Last news in Fakti

29 Февруари, 2016 08:56 14 430 32

Почина Ваньо Танов

  • ваньо танов-
  • почина-
  • митници

Шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов е починал тази сутрин. Новината беше потвърдена от Министерството на финансите.

По първоначална информация 58-годишния началник на митниците се е почувствал зле рано тази сутрин.

Извикана е Спешна помощ и е откаран в столична болница, но състоянието му рязко се е влошило и е починал в линейката.

Факти.бг изказва съболезнования на семейството и близките му.
 

Ваньо Танов е роден на 22 септември 1958 г. в Монтана. Завършва математическа гимназия и се дипломира през 1981 г. като инженер във ВИММЕС (Русенски университет "Ангел Кънчев").

От 1985 до 2007 г. работи в системата на МВР, като преминава през всички длъжности от оперативен работник до генерал-майор.

През 1995 г. Ваньо Танов става началник на Второ РПУ - Русе, което постига най-добрите резултати в България. За тези постижения Танов предсрочно е произведен в майор. През 1998 г. той оглавява регионално звено „Полиция" в РДВР - Русе. Лично води разследването на пет убийства през 1998 и 1999 г. в Русе. За разкриването на престъплението Танов е награден с лично оръжие и отново предсрочно е повишен в подполковник. Само година по-късно Танов предсрочно е повишен в полковник. От 2002 г. Ваньо Танов оглавява РДВР - Русе. Отличен е с Почетен знак (І, ІІ и ІІІ степен), медал „120 години МВР" и почетно отличие „За доблест и заслуга". С указ на президента през 2004 година е удостоен със званието "генерал-майор" от МВР.

От 2005 г. до 2007 г. е директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" (по-късно ГДБОП) в МВР.

На местните избори през есента на 2007 година бе издигнат за кандидат-кмет на Русе от ГЕРБ, но загуби.

От 6 август 2009 г. до 22 август 2013 г. е директор на Агенция „Митници".

От 13 август 2014 г. със заповед на министъра на финансите е назначен отново за директор на Агенция „Митници". 

Министърът на финансите Владислав Горанов изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на внезапно починалия тази сутрин директор на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

„Генерала ще остане в паметта ни като достоен човек, мъжки отстояващ принципите си за честност, почтеност и справедливост“ – казва финансовият министър по повод тежката загуба. Горанов изразява скръбта на цялото Министерство на финансите за човека Ваньо Танов, с когото всички работеха в синхрон, пълноценно и с ясни приоритети. В съболезнователния адрес се казва още: „Ще си спомняме времето, в което Ваньо Танов ръководеше Агенция „Митници“, с промените и реформите, които той предприе, за да може българската митническа администрация да заеме достойно място сред голямото митническо семейство. Под негово ръководство бързо и ефективно „Агенция „Митници” постигна резултатите, които обществото и държавата очакваха“.

Днес загубих скъп приятел, човек, на когото вярвах и можех да се доверя, се казва в съболезнователен адрес на министър-председателят Бойко Борисов до семейството на починалия тази сутрин директор на Агенция „Митници" Ваньо Танов.

„През годините на общата ни работа в системата на МВР, както и като директор на Агенция „Митници“, Ваньо Танов многократно доказа своя професионализъм, изключителна принципност и последователност. Той вървя по своя път с достойнство и чест и ще бъде помнен от приятелите и колегите си със своята решителност и всеотдайност, с която защитаваше интересите на България“, пише премиерът.

Отиде си много свестен човек! Твърд с контрабандистите и политиците и много благ с хората около него. Голяма загуба за България.

Това написа в профила си във Фейсбук бившият финансов министър Симеон Дянков. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ами Бог ДА ГО ПРОСТИ
  • 2 нико белич

    2 0 Отговор
    Бог да го прости , но според мен няма нищо случайно.
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Лека му пръст.
    Може би всеки ще си помисли, че са го починали по принуда.
    Такива личности не си отват случайно, все пак е на 58г, не на 78г.
  • 4 ИЗВОДИ

    1 0 Отговор
    ХУБАВИТЕ ХОРА СИ ОТИВАТ ДОСТА ПО РАНО
  • 5 БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    ГОЛЯМА ЗАГУБА ЗА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И ЛЕКАМУ ПРЪСТ ..... И МНОГО ГОЛЯМА РАДОСТ ЗА КОРУПЦИЯТА ДА НО СЕ НАМЕРИ ОЩИ ЕДИН ТАКЪВ НА НЕГОВОТО МЕСТО ДА ЗАСТАНЕ

    Коментиран от #15

  • 6 Ало Ваньо

    1 0 Отговор
    Един добър ден за изстрадала България.Заедно с Елена Кирилова изгониха повечето професионалисти в митниците и освободиха място само за гербаджииски недоносчета. Клетвите на всички на които съсипа живота го достигнаха. Сега в митниците работят само верни на герб хора, а приказките за борба с контрабандата са измислени. Дано назначат някой по уравновесен и интелигентен на негово място и да разкара лудото Ленче час по-скоро.

    Коментиран от #18

  • 7 7777777

    1 0 Отговор
    МИШО БИРАТА 2!
  • 8 гост

    1 0 Отговор
    Хм, не вярвам да е случайно. Все пак за мъртвите или добро, или нищо, така че......
  • 9 123455

    1 0 Отговор
    Така е като си във власта.....,че и извън нея.
  • 10 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    Вижте катафалката дали има ремарке
  • 11 истина една

    1 0 Отговор
    Хубавите хора като него точно там им е мястото 6-та година плащам кредит благодарение на мутренската им организация и некомпетентността на неговите недоносчета явно е гледал снощи Румънския филм "Защо аз".Румънската реформа едва ли ще я направим надявам се господ да ги прибере по-навреме
  • 12 гУЧИ

    1 0 Отговор
    Пречеше да вилнее мафията!
  • 13 mediator37

    1 0 Отговор
    След като имаше смелостта да застане срещу ЛУКОЙЛ и петролната мафия е достоен чвек. Бог да го прости !
    Отдавна деля политиците на два вида- които защитават монополите и които са против монополите, без значение от коя партия са, пол, народност, сексуалност и пр. Ваньо Танов беше против монополите. Затварнето със скандал на Лукойл , докато не изградят разходомери и да си плащат, го доказа категорично. Точка.
  • 14 БЕДЕН ПРОС УДОБЕН И ГРОЗЕН

    1 0 Отговор
    колко мъки знаеш колко тайни криеш а припева на песента го знае всеки.бог да прости . накрая всички стават равни демек ураниловка демек истински комунизъм.демек ставаме равни с истинските героите от подменения вот на прехода.
  • 15 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "БЪЛГАРИЯ":

    Да- лека му пръст, но като професионалист- моля ви!
    Беше всичко друго но не и специалист в тази област. Ако имахте опит с митниците и митническата политика, не бихте твърдели подобна теза.
  • 16 ББ

    0 0 Отговор
    Прекалил е със сланинката с ракийка и цигарките - сигурно някакви боклуци без бандерол :)
  • 17 Мария

    0 0 Отговор
    Бог да го прости!!!
  • 18 аре холам

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ало Ваньо":

    а бе в митниците всички сте корумпирани! за какви специалисти говорим

    Коментиран от #20

  • 19 fuck off

    0 0 Отговор
    Много съмнителни повишения за кратко време и то когато мутрите вилнееха . Поредната тъмна сянка си отиде , за съжаление много във властта остават дано го настигнат скоро ...
  • 20 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "аре холам":

    За специлисти по контрабанда и трафик на всичко, дето можеш да се сетиш! Те "специалистите" и сега са си там, само се сменят тия, на които се отчитат фирмите. Е, от време на време "гори" по някой и друг "специалист", като тия на свиленграндската митница, ама ся кво да се прави, живота изисква малки жертви!
  • 21 гостььь

    0 0 Отговор
    хубаво е човек да си даде сметка как живе за може когато умре да няма тъкива коментари за него.За мен лично няма никакво замнение хората на раководни постове в България как са стигнали до там тъка че няма да се чудя къде ще идат след смърта си за всеки идва време,вапроса е да живеш достоино
  • 22 тошибиян

    0 2 Отговор
    бравос послу4ая си пиивам ракиийка аре и тиквата се спомине и заря да има
  • 23 бобо

    1 0 Отговор
    Светла му памет. Но най вероятно са му помогнали да тръгне за оня свят.
    Новата комисия ще установи дали са Турците или Руснаците.
  • 24 1234

    0 2 Отговор
    Има правда на този свят!
  • 25 гн Хокинг

    0 0 Отговор
    На някой друг ги говорете тези лъжи ясно е че има разчистване на сметки и заличаване на мръсни далавери това не е работа на БОГ това мирише на убийство.
  • 26 до болните мозъци

    0 0 Отговор
    бог да го прости човека починал е от разрив на сърцето-инфаркт....работата му е била много напрегната и стресираща и това е резултата.

    Коментиран от #30

  • 27 Патриот

    0 0 Отговор
    От скандала покрай скандалната проверка на Мишо само единият плъх остана жив. Най-вероятно той е спомогнал за останалите по пътя ония свят.
  • 28 Кобрата

    0 0 Отговор
    Бог да го прости бат Ваньо!
  • 29 Ууууууу

    0 0 Отговор
    Мишо бирата 2...Ще следим за жена му....
  • 30 555

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "до болните мозъци":

    Вальо Танов има финансовата възможност за най добри медиц, прегледи, лекарства, храни за да се остави на инфарта да го срази....

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 до болните мозъци

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "555":

    занимавай се ти 35-години със боклука на обществото давидим дали ще изкараш и толкова....и инфаркта е непредвидим и затова е скорострелен и в повечето случаи е фатален.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове