Last news in Fakti

6 Юни, 2016 09:36 10 323 32

Кой нахока премиера?

  • бойко борисов-
  • пенсия-
  • цветана панева
Кой нахока премиера? - 1
Снимка: бТВ

Кой е човекът, осмелил се да нахока в очите премиера Бойко Борисов, отишъл официално да открие ремонтирана улица по проект в Горна Оряховица?

Tова е 87-годишна пенсионерка, която сподели на премиера, че е отпразнувала новия асфалт по улицата си с бобена яхния и празен хладилник, разказва bTV.

Цветана Панева разбрала за височайшите гости, докато готвела 400 грама боб, взет на вересия от кварталния магазин.

„Аз политици нямам много. Само един. За него съм гласувала, за Бойко", казва възрастната жена.

Визитата му обаче дошла в неподходящ момент - от онези, които се повтарят всеки месец - остава седмица до пенсията, а е без пари от дни.

Така решила да отиде, за да си излее мъката. „Хората са без работа, пенсиите са ниски! В безработица са. Живеят мизерно. Бъркат във варелите", изрежда тя.

Леля Цеца преживява със 156 лева на месец. Тя е поканила премиера в дома си.

„Щях да го нахраня с хляб и боб", споделя тя.

Въпреки гнева си на изпроводяк пенсионерката не пропуснала да го погали.

„Само каза: "Ти миришеш на гюзум." Защото аз в момента берях гюзум и комшията ме извика. Ами че мириша - аз не мириша на парфюм, защото нямам пари за парфюми", казва тя.

Леля Цеца не съжалява за постъпката си. Дори таи надежда, че някой някога все пак ще чуе пенсионерските вопли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски

    5 1 Отговор
    Срам!Права е бабата " всеки месец - остава седмица до пенсията, а е без пари от дни."До кога ще е така!И като ти увеличът заплатата с 20 лв или пенсията с 5 това трябва ли да те накара да се зарадваш или още повече да си доволен!
  • 2 Ами да

    4 0 Отговор
    Тя ако е жива на следващите избори, пак да гласува за своя политик, а пък все някой някога...

    Коментиран от #4

  • 3 Левски

    1 0 Отговор
    Интересно ми е как всяка година депутатите си увеличават заплатите с по 300 лв защото много работа са свършили поне когато залата не е празна а минималната заплата стои на едно и също ниво увеличиха я с 20 лв малко е като подигравка вече животът в България като в един виц "заплатата е толкова сметките са толкова останалите пари за да преживяват месеца не ни интересува откъде ги вземат"
  • 4 пенсионер

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ами да":

    И ако гласуваме за друг какво ще стане с пенсиите ?

    Да не би Сидеров или Нинова да направят нещо? Те са загрижени за своите лични финанси и за нас пенсионерите пак няма да остане нищо !

    Ние си гласуваме за Бойко и други не ни интересуват!!!

    Коментиран от #20

  • 5 Решение

    4 0 Отговор
    Е за това на референдум и да ги намалим на половина. Все така ще вършат едно НИЩО ама поне по малко пари ще се харчат за тях. Барем другия път пенсиите ги дигнат малко повече.
  • 6 стк 412

    0 0 Отговор
    Когато пишеш нещо ще боравиш с факти а не с плюнки ....Преди да дойде Борисов на на власт при първото му управление Станишев при завършване на мандата му вдигна пенсиите с около 40%...и Борисов при вземан ето на властта орева орталъка че сега той трябвало да плаща това повишение ....и затова с Цветанов ДУМНАХА ЗДРАВНИЯ РЕЗЕРВот 1,5млрд. на здравната каса....Не веднъж е споменавал че пенсионерите ,,изяждали парите на държавата"..и в негова услуга е лошото здравеопазване и престъпноста по селата..която знчително намалява масрафа на мутрата ...Дали пък това не се прави предумишлено ....И накрая ЛОШИЯ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ ЩЯЛ ДА ГЛАСУВА ЗА БОКО Т.
  • 7 7777777

    0 1 Отговор
    Затова на следващите избори без тия, които са сега в парламента, за 25 години станахме най-бедните в Европа, разсипаха държавата, трябват нови хора и нови партии, които да мислят за такива като баба Цецка, а иначе при социализма бабата щеше да си живее добре, защото имаше работеща икономика, не като сегашната-симбиоза между див капитализъм, екс социализъм, феодализъм!
  • 8 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Цяла България само на боб - така и премиерът цял и народът сит.Само така се произвеждат столетници.

    Коментиран от #13

  • 9 909 БЪЛГАРИЯ

    1 2 Отговор
    Да права е бабата ! Тия в парламента за народа не мислят ! България стана мизерия ,глад ,безпариче , циганите болести навъдиха и трябва да се трепат ! А Бойко Борисов го боли сайдера за Българският народ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 10 БУМ БАМ

    2 1 Отговор
    ТО ПАРИ ИМА АМА СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ ЗА ПАРАЗИТИТЕ М....ЛИ ГИ ИЗСМУКВАТ .ГАТ ЧУЙТЕ ОТ ПОЛИТИК КОМЕНТАР НА ТАЯ ТЕМА МИ СЕ ОБАДЕТЕ
  • 11

    1 1 Отговор
    И бежанците панически бягат от нашата държава. Викат кога ще е за тук по добре да си стоим у нас.
  • 12 Дошо

    1 3 Отговор
    Партията любима е осигурявала бабата на 80лв(най-много) през целия ѝ трудов стаж, а сега тя иска да взима 800лв пенсия.Е няма как да стане.Няма как и да ѝ го обясни човек понеже образУванието едно време било на много високо ниво.

    Коментиран от #15, #16

  • 13 123

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГОСТ":

    И метан....
    произвежда се метан и може да го изнасяме за Европа.

    Коментиран от #14

  • 14 бучахавестинио

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Да! Мнооо метанец, ама трее да го обезмирисват, щото е мнооо смрденье на прокиииишш .....
  • 15 гнида

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дошо":

    А сланинка за боба имало ли е ? Се партията ти е в очите. Бабата е пенсионерка отпреди 89-та . Ти кажи много като знаеш как за 26 години един не им пооправи доходите на хората .... Като си много хитър кажи сега като се осигуряваме за пенсия на две места , защо искат да се вземе ДОБРОВОЛНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО при смърт на вносителя . Знаеш ли защо - защото вече не се знае къде е , а от този стълб една пенсия не е изплатена . И за това ли ти е виновна партията или пък малките зелени човечета ти пречат ....
  • 16 555

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дошо":

    По времето когато бабата е вземала 80лв е можела да си купи повече неща отколкото сега за 800лв.....цена на бензина 25ст....цена на тока..1ст и 2ст.....почивка на санаториум 15лв....а сега бабата ако живее в жилищен блок с тази пенсия не може да си плати само парното .... кон...

    Коментиран от #17

  • 17 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "555":

    Пропускаш да кажеш,че "земеделската пенсия" тогава е около 20/двадесет/ лв .Ако обаче въпросната баба е вземала ЦЕЛИ 80ЛВ,що ли не е инвестирала в един апартамент примерно/що не и два/,та сега да си ги продаде по пазарни цени и да се кефи на живота?А иначе логиката -поне според твоите норми за "добруване" подсказва,че възрастната жена е живяла в стил "щурчо",т.е.-"квото изчукам-изпуквам".Което някакси не ми звучи правдоподобно...

    Коментиран от #21, #24, #28

  • 18 незнайко

    1 1 Отговор
    Прав си за цените. Тогава всичко беше държавно и имаше дотации. Колко големи завода загинаха, заради натрупване на първоначален капитал? Колко останаха работещи? Това никой не иска да го признае като причината да сме в това положение. Колко завода ни построиха САЩ, Германия или Англия - николко, но затвориха много защото бяха построени с помощта на СССР. ПОЛИТИКАТА Е МРЪСНА РАБОТА.
  • 19 анонимен

    2 1 Отговор
    Дядо ,преди 89г взимаше 90/деветдесет/ лв пенсия и с нея можеше да си купят с баба 3/ три/ тона брикети..............Въпроса мие СЕГАколко трябва да е на дядо пенцията за да може да си купи 3 /три/ тона брикети......................
  • 20 СТИПЕНДИЯНТ на НОИ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "пенсионер":

    Аз пък не гласувам,защото все ми е тая кой ще ме е-е.Той,който и да е е дошъл да ни е-е и да трупа пачки.Боли ги трибуквието за бабка, дядко и още по малко за младите хора,дето ги няма вече тук.
  • 21 Goro Lafchi

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Изперкулясването при някои хора е перманентно.

    Коментиран от #22

  • 22 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Goro Lafchi":

    Естествено и затова...НЕПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНСТВУВАТЕЛСТВУВАЙТЕ:)
  • 23 Марио Ангелов

    2 1 Отговор
    Яж боб и гласувай за Вожда!
  • 24 555

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Тези извадки за пенсия от 80 лв пенсия преди демокрацията са от твой съмишленик в сайта,, Дошо" коменттар 12...иначе баща ми вземаше 150лв по онова време..и не се лишаваше от нищо ....като се има на предвид че всички админастративни услуги бяха безплатни...здравеопазване ..напълно безплатно ...цени на ток парно вода фиктивни....но явно тогава си бил на баща ти в м....е и всичко ти е като мъгла.....
  • 25 tost

    2 1 Отговор
    Ха ха ха ,коня пак кърти миФки,пенсионерите преди 89г. вземали по 20лв. :).Сигурно „тревата“ която пасе му обърква мислите ;),що тъй през комунизма пенсионерите не се оплакваха,че не им стигат парите,а сега по време на демокрацията все не им стигат ?
  • 26 СДФГ

    3 0 Отговор
    През соца аз,майка,татко и сестра ми ходехме на море за 2 седмици,без това да се отразява на семейния бюджет и без да вземаме заем от банка,както сега правят много хора. С никой не споря за нищо. Само искам неолибералните да се замислят млко/ако им е възможно/
  • 27 Georgi Nedyalkov

    3 0 Отговор
    Българина чака нови хора в управлението на страната и всичко ще бъде ШЕСТ. Да, ама не, както казваше един голям българин.Забравихте ли царската дружина, до един млади и образовани българи. Лъгаха и крадоха ,както само българи могат. Забравихте , нали? Сега погледите се отправят към един "велик " шоумен,той ще ви ОПРАВИ ,тези работи ги може.Не забравяйте, който и да е на върха,само от ВАС зависи дали ще ядете БОБ или ПЪРЖОЛА.
  • 28 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Бърз коментар:
    Дядо ми е бил автомонтьор в Пътното,
    Баба би / пощальон,
    Като млади са успели да осигурят себе си и децата си, а в края на 89 имаха спестени пари за 3 апартамента. Това защо не са купили, като са имали е просто: по онова време не можеше да имаш повече от едно жилище + евентуално вила, а внуците сме бели прекалено малки, за да ни купят на нас. Друг е въпроса, че никой не продаваше и реално пазар на недвижима собственост почти нямаше. А и никой не е и предполагал какво ще последва, затова са били спокойни за парите си и за бъдещето си.

    Е, всички знаем какво последва и 27 години по-късно.

    Коментиран от #31

  • 29 Госта

    1 0 Отговор
    Той единствено Орешарски си го хока, другите са мишки
  • 30 racer

    1 0 Отговор
    Как не са набили бабата охраната на Боко тиквата да видиш ти пропуск
  • 31 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    И си направи труда за тревопасния да му обясниш всичко това? Изгубил си си времето. Някои хора заслужават да живеят при липса на пълно просветление. Този индивид е точно такъв...
  • 32 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Когато преди 10 -на години една позната бе пенсионирана със 186 лева месечна пенсия и се похвали на дъщеря си в Испания, НИКОЙ от испанските и колеги не повярва, че това е възможно при трудовия стаж и годините, които имаше жената !! Сега тази нещастница искала била 400 евра месечна пенсия!? А не са ли малко за годините, които има и за труда, който е дала на тази държава? Нашите политици са арогантни безсрамници !! Защо един поне не се опита да живее три месеца със 150 лева месечно. Те даже злорадстват, че огромна част от населението на БГ преживява с около 200 лева. Помните ли ББ в предния си мандат как се изправи в чешкия парламент и поучаваше чехите да дадат на народа си българските заплати и пенсии ?? Чешките депутати останали две минути с отворени уста - не могли да повярват, кой и защо им приказва тези глупости !! И тия наши ръководители ще ни оправят ??? Аха, за 800 дни !? Като мадритския хайдутин !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове