Last news in Fakti

5 Юни, 2016 13:59 3 409 10

Ще има уволнени полицейски шефове

  • уволнени-
  • полицейски-
  • шефове-
  • румяна бъчварова
Ще има уволнени полицейски шефове - 1
Снимка: БТА

Минимум 65 милиона лева годишно ще бъдат дадени за ефективна полицейска работа, ако реформата в МВР бъде приета от парламента. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова по БНР. Тя добави, че промените в закона за МВР ще преструктурират вътрешно системата и окончателно ще разделят положения труд от служителите на реда на три категории. Всички мерки ще доведат до оптимизиране на разходите и ще подобрят условията на работата и стимулите за заплащане.

„Въпреки че това предизвиква дебат, дори шум бих го нарекла, а не толкова дебат, за да е ясно на хората, които ще влязат в системата на МВР каква перспектива им даваме“, каза Бъчварова.

Тя е категорична, че ще има уволнения на шефове на областни дирекции заради несправяне с работата и лоши резултати в борбата с контрабандата:

„Само преди една седмица това се случи в две областни дирекции в Добрич и Разград. Това е нормалната работа и тогава когато толкова активно и динамично работиш, трябва да се постигат резултати. Прав е премиерът – ще видим защо тези резултати са слаби там.“

Вицепремиерът отрече информацията, че нейната кандидатура е определена за вицепрезидент в кандидатската двойка на ГЕРБ за президентските избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 3 Отговор
    Време е за реформа да се отнеме част от заплащането и придобивките на канцеларските плъхове в полза на тези които работят на терен.
  • 2 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    уволнете ги и ги пратете в храстите с радари-да дебнат и да пълнят хазната -на тези тесни и криви пътища пълни с дупки-но храсти поне има ще се крият като шумкари.
    За какво ви е толкова администрация хич не мога да го осъзная-точат ли точат...и после не стигат парите давайте да друсаме народа.
  • 3 Ник

    1 0 Отговор
    Ха сега на кой да вярваме? Премиерът всеки ден говори, как бори успешно контрабандата, пък вътрешния министър ще уволнява за не справяне с контрабандата ... :-))
  • 4 гражданин

    0 0 Отговор
    Гост-навярно в МВР е наложително да се проведе реформа но не Козметична а действителна.Какви са тези три години гратис за въздраст.На следващо място е при смяна на статуса с дна и съща отговорност различно заплащане и прочие.
  • 5 протестиращ

    0 0 Отговор
    З а работата на ОДП и РПУ да се съди не по стъкмистиката кои колко акта са съставили и по тяхното значение и важност .Много често първенците се излъчват по най добрата стъкмистика от Сбор от неверни даннии цифри.
  • 6 Джими

    0 0 Отговор
    Като за начало в МВР има доста полицай които само взимат заплати и броя им трябва да бъде редуциран сериозно!Така, ще има повече пари за служителите които, ще останат на работа а те от своя страна, ще има по добър стимул да работят адекватно и отговорно в новите условия на труд!
  • 7 Марио Ангелов

    0 0 Отговор
    А оставка на баба?
  • 8 МИСЛЕЩИЯ

    0 0 Отговор
    Пари за МВР няма да има никога! В България се толерира съдебната система, защото от тях се очаква да си затварят очите и да си мълчат, както и да решават делата по "определен начин". МВР служителите трябва да са гладни и изтощени за да не могат да работят, не го ли разбрахте?! А обществото нека да чака полицай със 700 лв. заплата да си рискува живота заради него. Навсякъде медиите тръбят, че на който не му се работило да си подаде оставката, а на негово място щял да дойде служител, който щял да работи. Пълен смях!!! С тези заплати и ежемесечно орязване на всичко възможно, който и да дойде до една година ще му стане ясно, че за тези пари не си струва да си дава здравето и нервите и познайте резултата какъв ще е. Просто трябва да се въведат критерии за работа и който не ги изпълни...чао. Но който изпълнява критериите трябва да е адекватно заплатен. Не може младши прокурор, който освен да стои в кабинетчето си, друго не е правил, а камо ли да хваща жив престъпник, да взима три пъти по-голяма заплата от инспектор в МВР. Просто някой трябва да се замисли над написаното, и не защитавам служителите на МВР, просто за толкова пари, толкова работа, това е истината!

    Коментиран от #9

  • 9 ГЕРБ за президентските избори

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "МИСЛЕЩИЯ":

    Следствие и прокуратура бяха "погълнати-прикрепени" към МВР с цел да бъдат унищожени професионалните кадри в позиция "следовател" и да ги приравнят УНИЗИТЕЛНО към кадрите на полицаите! Всички кадърни и опитни юристи от СЛЕДСТВИЕТО репиха да си отворят кантори или да работят за такива, за да си запазят достойно заплащане за труда и уменията си! Няма по-силна групировка в държавата от ТИМ-Варна и доколкото вече се наместиха в правителството и настъпиха в столицата - започват да си лобират старите идеи за безнаказано и лесно грабене на всякакъв бизнес, чрез лостовете на властта, които ВЕЧЕ са в тяхна служба! Специалитета им е "Тишина и Търпение" - но варненци си ги знаят, че напълниха болници и гробища с недоволни, дето не се плашат и се наложи да бъдат дресирани!
    Некадърните полицейски шефове ЩЕ ОСТАНАТ!!! Умните и съвестните ще ги махнат!
  • 10 Петев

    0 0 Отговор
    С настъпването на изборите, полит-троловете малко по-малко почват да се появяват и какви ли не несвързани неща биха наприказвали, за да си прокарат опорната точка. Явно не си работил в следвствието, за да знаеш, че следователите не са преравнени до ранга на полицаи. Твоята така наречена "групировка" не е нищо повече от холдинг с дъщерни фирми. Ясно е, че бъркаш епохите на демокрацията, за да смяташ другояче.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове