16 Ноември, 2015 09:00 1 317 3

Меркел надцени интелигентността на средния европейски лидер

  • меркел-
  • надцени-
  • интелигентността-
  • средния-
  • европейски-
  • лидер

Сблъсъкът е на варварството и цивилизацията, смятат политолози

Меркел надцени интелигентността на средния европейски лидер - 1
Снимка: АП/БТА

Най-голямата заплаха за Европа е да си представи, че влиза в един сценарий на сблъсък на цивилизациите. Има сблъсък, но той е сблъсък на цивилизацията и варварството. Това каза по bTV политологът Антони Тодоров.

„Това, че имаме акт на война в центъра на Европа, е очевидно. Това е една война, която не е започнала сега, тя се води в други части на света”, посочи той.

По думите му с атаки като тези от Париж терористите целят затваряне на границите и идване на власт на правителства, които да сложат край на сегашните демократични и мултикултурни общества.

„По-добре да гледаме на терористите като на природно бедствие, което застрашава човешкия живот, отколкото да влизаме в тяхната логика”, призова и Даниел Смилов. Той посочи, че на този етап реакцията на Франция е по-скоро премерена и не трябва да се скача към необмислени акции като моментално и недобре планирано начало на сухопътна операция в Сирия.

„Влезем ли в сценария на сблъсък на цивилизации, това всъщност е механизъм за набиране на хора от страна на „Ислямска държава”, категоричен беше Смилов.

И двамата анализатори изразиха мнение, че не може да се говори за религиозен елемент. „Това, че тези терористи развяват знамето на исляма, не променя с нищо нещата”, заяви Тодоров, като припомни, че това, което са предложили екстремистите на мюсюлманския свят, е прогонило милиони от домовете им.

По отношение на бежанската вълна и действията на ЕС, Даниел Смилов посочи, че заявената от Ангела Меркел готовност Германия да приеме 1 млн. бежанци не е само хуманитарен акт, но и действие за повишаване на сигурността – има огромно струпване на хора в няколко горещи точки вътре и извън общността и Бундесрепубликата предлага вариант за намаляване на напрежението.

„Меркел надцени интелигентността на средния европейски лидер, нямаше логистична координация”, отбеляза Смилов.

Антони Тодоров допълни, че в момента са вижда определен политически цинизъм у източноевропейските страни – през 2003 г. заради членството си в НАТО те били най-послушни и единодушни в подкрепата си за инвазията в Ирак, против която са били Франция, Германия и Белгия и за която вече и Тони Блеър признава, че е довела до появата на ИДИЛ. Сега, 12 години по-късно, същите източноевропейски държави не искат да приемат хората, бягащи от джихадистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Двама тъпаци ,който се прескачаха един друг,кой да е
    по интересен.Всички други са малоумни само те се
    видяха най-прозорливите.Атентатите се дължат точно на
    такива тикви като тях.Те не могат да проумеят,че ЕС не е
    гумена та да събере целия страдащ свят,че е доказано
    по безспорен начин невъзможността мюсулманския и
    не мюсулманския свят да съжителстват мирно.
    То не беше 11септ.,то не бе Индия,Индонезия и къде ли не.

    Коментиран от #3

  • 2 по темата

    0 0 Отговор
    Интересно, защо дават дума на двама идиоти, които да пълнят главите на хората със съвсем противоположни неща - или това е целта на тези западни дупедавци!
  • 3 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо поп":

    Дедо Попе,.... сори ама много си заблуден, чадо! Всички тия събития дето ги изреждаш не са заради тероризма и исляма, а заради западната политика към определени групи от ислямския свят. И решението на проблема не е просто да не ги допускаме в Европа, а да променим политиката спрямо тях, да заличим последствията от досегашната и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове