Last news in Fakti

7 Октомври, 2011 15:54 841 0

„Алма Тур" поиска от съда фалит

  • софия-
  • „алма тур"-
  • фалит

„Алма Тур Флай” ООД  е внесла молба за обявяване в несъстоятелност в Търговско отделение на  Софийски градски съд на 06.10.2011 г. Това съобщиха от Софийски градски съд.

Още на 20 септември се заговори за фалита на Алма Тур. Името „Алма Тур Флай” ООД   бе замесено със сагата с руските туристи, която се разигра в края на летния сезон.  Над  650 руски и филандски туристи не успяха  да се приберат в родината си навреме, след като бяха по българското Черноморие.
Туроператорът има натрупани дългове от 3,6 млн. евро към „България ер”. Тогава от авиокомпанията оповестиха информация, според която  туристическата фирма притежава кредити от 8 млн. долара за авиационна дейност и 18 млн. евро за хотелиерска дейност.
В същото време пострадаха и български туристи в Кипър и Анталия, които бяха гонени посред нощите от хотели и също с много перипети се прибраха в България.
Около 20 септември в писмо на „Алма тур“ до медиите се казваше, че фирмата временно  прекратява туристическите пътувания.
От Комисията за защита на потребителите забраниха на туроператора да сключва договори за организирани пътувания, тъй като финансовото му състояние не позволява да изпълни поетите задължения.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА