Last news in Fakti

22 Февруари, 2016 17:55 1 381 3

Спирането на обществените поръчки е поредното проявление на кризисен ПР

  • спирането-
  • обществени поръчки-
  • проявление-
  • кризисен-
  • пр

Липсва ясна позиция на Борисов относно бежанския въпрос, заяви Атанас Мерджанов, зам.-председател на БСП Лява България

Спирането на обществените поръчки е поредното проявление на кризисен ПР - 1
Снимка: БТА

 "Спирането на обществените поръчки от страна на министър-председателя е поредното проявление на кризисен ПР", заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Лява България и говорител на партията Атанас Мерджанов в Ямбол.

"Не знам какви точно са основанията за стопирането на поръчките, а и никой не може да каже, дали това решение е плод на чужд натиск, на някакво гениално просветление в съзнанието на министър-председателя или е семпла съобразителност във връзка с публикуването на новия Закон за обществените поръчки, който сам по себе си е скандален и неприемлив, поне за БСП Лява България. И тук възниква въпросът, какво точно върши Борисов - противопоставя ли се или всъщност угажда в по-голяма степен на тези корпоративни вътрешни фактори - олигархически, според някои определения, за разпределяне на обществените поръчки, на парите и благата. Защото не е тайна за никого, че бизнесът се разпределя между няколко големи корпорации в държавата, за сметка на средните и дребни фирми. Напоследък станахме героични свидетели на това как една голяма фирма печели обществена поръчка и след това задължително я преразпределя", подчерта Мерджанов и припомни, че подобна ситуация е имало при изграждането на ямболския участък от автомагистрала "Тракия" по време на първото правителство на Борисов.

"Тогава много от подизпълнителите  бяха финансово затруднени и дори фалираха", посочи Атанас Мерджанов и допълни: "Ще бъде много интересно дали засегнатите фирми-победителки ще обжалват, какво ще е тяхното поведение и ако те не обжалват дали това няма да е поредното свидетелство и демонстрация на тази предварителна договорка с бизнеса!".

Атанас Мерджанов коментира и политиката на управляващите спрямо бежанците:

"Липсва активната политика на нашите представители в европейските институции за извоюването на националния интерес, разбира се, кореспондирайки с европейския. Така и не стана ясно каква е позицията на Борисов във Вишеградската четворка, какво се договори той и каква всъщност е позицията на България?!". Мерджанов припомни, че правителството на Орешарски е търпяло много критики за издигането на преградното съоръжение. "А то като че ли е единствената преграда, която и сегашният премиер показва с настървение пред гостите. Но къде е остатъкът от това преградно съоръжение, строено на няколко пъти по-високи цени, или поне заделени, защо още не е пуснато - каква е причината?", попита още Атанас Мерджанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕУТРАЛЕН

    0 0 Отговор
    Пиар е разбира се и отново в полза на тех. Пиар и то унизителен е и ситуацията с чистачките от летището. Не ми се побира в ума, как може един премиер да се занимава с толкова ниско нещо, искам да кажа, че си има други хора , на които той да се обади и въпроса да се реши, но не и той да го решава, но неговото ниско его го гъделичка и се перчи с тази метла, като, че е на космическа ракета. СРАМ И ПОЗОР!!!!!
  • 2 протестиращ

    0 0 Отговор
    Този човек колкото по дълго се задържи начело на правителството толко повече негативи носи на страната.Неговите еднолични решения за поръчки и конкурси до къде водят Погледнете само в АБ пак борисов е назначил шефа на АБ-Казаков при Б1О решарски го отсрани но идвайки Б2 отново еднолично без конкурс го назначи и видяхме до къде се стигна.Това което разкри журналистката Г.Шекерова по НТ е безумие.

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "протестиращ":

    Нещо дълбоко си объркан в мисленето..."ТОЗИ ЧОВЕК" НЕ Е НАЧЕЛО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО,А НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ?!Чудя се как има индивиди като теб,които не осъзнават че "въпросното" настоящо правителство е БОЙКОВО и ТОЙ НЯМА КАК ДА НЕ Е НАЧЕЛО!!!А ако иска ,МОЖЕ ДА СМЕНИ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ,да отлети на Луната и ОТТАМ ДА УПРАВЛЯВА!И запомни:ВСИЧКО ЩО Е СТОРИЛ ОРЕШАРСКИ И "ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ",ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЛИЧИ И ДА СЕ ВЪРНЕ ПРЕДИШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ!...Между другото ти представяш ли НЯКОЙ ДРУГ в момента да поеме управлението на мястото на ББ?!...Ами нали ще настъпи НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА БЕ?!СЕДНАЛ ДА МИ ПРИКАЗВА ЗА НЯКАКВА СИ ЖУРНАЛИСТКА ШЕКЕРОВА И НЯКАКВИ СИ БОЛНИЦИ ЗАВАЛИЯТА...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Всички градове