Last news in Fakti

28 Март, 2016 06:31 4 679 12

Режеш мина - до 15 години затвор

  • режеш-
  • мина-
  • 15 години-
  • затвор

Преглед на печата

Нерегламентираното рязане на противопехотни мини и касетъчни бомби може да бъде наказано с лишаване от свобода за 15 г. Това предвижда законопроект за промени в Наказателния кодекс, който вече е внесен в деловодството на Народното събрание, пише в. „Труд“. Предложението е направено от 8 депутати от ГЕРБ начело с Валентин Радев. Именно той беше инициатор да бъде приет закон за задължителното унищожаване на касетъчните бомби, който беше гласуван през миналата есен.

Подсъдим шеф от МО избяга преди делото

Пловдивският военен съд обяви за общодържавно издирване бившия началник на варненската териториална дирекция “Социални дейности” към МО Димитър Илиев, пише в. „24 часа“. Той е обвинен в присвояване на 60 504 лв. чрез завишаване на цени на строително-ремонтни дейности в курорта Св.св. Константин и Елена. Делото бе прехвърлено в града на тепетата заради отводите на магистратите в морската ни столица. След като Илиев не се явил на заседанието в Пловдив, съдът поискал издирването му. Адвокатката на избягалия ексшеф заявила, че няма връзка с него от ноември м.г. Тогава той получил 6 г. затвор от военния съд в Сливен, но наказанието не е влязло в сила, тъй като се обжалва. По това дело Илиев също се издирва.

БСП: Без въпроси за семейството при интервю за работа

Работодателят да се задължи да назначава равен брой мъже и жени в комисията, която провежда конкурси за работа. При провеждането на интервюта за работа да не бъдат задавани въпроси, свързани със семейното положение и бъдещи планове за деца. Това предложение на депутатите от левицата подкрепиха делегатите на на Петата отчетно-изборна конференция на Обединението на жените-социалистки, пише в. „Дума“. Девет депутати от ПГ на БСП настояват с промени в правилника на НС да бъде създадена подкомисия, която да следи изпълнението на Закона за равнопоставеността между половете.

Бизнесмен от ЮАР дава 10 млн. евро за БГ откритие

Изобретение на БГ учени, което ще направи революция в осигуряването на ток при аварийни нужди, е на път да стане реалност с 10 млн. евро от бизнесмен от ЮАР. Преговорите се водят в момента във Франция, където е патентована идеята за създаването на монолитен дизайн на горивна клетка, пише в. „Монитор“. Самата разработка пък е на учени от Института по електрохимия и енергийни системи при БАН. Общо 8 изобретения, защитени в чужбина, имат родните учени, като според директора на Института по системно инженерство и роботика към БАН акад. Чавдар Руменин те носят около 700 000 долара годишно на академията. Неговият институт пък е разработил дрон с балон, който засича нелегални емигранти, преминаващи границата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гьобелс

    0 0 Отговор
    Кой луд би тръгнал да реже мина? Нали ще гръмне. Тези от НС ме разсмиват!

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Петков

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гьобелс":

    Това е направено за да не тръгнат "братята роми" да крадат мини от складове и да се опитват да ги "обезвреждат" за скрап
  • 3 hahaha

    0 0 Отговор
    Много навременен закон. Че ако всеки започне да реже в двора си мини и касетъчни бомби - то на какво ще заприлича!
  • 4 Гьоринг

    0 0 Отговор
    Има тесни специалисти които режат кабели под високо напрежение които лесно могат да разширят дейността си с мини снаряди дори атомна бомба да им падне ,на нищо не прощават!
  • 5 бг идиотизъм

    0 0 Отговор
    Абе тия в парламента не престават да ни изумяват.......с идиотизма си.
  • 6 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    На снимката не е ли противотанкова мина? Значи такива / като на снимката / можем да си ги режем, колкото си искаме, НО противопехотни и касетъчни не можем ? ЯСНО ! Гласувайяте - съгласни сме !
  • 7 чукча

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гьобелс":

    Няма значение какви са законите,които се приемат-важното е да се отчита дейност и крадат народни пари.
  • 8 бг БХХ

    1 0 Отговор
    Обикновено мината и това което я кара да се взриви не стоят сглобени в сандък по скалдовете. Не е като по филмите. Отвярят кутията и гранатите с навити запалки. А че в парламента не се прави с нищо друго освен краденето на пари в това съмнение няма.
  • 9 Джон Смит

    0 0 Отговор
    Режеше мина и получаваш среща със Свети Петър или Луцифер!
  • 10 Аз съм

    0 0 Отговор
    Еййй вие медий на Пеевски,
    Бизнесмен от ЮАР дава 10 млн. евро за БГ откритие
    Ама разбирасе,защото тук в БГ нищо не става ,тази държавица за нищо не я бива ,а вие Пеевски медий си продължавайте да си пишете за такива сензаций постигнати от българи.
  • 11 onq s konq

    0 1 Отговор
    Добре че моите мини ги нарезах навреме
  • 12 СТК412

    0 0 Отговор
    Aло, осемте боклука от ГЕРБ Забравихте за глобата . Тази мярка много ви се услажда .Колко 10 000...100 000. Бива ли такъв пропуск.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове