Last news in Fakti

23 Март, 2016 15:14 804 1

ПГ на БСП подкрепи Светла Бъчварова

  • пг на бсп-
  • подкрепи-
  • светла бъчварова

Атанас Мерджанов: Никой не може да затвори устата на опозицията

ПГ на БСП подкрепи Светла Бъчварова - 1
Снимка: БТА

„В ход са промените в закона за Селскостопанската академия. Ако някоя от властите си въобразява, че с подобни действия ще може да затвори устата на проф. Светла Бъчварова или на който и да било наш представител от опозицията, като несъгласие с предлаганите промени, жестоко ще бъде разочарован”. Това зави зам.-председателят на ПГ на БСП Лява България и говорител на партията Атанас Мерджанов пред медиите в Народното събрание във връзка с искането за сваляне на имунитета на народния представител от левицата Светла Бъчварова. Той бе категоричен, че левицата ще отстоява правото на академията да бъде самостоятелен, авторитетен академичен център, който се грижи за настоящето и бъдещето на българското земеделско производство.

Мерджанов подчерта, че е след внасянето на искането на главния прокурор Цацаров и пресконференцията му, е последвало светкавично действие на Светла Бъчварова, с което тя се е отказала от имунитета си. „Ние като нейни колеги, нямаме никакво притеснение относно действията й като председател на Селскостопанската академия”, заяви зам.-председателят на ПГ на левицата. Той заяви, че без да се оспорва правото на всяка една от властите в България да изпълнява своите функции по закон, трябва да се има предвид, че договорът, за който е поискано свалянето на имунитета, е бил преподписан на два пъти от Управителните съвети на академията в годините, след като Бъчварова не е била председател.

Добрин Данев: Атакуват Бъчварова заради промените в закона за Селскостопанската академия

„Подкрепяме проф. Бъчварова, защото случващото се в последните 2 дни е удар под кръста и е пример за липсата на нормално отношение между парламента и другите институции”, заяви пред журналистите депутатът от левицата Добрин Данев. Той обясни, че за периода от време, за който става въпрос, вече са направени проверки и не са направени констатации за нарушения. „Считаме, че сегашната атака е свързана с предстоящото разглеждане на промяната в закона за Селскостопанската академия”, заяви Данев. Той подчерта, че БСП не е съгласна с философията на структурните промени и има готовност да изрази своята политическа позиция по тях. „От една академия, която има история и носи научна полза в сектор земеделие, в момента са необходими съвсем нови политики за нейната подкрепа, а не разпределянето на активи, прехвърлянето на институции, развалянето на едно научно звено, което работи в полза на държавата и по този начин ликвидирането на академията”, категоричен бе Данев.

Георги Божинов: Не само няма закононарушение, но и това е бил единственият начин за развитие на стопанска дейност

„Светла Бъчварова има нашата категорична подкрепа. В един обективен процес ще се разбере, че в онези нормативни условия, в които се е уреждала практиката – това не само не е било закононарушение, но е било и едно от малко възможните действия, за да се развива стопанска дейност”, заяви депутатът от БСП Георги Божинов. Той обясни, че когато сметките се направят на база на конкретните резултати и се види какво е спечелил институтът от продажбата на тези семена, произведени с авторските права на работещите в него – ще се види, че аритметиката не може да се сведе до представената в разпространената информация калкулация. 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дафинка Главанска

    0 1 Отговор
    Някой въобще чете ли, че става дума не за договор за обработка на земя, а за съвместна дейност?! Щях да повярвам, че има злоупотреба, ако беше договор за наем или аренда, а това е ДОГОВОР ЗА СЪВМЕСТНА ДЕЙНОСТ с ангажимент и за някакво плащане. Много лесно е да се клевети и да се изсипват кофи с помия, но ИСТИНАТА Е много по-различна и фактите го доказват! Като не могат да стигнат интелектуалното и ниво, даваме я на Цацаров! Саморазправяме се с малкото професионалисти в България и грозното е, че се кефим на безумията в държавата ни. Доволно протриваме ръце и си мислим, че такава несправедливост няма да ни засегне и нас!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове