Last news in Fakti

10 Януари, 2016 06:30 23 537 28

Дизелът удря дъното за Трети март

  • дизел-
  • бензин-
  • бан-
  • учени

Преглед на печата

Дизелът удря дъното за Трети март - 1

„24 часа”

Историята на Емо: Бях в ада, сега други искат да приличат на мен

Здравейте, казвам се Емо, на 46 години съм и съм алкохолик. От 23 февруари 2011 г. не съм слагал и капка алкохол в устата си.

Първата ми среща с алкохола беше на 15 години. Това бе и първото ми сериозно напиване. Няколко седмици след това си мислех, че никога повече няма да опитам отново, но се оказа, че ми предстоят много и още по-тежки напивания.

„Труд”

Учени искат оставката на шефа на БАН           

Оставката на акад. Стефан Воденичаров, председател на Българската академия на науките, ще бъде поискана на заседание на Общото събрание на институцията в понеделник.

Вот на недоверие е поискал с мотивирано писмо проф. Благой Георгиев в петък. В изявлението се посочва, че приемането на поредния лош за академията бюджет е резултат и на недобре свършената работа на председателя. Георгиев пише още, че от 7 месеца Воденичаров не е стъпвал на заседание на Общото събрание и че намерението му да се кандидатира за президент на България изяжда времето за пряката му работа.

„Стандарт”

Дизелът удря дъното за Трети март

Двоен празник ще бъде 3 март за родните шофьори. Очаква се тогава цените на дизела да ударят дъното. Прогнозите са литър да се продава по бензиностанциите за около 1,80 лв. Това ще е резултат от срива на петрола на световните борси. Срокът, в който евтиният петрол ще се отрази на тарифите по бензиностанциите в страната, е около 50-55 дни. Сметките показват, че това ще стане в навечерието на националния празник. За първи път от доста време насам вчера бензинът А-95 с  цени от 1,96-1,97 лв. за литър се продаваше на по-високи цени от дизела, който бе между 1,89 и 1,92 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тинки Уинки

    2 0 Отговор
    След промоционалните 55 дни, хайде пак 2,50 лева за литър, да избият забугите. Типично по Български!
  • 2 Дизел1

    3 0 Отговор
    Аз не мога да разбера каква е тази пропаганда че дизела видите ли щял да стане 1.80 еми той във Варна Дизела от 3 месеца е 1.75 в момента е 1.68. Всички медии ми говорите за дизел 1.80. Какви са тези спекулациии..... Никъде не пишете колко е дизела във Варна ...
  • 3 Bora

    3 0 Отговор
    Скоро се прибрах от Германия и там цената на дизела през деня е 1 евро а вечерта пада на 96.6 цента.И това е всяка вечер!За заплатите им няма да коментирам.

    Коментиран от #5

  • 4 Тошо гошов

    1 0 Отговор
    В Кърджали дизела от 2 месеца е 1.77 лв.
  • 5 SWEDEN

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Bora":

    А аз на 7ми се прибрах от Филаделфия. В САЩ в момента 1 галон бензин (близо 4 литра) е $1.90, което прави, че 1 литър е около 40 цента (70 стотинки). И аз няма да им коментирам заплатите....
  • 6 Реалист

    2 0 Отговор
    Когато се запалят и изгорят няколко бензиностанции със скъпи горива тогава ще стане дизела един лев,до тогава ще го д....те на Златев.
  • 7 БАЙ ГАН4О

    2 0 Отговор
    Това трябва да зарадва хората и да притъпи недоволството от вдигането на ВИНЕТКИТЕ И ДАНЪЦИТЕ ,типи4ен селски тарикатлък на БОКО ТИКВАТА
  • 8 1234

    3 0 Отговор
    Тия мошеници не се наядоха на пари ,още малко и ще почнат да продават нефта по един долар,а нашите още продават горивата по два лева,да вземем и да им събаряме бензиностанциите те откачиха вече за тия пари.Правителството като не осигурява работни места за хората да не търси от хората и пари за данъци. Всичко което народа е направил,построил и купил до сега и защото е имал работа,а като му затворят работните места,няма от къде да получава доходи и.... няма пари за данъци,и затова предлагам на всички които нямат доходи,дори и когато ходят на работа а не им плащат от сега нататък да не плащат нищо на държавата след като ТЯ се е отказала от тях.Правителството да си събира данъците от олигархията които окрадоха парите и имотите на държавата и сега живеят на широко.Окрадоха земите ,построиха си хотелите и сега седат и плачат че малко били туристите,и печалбите им намалели.С крадени пари печелят сега да плащат и данъците на народа.
  • 9 qwerty

    1 0 Отговор
    Във Варна е вече 1.64 за литър ...
  • 10 тото

    0 0 Отговор
    хаха обичам BG село днес заредих на по ниска цена хаха
  • 11 Стахо

    1 0 Отговор
    САМО ДА НЕ ГО УДАРИ И КАТО КАЧЕСТВО,ТАМ ВИНАГИ СМЕ БИЛИ БЛИЗО ДО ДЪНОТО
  • 12 onq s konq

    0 0 Отговор
    Почвам да се нервя от вайканията относно цените на горивата в БГ.Верно че нашите цени са малко по-високи от западните поради АКЦИЗА,но известно ли ви КАКВИ СА ДАНЪЦИТЕ там?Ами напишете в Гугъл "данъци" за която си щете държава в Зап.Европа или САЩ и ще ви стане ясно!А обяснението е просто-всяка държава си пълни хазната от данъци по различен начин-тук наблягаме на горивата като по тоя начин скубим и от транзитните МПС-та минаващи през страната,там се залата на откровено висок директен данъквърху стоки и раб.заплата.Лично гледах коментар по ТВ-то,според който ако въэприемем техния % данъци и го вкараме в цената на горивата,то бензинът ни и нафтата ще станат НАЙ-СКЪПИТЕ В СВЕТА-ОКОЛО 10ЛВ ЛИТЪРА!

    Коментиран от #16, #18

  • 13 Маурчи IV

    0 0 Отговор
    Дизела ми е се тая кво ще стане.

    Кажете вий за бензиня?
  • 14 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Ще чакаме 2 месеца за по евтин дизел, ми то до тогава той може да стане 3 лв.
    МАФИЯ!!!!!!!
  • 15 гост1

    2 0 Отговор
    Никакво дъно не е стигнало... и бензина и нафтата си седят на едни и същи цени... 1,95лв, а трябва да бъдат около 1.40лв
  • 16 бесен

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    А ми напиши в гугъл заплати да видим аджеба какво ще изкочи.
  • 17 здр

    0 0 Отговор
    да ама къв дизел ще караме като 2 пътя ми замръзна дизела
    при тези температури ами ако падне по голям студ
  • 18 кмета

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    0,66Цента за литър нафта в Австри +3000 Е на месец.
    1Е за литър в Бг -2500 Е на месец.
    Само ми кажи как в македония нафта от Лукойл струва по 0,66Е + ТРАНСПОРТ.

    Коментиран от #22

  • 19 гост

    1 0 Отговор
    В Стара Загора сега има нафта на 1.76 ниама да чакаме март месец.
  • 20 ТОТО

    0 0 Отговор
    Толкова години се оправдаваха за цените с дизела, толкова време дизела пада ,цените не мърдат, а когато се вдигаше ги вдигаха...
    Старата си кола карах с нафта под 1 лв. за 10 г. стана 2,6 лв. някой монополисти станаха милиардери , то не беше че свършва петрола на планетата ,то не бяха лъжи само и само да се грабят хората двойно и повече...
  • 21 Рудолф Дизел

    2 0 Отговор
    Само да кажа за добавките. Купих си една против замръзване, скъпа беше. Но реших да пробвам свойствата й. Поставих две бурканчета с нафта във фризера на -20, едното с добавка, другото без. Замръзна това с добавката.
    Като коментар на темата: За пръв път се качих на дизелова кола през 1999, когато нефтът беше 70 долара за барел, а литърът у нас 80 ст. Нужни ли са повече обяснения, че цените на горивата са чисто спекулативни? Опровергайте ме, де!
  • 22 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "кмета":

    Кмете,кмете...Какви са тия 3000Э,че и + в Австрия?Ами че там има и 10,че и 100 пъти по-големи "заплати",НО НЕ И ЗА ТЕБЕ:)А желязната логика е АКО ТАМ Е ХУБАВО ,А ТУК -ЛОШО,КВО ПРАВИШ В БЪЛГАРИЯ?!Написах точна и ясно нещата с данъците,но кой да чете?...и кой да РАЗБЕРЕ прочетеното?:) Ама искате най-хубавото и най-приятното от всяко местенце на света,но не и неприятното и отблъскващо-също като пчелички...Е няма стане ваща работа:)
  • 23 Varna

    1 0 Отговор
    Аз вчера заредих за 1,64 лв./литър.
  • 24 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Боко и Златев са авери и дерат кожата на народа и никой не се обажда , че плаща скъпи винетки и горива
  • 25 fffaaa

    0 0 Отговор
    Варна нафтата е 1,59 на марешки
  • 26 mazuran

    0 0 Отговор
    Това щяло да стане евентуално март месец,а ако не дай боже да поскъпне с няколко долара, веднага още на следващия ден горивото ще скочи.То е ясно че цената е такава със активното бездействие на държавата.Представете си при 3 лева за дизела що кьорава пара от акциз ще влезе за крадене.
  • 27 селянин от обеля

    0 0 Отговор
    У Булгаристан няма да поевтинее защото Руския нефт не поевтинява
  • 28 селянин от обеля

    0 0 Отговор
    до оня с коня : У БГто аксиза е по нисък от повечето Западно европейски държави
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове