Last news in Fakti

28 Септември, 2011 11:50 7 355 0

Кирил Рашков обвинен за две заплахи за убийство

  • рашков-
  • катуница-
  • прокуратура-
  • обвинен

Рашков е имал здравословни проблеми.

Кирил Рашков обвинен  за две заплахи за убийство - 1
Една от опустошените къщи на фамилията Рашкови / Снимка: БГНЕС

Не едно, а две обвинения по чл. 144 ал.3 от Наказателния кодекс за две закани за убийства са повдигнати на Кирил Рашков. Това заяви за Факти.бг говорителят на пловдивската прокуратура Галин Гаврилов.

На 23-ти септември сигналът е подаден в полицията. МВР извършва предварителна проверка по случая. На 27-ми оттам са ни уведомили, че имат данни за извършено престъпление от общ характер. В деня в който сме уведомени е образувано делото на районна прокуратура Асеновград. Така говорителят обрисува хронологията на обвинението, в отговор на въпрос не е ли закъсняла реакцията на прокуратурата.

Кирил Рашков е задържан за срок от 72 часа от снощи, добави Гаврилов като уточни, че ромският бос е в пловдивския арест, тъй като няма арест в Асеновград.

 Данъчните са установили, че от 2004 година до сега Кирил Рашков не е подавал данъчни декларации.

"Оттук може да направим обосновано предположение, че Рашков е избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери над 12 000 лева“, съобщи  говорителят на Окръжна прокуратура Галин Гавраилов. Срещу Цар Киро е образувано досъдебно производство. Данните са подадени от НАП.

Рашков е имал здравословни проблеми. Той  е бил приет снощи около 22,00 часа  в спешното отделение на Университетската болница в Пловдив по повод на оплакване в сърдечната област.  Направени са изледвания и консултации, и са поставени индикации за евентуална диагностична коронарография, уточниха от болницата. Пациентът е отказал  да му бъдат направени допълнителни изследвания и е бил освободен от лечебното заведение.

Рашков бил със заболяване на сърцето, с байпас, поставени стендове.

Калин Георгиев: Кирил Рашков е задържан

Константин Пенчев: Омразата е големият проблем на обществото

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА