Света София” на пл. „Княз Александър І“ № 1, вход откъм Ларгото.

Пловдив

От 10 часа в 106 зала на Пловдивския окръжен съд ще се разгледа искането на Милан Д. да бъде изменена мярката му за неотклонение от „Задържане под стража” в по-лека. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при шофиране с превишена скорост.

От 17 часа в Дома на науката и техниката в Пловдив ще се състои публична дискусия на тема „Предизвикателствата пред предучилищното и училищното образование в Пловдив и ангажиментите на БСП“. Ще присъства кандидатът за кмет на града Георги Гергов.

Бургас

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева ще  участва, в кръгла маса в Бургас, посветена на антикорупционни политики. На форума са поканени представители на различни институции на централната и местната власт, академичните среди и бизнеса. Събитието започва в 14 часа в малката зала на Областната управа в Бургас. Преди него от 13,45 часа вицепремиерът ще даде брифинг за медиите. По-рано през деня заместник министър-председателят ще разгледа местата за създаване на приют и защитено жилище за жертви на трафик на хора. Тя ще проведе срещи с представители на местната Комисия за борба с трафика на хора.

Велико Търново

От 10.30 часа в залата за конференции на х-л “Севастократор” - Арбанаси, Велико Търново, ще се проведе пресконференция на председателя на ДПС Лютви Местан.

От 18 часа в Павликени, на площад „Свобода“ ще се проведе „Рок за Павликени“. Ще присъстват кандидатът за кмет на БСП и кандидатите за общински съветници.

Председателят на БСП Михаил Миков ще посети област Пазарджик

От 14:30 часа той ще бъде в с. Семчиново, общ. Септември, където ще се срещне с представители на земеделските кооперации от областта. Срещата ще бъде в ресторанта в центъра на селото. Тема на разговор ще е състоянието и развитието на земеделските кооперации и взаимодействието им с местната власт. На мероприятието ще присъстват зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, кандидатът за кмет на общ. Пазарджик Стоян Парпулов и Сергей Стойнов – кандидат за кмет на община Септември.

От 17 часа Миков ще присъства на предизборна среща в голямата зала на общината в гр. Велинград. На мероприятието ще присъстват зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, кандидатът за кмет на общ. Велинград Иван Лебанов.

От 19 часа в залата на Драматичния театър в гр. Пазарджик ще започне предизборна среща-концерт. Освен председателя на партията Михаил Миков, на нея ще присъстват зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, народният представител от ПГ на БСП Димитър Димитров, кандидати за кметове и общински съветници на населени места от община Пазарджик.

От 17:30 часа в гр. Мездра, Враца, на пл. „България“, ще се проведе предизборна среща.

От 17:30 часа в гр. Лозница, Разград, в Общински съвет на БСП ще открие кампанията на партията. На мероприятието ще присъства кандидатът за кмет на общината и кандидатите за общински съветници.

От 15 часа в Троян, Ловеч, ще се проведе среща със спортисти в кафене „Троян“.

Брюксел

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва в есенната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО. Тя ще се проведе в Брюксел и във фокуса на дискусиите ще бъдат Планът за готовност за действие на НАТО, стратегията за противодействие на хибридната война и разширената политика за киберотбрана, както и необходимостта от подобряване на способностите, ресурсите и механизмите на НАТО в отговор на нововъзникващи предизвикателства в контекста на дългосрочната адаптация на Алианса. В дневния ред на срещата са включени и дебати за руската намеса в Сирия и неприемливото нарушаване на въздушното пространство на Турция.

Люксембург

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще участва в Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“ на Европейския Съюз в Люксембург. Дневният ред включва обсъждане на бъдещото управление на външните граници на ЕС и на политиката за връщане на мигранти. В рамките на сесията министрите ще проследят и изпълнението на мерки, предложени от Европейската комисия на 9 септември 2015 г. в отговор на сегашната мигрантска криза. По време на заседанието ще бъде представен напредъкът по релокацията на 40 000 души, нуждаещи се от международна закрила, след приетото от Съвета на 14 септември решение.

Успоредно със заседанието на Съвета по правосъдие и вътрешни работи, от 18 часа ще се проведе конференция, посветена на Източното Средиземноморие и маршрута на миграция през Западните Балкани. Очаква се в нея да вземат участие както министрите на вътрешните работи, така и министрите на външните работи.

Министърът на външните работи Даниел Митов ще бъде на работно посещение в Люксембург, за да вземе участие в Конференция на високо равнище по миграцията от Източносредиземноморския / Западнобалканския маршрути. Форумът ще бъде председателстван от върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и от министъра на външните работи, миграцията и убежището на Люксембург Жан Аселборн в качеството му на настоящ председател на Съюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове