Last news in Fakti

27 Октомври, 2015 19:24 4 837 7

Вергиния Стоянова:Хората да гласуват с разум и памет

  • вергиния стоянова-
  • хората-
  • да гласуват-
  • разум-
  • памет

Хората да гласуват с разум и памет. Това заяви Вергиния Стоянова, кандидат за кмет на район „Средец“ от ПП ГЕРБ, която отива на балотаж. Аз имам конкретна програма за развитието на район „Средец“, а не само идейна платформа. Ние сме един екип с г-жа Фандъкова и моята програма е част от цялата стратегия и програма за развитие на София.

Г-жо Стоянова, от резултатите в район „Средец“ в 5.30 ч. тази сутрин от 71.11 % обработени секции, Вие отивате на балотаж. Като кандидат кмет на ГЕРБ печелите  38.20%, а кандидатът на РБ е с 34.83%. Какви са Вашите предимства пред другия кандидат и защо да гласуват за Вас?

Първо искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха на първия тур. Благодаря, че са гласували за видимите резултати, за промените, които са се случили в района за тези 4 години и са повярвали, че и през следващите 4 години ще продължат да се случват хубави неща и нашият район ще става все по-приятно място за живеене. Благодаря им, че са повярвали в моя професионализъм и във волята, която имам нещата да се случват. Не искам да политизирам нещата, още повече, че ГЕРБ и РБ са партньори, както в изпълнителната власт, така и в  Европейския парламент, те са в групата на ЕНП, а да призова хората да гласуват с разум и памет. Да се разходят из района си и да си припомнят какво е било преди 4 години и как е изглеждал района при предишните кметове, какви са били те, и с ръка на сърцето си да признаят промените, направени през последните години. Един кмет на район много неща може да направи за района си, за да изглежда по-добре, каквато е моята основна цел, но трябва да познава добре спецификата на местната власт, какво реално може да се промени, и да има волята, характера и професионализма да го направи.

Вергиния Стоянова, доктор по икономика, e кмет на столичния район „Средец“ от 2011 г. В продължение на 19 години тя заема управленски длъжности в различни райони на Столична община като главен счетоводител, заместник-кмет и понастоящем кмет. Вергиния Стоянова има две магистърски степени - по „Счетоводство и контрол“ от УНСС и по „Публична администрация“ от НБУ.  Тя защитава дисертация на тема „Управленската култура като фактор за осъществяване на европейските политики за развитие на местната администрация“ в Международното висше бизнес училище и е доктор по „Икономика и управление“.

Кои от вашите дейности за този 4-годишен период може да отличите като положителни?

Много интензивен период бяха тези 4 години. Ще спомена само някои. Ремонт на всички училища. Изграждане на две  нови сгради на детски градини – един корпус и един филиал. Разкриване на 115 допълнителни места. Извършване на 500 проверки на техническото състояние на сградите. Издаване на 320 предписания за обезопасяване и ремонтиране. Резултатът е 90 изцяло реновирани фасади на жилищни сгради. За сравнение, за периода 2010-2011 г. са издадени само 40 броя предписания за ремонт на фасади. Преобразяване на бул. „Витоша“. Възстановяване на пешеходното пространство на бул. „Цар Освободител“ и площада около паметника на Св. Патриарх Евтимий. Реновиране на фонтаните пред Народния театър и пред  Президентството. Вижда се и промяната на парковете и градините. И едно нещо, което само в нашия район има – направихме регистър на подвижните съоръжения по тротоарите, разположени пред търговските стационарни обекти. Тоест, на заведенията в пешеходната част и този регистър е публикуван на страницата ни със съответните схеми, колко тротоарна площ е разрешена на всеки един обект. Това го направихме с цел жителите на района да сигнализират веднага, ако според тях заведението е завзело повече площ. И след такъв сигнал районната администрация предприема мерки да се спазва разрешителното. Като кмет се стремя да балансирам между интересите на различните групи – търговци, пешеходци, майки с колички, деца, възрастни хора...Аз не ограничавам бизнеса, напротив с всички средства районната администрация го подпомага, но и интересите на майките с количките ме вълнуват.

А какво е по-различното във визията ви за следващите 4 години?

Аз имам конкретна програма за развитието на район „Средец“, а не само идейна платформа. Ние сме един екип с г-жа Фандъкова и моята програма е част от цялата стратегия и програма за развитие на София. Не говоря за неща, които по принцип трябва да се направят, а които имат точен срок за изпълнение. И така е във всички области. Например, ремонтът на старата сграда на ОДЗ № 18 трябва да приключи през месец юни 2016 г. и тогава ще имаме нова детска градина, без азбестови стени, за 7 групи. През 2016 г. ще се изгради нов учебен корпус и физкултурен салон в 9-та Френска езикова гимназия. Планувано е изграждане на нов учебен корпус и в 133 СОУ „Ал. Пушкин“ и много основни ремонти и строежи в другите училища и градини, които за да се случат е извършена голяма предварителна работа.

И нещо много важно. Кооперациите, тоест етажните собственици, могат да кандидатстват по различни общински проекти за обновяване на сградата и двора и районната администрация ще помага на собствениците. И досега беше практика да помагаме по проекти на гражданите, не само с информация, но и технически – при попълването на документите, кандидатстване и изпълнение на проекта. Например по „Зелена София“ за обновяване на междублоковото пространство, а сега и по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради за саниране на сградата. Досега само панелните и сгради „ЕПК“ са влизали в програмата енергийна ефективност, каквито няма на територията на район „Средец“, но от 2016 година и тухлените постройки могат да бъдат санирани. Всички тези програми, които са в полза на гражданите, са заслуга на екипа на г-жа Фандъкова, към който и аз се числя.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 разумна

    2 1 Отговор
    Долу ГРОБ
  • 2 аман от

    2 0 Отговор
    Наистина ли си мислите ,че вие гласувате,не гласувате вие всичко се знае преди да е започнало.Във социалните мрежи веч има репортаж,как във Хасково комисиите правят каквото си искат със списъците,не народа избира а богатите-земевладелци,лихвари,престъпници,бизнесмени,банкери и т.н.нарочно се всява смут във ЦИК при преброяване на гласовете,припадат и темподобни за да отклонят вниманието.Изборите както всеки път са дирижирани.
  • 3 Без мен

    1 0 Отговор
    И за кой да гласувам?
    Покажете ми един свестен управляващ и ще гласувам с две ръце.
    За маскари и алчни хора не гласувам.
  • 4 Калин

    0 1 Отговор
    Успех, Стоянова вие заслужавате втори мандат!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 някой там

    2 0 Отговор
    дай боже някой ден тази партия герб да я няма че разсипа и без туй обраната ни страна
  • 7 1234

    0 0 Отговор
    Казвате да се гласува с разум и памет??Ако сме разумни не трябва да гласуваме за нито една партия в която има дори един от до сега власващите депутати,защото тук идва на помощ паметта която ни казва,че всички които са били на власт от 1989г насам са:мошенници,лъжци крадци и предатели на Родината,понеже ни докараха до това положение за 25години
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове