Last news in Fakti

15 Октомври, 2015 18:29 1 340 2

Възможно е БСП да има по-слаб резултат от ДПС

  • андрей георгиев-
  • бсп-
  • дпс-
  • атака-
  • реформаторският блок

Предвид процесите, които вървят в ляво, наистина е възможно БСП да има по-слаб резултат от ДПС на тези избори. Защото в лявото пространство вървят сериозни процеси на роене и левият избирател има доста алтернатива за кого да даде гласа си. Атака ще катастрофира на тези избори. Това заяви в интервю за Факти.бг. кандидатът за кмет на Столична община и водач на листата за общински съветници от листата на ПП „Движение за права и свободи“ Андрей Георгиев.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров поиска имунитета на главния прокурор Сотир Цацаров. Неговият имунитет пък бе поискан от главния прокурор, как ще коментирате случващото се? 

Тук ще отговоря като човек, а не като ангажиран политически. В чисто човешки план не мога да разбера дали периодичните прояви на безумие са целенасочени с цел мобилизиране на електорат, или пък наистина този човек не осъзнава въобще какво прави.

Но лидер на политическа партия, председател на парламентарна група, да стои пред павилион за цигари и да го проверява за безбандеролни стоки, е смешно.

Подобни неща са смешни. Аз не знам как неговите избиратели възприемат това. Според мен резултатът на местния вот ще е катастрофален за Атака. Особено след подобни прояви. На 25 октомври ще видите, че Атака ще катастрофира.

Ваш представител, който е със седем присъди, бе издигнат за кандидат за общински съветник... Какъв е Вашият коментар?

ДПС е политическа партия, на която не са чужди проблемите. Първият проблем е вътрешно-партийна конкуренция. Вторият проблем е с кадрите. Аз мисля, че в случая със Самоков става въпрос за кадрова грешка, която никоя политическа партия не е застрахована да допусне.

Но като говорим за листата на ДПС в Самоков, искам да кажа и за листата на ДПС в София, в която има няколко представители на ромския етнос – ерудирани, с образование, млади хора. Бих могъл да дам пример с Ива Андонова, кандидат за кмет на район "Слатина". Именно тези кандидати нямат нищо общо с тази представа за ромите, която се създаде по случая „Пиже“.

Общинският или областният лидер в Самоков като че ли в желанието си, може би да мобилизира максимален вот, е пренебрегнал някои неща. Изборният резултат винаги е важен за всяка една политическа партия. Тук е въпросът на реална и трезва преценка кого да поканиш в своя екип и каква да бъде цената за неговото участие.

Централното ръководство не може да има абсолютно никаква вина. Ръководството утвърждава избора на кандидати за общински съветници, но в крайна сметка тук говорим за 10 дни, в които се утвърждават в 256 общини какви да бъдат листите. Тук не може да бъдат пресявани хората за толкова кратко време. Свободата и избора е на областното и общинско ръководство.

Случаят е неприятен дотолкова, че посегателството над журналисти е абсолютно недопустимо нещо. Посегателството над който и да е човешки индивид е недопустимо нещо. Ако бъде провокиран някой човек и си изпусне нервите пак не го оправдава.

Вие заявихте, че Атака ще катастрофира. Предвиждате ли и други партии да катастрофират? Политолози и социолози са на мнение, че ДПС ще е втора политическа сила в страната. Какви са Вашите прогнози и очаквания? В обществото битува едно мнение, което непрекъснато се отрича – ГЕРБ и ДПС вървят ръка за ръка и работят заедно, как ще коментирате?

Предвид процесите, които вървят в ляво, наистина е възможно БСП да има по-слаб резултат от ДПС. Защото в лявото пространство вървят сериозни процеси на роене и левият избирател има доста алтернатива за кого да даде гласа си. Поради това и добрата работа на структурите на ДПС има възможност да имаме по-добър резултат от тях.

Относно кампанията в София аз вярвам, че моята кандидатура ще бъде с по-добър резултат от кандидатурата на Атака, от кандидатурата на Мария Календерска, от кандидатурата на Национален фронт за спасение на България. За кандидатурата на ВМРО нямам самочувствието да успея да извадя по-добър резултат, поради простата причина, че техният кандидат Ангел Джамбазки хваща тази част от обществото, която мрази – за съжаление това са 2-3%, дори 4-5% от избирателите в София. Те много лесно могат да бъдат накарани да мразят. Той насажда омраза – както към ромите, така и към бежанци и гейове, така и към евангелисти – към всички, които не отговарят на неговия еталон за чистота и чистоплътност, който той си мисли, че притежава.

В национален мащаб дали ДПС и ГЕРБ са заедно? Когато става въпрос за бъдещето на България ДПС винаги има една разумна позиция. По същия начин ще имаме разумна позиция и за София. Няма да се държим надменно и само заради някакъв тяснопартиен интерес да пренебрегнем интереса на града. Така се случва и в момента в национален мащаб. Заради националния интерес ДПС подкрепя важните неща – нещата, без които няма как България да продължи напред.

От чисто организационен план, като гледам ситуацията в Реформаторския блок с вътрешно-партийното напрежение, мисля, че там върви тежък процес на борба за преференции и от нечестна борба. В листите им има доста хора, които ще работят и ще си пазаруват преференции. По този начин ще се опитат да се домогнат до Общинския съвет на София.

При всички случаи съветниците, които ще имат в Столична община – както и Реформаторски блок, така и БСП Лява България – няма да бъдат тези хора, които избирателите им в крайна сметка искат да попаднат в Общинския съвет. Избирателите на РБ са интелигентни хора и ще осъзнаят този факт. Не очаквам много сериозен резултат за тях.

Що се отнася до БСП – проф. Михаил Мирчев не знам колко добър социолог е, но ми направи впечатление, че през 2013 година той твърдо заяви след направено социологическо проучване, че БСП ще е първа политическа партия с 10% повече от ГЕРБ. Тези му прогнози така и не са се сбъднали. Мисля, че и за София залага на подобна социология. Аз се съмнявам, че той ще бъде на балотаж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    ееех ако имах вълшебна пръчка-щях да кажа-ДАНО НИКОЙ НЕ ОТИДЕ ДА ГЛАСУВА-политиците нека сами си хврълят на себе си.
    13лева от беднит народ в България ,а 0.50 евро цента в чужбина....
    и като седнат на креслата ,та се помислят за богове и забравят от къде се качват и кой ги качва там-та започне едно лапане на пари и уреждане на фамилията до 9вето коляно--има ли смисъл въобще да ходим до урните-нъц-айде да правят каквото искат и да се оправят както искат-то народа се видя-все по зле и по зле-МНОГО БОГАТИ И СТРАШНО МНОГО БЕДНИ-безработица,навсякъде плащаш въпреки че си осигУрен,мафията казва какво ,кой ,защо и дали въобще.....народа да го дуааа,няма надежда докато не седнат там горе мъничко по почтени и честни политици с характер-с умения-нека крадат няма проблеми -но да е 10% за тях -а 90% да остава за народа и да мислят първо за хората ,после за себе си.а така карат се преди избори ,хвърлят кьор фишеци и ние гламавите се хващаме за сиира и цирка им и ей го на....в мътна вода риба се бие най добре ,че то и раци не остават.....не е актуално как ще ги стигнем американците-а вече е -как ще ги стигнем Румънците ,а да не говорим за сърбите.....
  • 2 Моу е тап

    0 0 Отговор
    Нормално - те ДПС и прасе да сложат за кандидат - електората им от необразовани овце пак ще гласува за него.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове