Last news in Fakti

13 Януари, 2016 12:24 2 129 20

Бъчварова: Аз управлявам МВР, стига вече

  • румяна бъчварова-
  • управлявам-
  • мвр-
  • стига

Най-ценният ми съветник и консултант е премиерът Бойко Борисов. Той има неизчерпаем опит и трябва да съм абсолютно неразумна, за да не се отнасям до мнението му, заяви тя

Бъчварова: Аз управлявам МВР, стига вече - 1
Снимка: БТА

"Човекът, който управлява МВР, е Румяна Бъчварова. Всеки, който поставя под съмнение този факт вероятно има друго намерение." Това заяви на брифинг министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод критиките към работата ѝ като ръководител на ведомството.

"По повод коментарите от последните дни, мога да кажа само: "Стига вече!"

„Най-ценният ми съветник и консултант е премиерът Бойко Борисов. Той има неизчерпаем опит и трябва да съм абсолютно неразумна, за да не се отнасям до мнението му”, заяви Бъчварова.

По думите й, докато е министър няма да позволи друг, освен официалното легитимно ръководство на МВР, да управлява ведомството и да взема решения.

"Този факт не е брошка за суетата ми, а е много голяма отговорност", подчерта тя. По думите и неглижирането на този факт очевидно създава проблеми и за това тя го повтаря.

"Главният секретар на МВР не само, че не е идвал пиян на работа, той не пие", така коментира тя вчерашните обвинения.

"Не съм съгласна МВР да бъде боксова круша за всеки, който си мисли, че с това може да задоволява интересите си и да влиза в новините тогава, когато няма какво друго да каже", каза още тя. "Въпрос на отговорност е сериозното отношение към МВР и се надявам именно това сериозно отношения да работи в полза на гражданите", категорична бе Бъчварова.

"МВР не е като българския футбол - всеки да се произнесе. Това е отговор и към българския бизнес", подчерта тя.

Относно декларацията на КРИБ, че по-нелепа не е срещала отдавна. “Ясно личи личният порив в позициите и непознаване на процеса", подчерта тя.

Припомняме, че преди два дни от една от най-големите работодателски организации у нас - КРИБ, отправиха тежки обвинения към полицията заради липсата на арести след убийството на собственика на модна къща "Агресия" Александър Антов и предупредиха, че ще поискат оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, ако не видят напредък по разследването. 

"Имаме казус на изключителна недобронамеререност", каза тя и поясни, че бизнесмените не са привилигирована група за МВР, а отговорностите на МВР са към всички граждани. Проблемите на българския бизнес пък се коренели в неговия генезис, обясни тя.

Съдебната система изпада от логическата верига на хората, които са правили тази декларация. МВР стои в началото на този процес. Минава през други институции и завършва в съдебната система, каза още Бъчварова.

Не може толерантността на МВР да е към определени прослойки и група, подчерта тя.

Двете убийства в столицата през последните дни са изключително неприятни, доста тревожни, но да се генерализира този проблем е създаване на съвсем реални пречки към работата на МВР, каза Бъчварова.

По думите й, при тези два случа цялата информация бе предоставена възможно най-бързо. Оттук нататък друга информация не може да бъде предоставена на медиите, защото това означава, че ще се създаде риск за действията на МВР.

От 2009 година насам има 26,5 процента понижаване на престъпност и, 30 процента повече разкриваемост, заяви тя. Няма да допусна създаване на среда, която демотивира служителите на МВР", каза още вътрешният министър.

"Това, което ме тревожи най-много, е липсата на резултати по убийството на Георги в Борисовата градина", заяви още Бъчварова и допълни, че лично тя е прегледала всичко. "За съжаление, няма с какво да се похвалим, но сме свършили страхотна работа."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Костова

    0 2 Отговор
    Отговора на г-жа Бъчварова е навременен и убедителен.Удовлетворява ме,доверявам се и дано Бог помага!
  • 2 Костов

    2 0 Отговор
    След нейния отговор България вече по-сигурно място
  • 3 Гост

    2 1 Отговор
    Тази е толкова нелепа като министър...в погледа и се вижда,че изобщо незнае къде се намира и какво прави.Отчайващо е положението и във всичко друго... и Господ неможе да помогне вече на милата ни България!
  • 4 Карли

    1 0 Отговор
    Обяснение за НАИВНИЦИ от началното училище.
  • 5 1111

    1 0 Отговор
    Румито е министър на водопад
  • 6 onq s konq

    1 0 Отговор
    Чудя се какво очакват някои хора от един министър на МВР-да спре престъпността ли??!Негово задължение е да подписва назначения и молби за напускане,да ходи на заседания на мин. съвет и да преразпредели парите които му се отпускат за министерството по райони,да ходи в чужбина на консултации по европейски проблеми,но най-важното-ДА СИ ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТАТА!Ако не ви устройва това-кандидатирайте се вие и като ви назначат на поста,вложете цялата си енергия в новаторство но най-важното-НАМЕРЕТЕ ОТНЯКЪДЕ ПАРИ ЗА ТОВА,защото без тях нищо няма да стане.

    Коментиран от #11

  • 7 спас

    1 0 Отговор
    Добре че Баце им даде ултиматум та заловиха 32 годишния рецидивист в срок. Все по осезаемо е бездействието и саботажите, на част от полицаите, които имат проблем с ценностната си система да работят за интересите на европейска и натовска България.

    Коментиран от #12

  • 8 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Всеки народ заслужава управниците си .... За Бога ние с какво го заслужихме
  • 9 опсмопсус

    1 0 Отговор
    Хал, хабер си няма от МВР!
    А, заплашваше с грузински модел, бъзла!
  • 10 протестиращ

    0 0 Отговор
    Спасе тя отначало се нае много сериозно да прави реформа в МВР като последва опита на Грузия и Рмъния .Сравняваха някой нейни пиари като МишелБачет президента на Чили.Не се мина и дни полицаите се вдигнаха и тя клекна и оттегли проекта койта дори стигнал до МС.Имаше вероятност заедно с нея да падне и Б.Б.нейният ценен съветник и косултант.Сега на полицаите ще хвърли МФ Горанов.
  • 11 про

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Да има мозък и да УВОЛНЯВА без да се съобразява с Мутрата,. Тиквата на коя магистрала я намери и я изтипоса където ине и е местото...Какво стана с реформата в МВР Полицаите поставиха Ербап Боко и Умицата Бъчва на ПАРТЕР..
  • 12 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "спас":

    Колко глупав трябва да бъдеш, за да напишеш подобна простотия?
    Бойко дал ултиматум и за това хванали побойника от Камбурово?! Ти член на ГЕРБ ли си?
  • 13 некойси

    0 0 Отговор
    Основният критерий по който биват назначавани кадрите на Борисов са послушание и слугинаж, други качества не са необходими за заемне на отговорни постове.
  • 14 про

    0 0 Отговор
    Управлението ви е многовредно за хората госпожо а и самата вие...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ПАКО

    0 0 Отговор
    ДА УПРАВЛЯВА БЪЧВАРОВА МВР КАТО МЪЖ Е ВСЕ ЕДНО СУТРИН КОКОШКАТА ДА ПЕЕ КАТО ПЕТЕЛ...СБЪРКАНА ПРИРОДА И СВЯТ
  • 17 неутрале4н

    0 0 Отговор
    Бъчонката днес се вживя, че е министър, размахваще пръст, позираше, е разбира се говореше само глупости и се вживя, че ръководи МВР. Госпожо прислужничке, от някое основно училище, пет пари не струвате нито ти нито основният ти консултант. Как си въобразявате, че МВР ще има авторитет, като авторитета на една институция идва от върха, а ти си кръгла нула, за да създадеш авторитет на МВР. Махай се от там и да сложат човек учил в школите на МВР, стигнал е постове от заслуги, а не поставят прислужница с клишета.
  • 18 Георгиев

    0 0 Отговор
    Да, така е, МВР НЕ РАБОТИ, НЯМА И ДА ЗАРАБОТИ !!!

    Вън от парламента!
  • 19 СССР

    0 0 Отговор
    Аве тая днеска направо ми наду главата с нейните глупости по-глупаво изказване не бях чувал.Кой я нагласи тая там ве?
  • 20 777777777777777777777

    0 0 Отговор
    Срам за МВР и БЪЛГАРИЯ.В тези среди началника трябва да бъде по-силен, по -можеш,по-знаещ, по-можещ, от най-добрият си служител.....Бог да пази БЪЛГАРИЯ, защото ни управляват само к..ви и пед...си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове