Last news in Fakti

30 Март, 2016 06:30 1 151 1

ДПС празнува с Доган

  • ахмед доган-
  • дпс-
  • инвестиции-
  • горанов

Преглед на печата

ДПС празнува с Доган - 1

„24 часа”

Горанов готов с план за повече инвестиции

План за действие с конкретни мерки в десет критични области, които пречат на ръста на инвестициите в България, е предложил за обществено обсъждане финансовият министър.

В доклада си до правителството Владислав Горанов изрично уточнява, че те са били идентифицирани от анализи на Световната банка, МВФ, финансовото министерство, неправителствени организации и експерти.

В графика с конкретни мерки обаче все още са попълнени само 5 от критичните зони.

„Труд”

Роми пишат на премиера, искат да са градинари     

Жителите на монтанското село Долни Цибър искат от министър-председателя Бойко Борисов и парламента да им помогнат да се заемат с градинарство, за да хранят семействата си.

„Не искаме помощи, имаме земя и желание за труд, трябва ни само помощ, за да засадим и приберем реколтата“, заяви кметът Камен Димитров.

„Стандарт”

ДПС празнува с Доган

Членовете и симпатизантите на ДПС отрупаха с честитки почетния председател на партията Ахмед Доган, който днес празнува 62-рия си рожден ден. Фейсбук страницата на стратега преля от пожелания за здраве и благоденствие. "Днес не е просто ден обикновен! Честит Рожден Ден, Соколе! Бъди жив и здрав... Ти си избран неслучайно - твоята мисия е да бъдеш до нас! Няма друг, който би те изместил! Ти си един незаменим! Бъди винаги усмихнат, защото ние сме с теб! Весел празник!", пожелава му Beni Al.

„Сега”

МВР ще слага камери за 1 млн. евро по границата със Сърбия

МВР ще инвестира в скъпа техника и на сръбската граница. Това ще стане въпреки множеството пробойни в охраната на границата с Турция, въпреки признанието, че министерството няма пари за поддръжката на системата за видеонаблюдение, и въпреки куп неуредици около построяването на оградата…

„Капитал дейли”

Зелена светлина за автомагистрала "Черно море"

Изработването на проект за автомагистрала "Черно море" ще се финансира по новата програма "Транспорт". Това стана ясно от думите на Галина Василева, директор на дирекция "Координация на програми и проекти" в транспортното министерство. Във ведомството са постъпили 13 формуляра за кандидатстване, като един от тях е за "Черно море", каза тя по време на конференция "Стратегическа инфраструктура и инвестиции". Вносител е Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти", която е пред закриване. Функциите й ще се поемат от Агенция "Пътна инфраструктура".

Монитор

Медици от Македония спасяват сезона

Лекари от Македония спасяват сезона през това лято заради хроничния недостиг на медицински кадри у нас. Това заяви за „Монитор“ зам.-председателят на местната организация на БЛС д-р Пламен Панайотов.

Търсенето на лекари е постоянно, но през летния сезон проблемът става много голям. Разчита се на медици в пенсионна възраст от вътрешността на страната, а тази година и от Македония, коментираха браншовици.

Напълно липсват реаниматори и анестезиолози. Пред този проблем ще се изправят и арендаторите на плажовете, които са длъжни да имат сключени договори с медици за обслужване на плажните ивици. Някои смятат, че това е проблем на държавата, която трябва да отпусне бройки и финансиране за тях.

Сред най-търсените за работа по Южното Черноморие са миячи, хигиенисти и продавачи на еротични стоки. Продавачки на бански и плажни стоки, персонал за ресторанти и камериерки за хотелите се търсят на пожар, като изискванията са свалени, за владеене на езици дори не става въпрос.  

 „Дума”

Бившата на Борисов иска летище Пловдив

Бившата официална приятелка на премиера Бойко Борисов Цветелина Бориславова проявявала интерес към концесията на летището в Пловдив чрез компанията "Пампорово" АД. Интерес към аеропорта имало и от инвеститори от Китай, Хонконг и Турция, стана ясно вчера от думите на транспортния министър Ивайло Московски. Той съобщи, че Министерският съвет ще одобри днес процедурата за отдаване на концесия на летището в Пловдив, а до две седмици такова решение ще се вземе и за аерогарата в София.

„Новинар”

Готвят нов закон за концесиите

Готви се нов закон за концесиите, който трябва да влезе скоро в парламента. Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски, който аедно с колегата си от ресор регионално развитие Лиляна Павлова участва в годишната конференция за инфраструктура.

В новия закон за концесиите няма да има ограничение в периода за отдаването, което в момента е 35 години. Освен това сроковете ще могат да се съпоставят с вида, обхвата и обема на бъдещата концесия, уточни министърът. По думите му това ще осигури и необходимата гъвкавост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Априлски пленум

    0 0 Отговор
    Тези са още във времето на култа към личността.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове