Last news in Fakti

17 Юни, 2016 06:31 3 917 0

Фалирали гърци бягат у нас от дълговете си

  • фалирали-
  • гърци-
  • бягат-
  • дългове

Преглед на печата

Фалирали гърци бягат у нас от дълговете си - 1

Фалирали или сериозно заборчлели гърци масово се опитват да избягат от дълговете в родината си, като прехвърлят имуществото си у нас. За новата врътка пред в. “Монитор“ разказаха представители на частните съдебни изпълнители, които повече от година са буквално залети от искания по изпълнителни дела, образувани в Гърция. Причината за тенденцията е дупка в българското законодателство, което все още не е синхронизирано с европейското в частта си за запори зад граница. По принцип това ще стане задължително, чак ако и след като приемем еврото, но и сега може да се измени на доброволни начала, категорични са ЦСИ-та. В момента всички страни - членки на ЕС, които са част и от така наречената еврозона, имат право да налагат електронни запори върху имуществото на длъжниците независимо в коя от тези държави се намира той.

Митьо Очите се видя с дъщеря си и жена си

Митьо Очите, който от два дни диша сам и вече е контактен, се е видял с дъщеря си и съпругата си Антигона. Това съобщиха лекари от бургаската болница, цитирани от в. "Труд". Близките му са влезли при него в сряда вечерта, няколко часа, след като той бе събуден и вече не бе на апаратно дишане. Желязков е бил леко дезориентиран, което е нормално за състоянието му, при положение че дни наред бе в медикаментозна кома, казаха медиците. От 8 юни вечерта, Очите е в медикаментозна кома. Направени му бяха общо три операции, като последната е "ревизирала" дали са спрени всички вътрешни кръвоизливи, предизвикани от куршумите.

Мъж от Левски снимал порно с деца

Порнографски материали с деца са били намерени в дома на 40-годишен мъж от Левски при полицейска проверка, пище в. "24 часа". След обиск от жилището на И. Г. е иззета компютърна конфигурация "Тошиба". В компютъра са открити видео и снимкови файлове с порносъдържание. Момчетата от еротичните сцени били малолетни и непълнолетни. Притежателят на порното е в ареста за 24 чaса, повдигнато му е обвинение и е разпитан пред съдия, съобщи плевенската полиция.

Плевнелиев рязко се сниши за флотилията

По-малко от 24 часа след като пред румънския президент Клаус Йоханис Росен Плевнелиев заяви, че България подкрепя румънската инициатива за съвместна флотилия в Черно море, държавният глава бе принуден да се отрече от думите си, пише в. "Дума". Това стана по време на екстрен съвместен брифинг с Бойко Борисов. Часове преди това премиерът заяви, че България е коректен член на НАТО, но всичко си има граници. Русия не заплашва с оръжие България, каза Борисов и коментира, че иска в Черно море да вижда "платноходи, яхти, туристи - мир и любов". Зам.-председателят на ПГ на БСП Ангел Найденов заяви в Народното събрание, че социалистите подкрепят отказа България да участва в съвместна с други черноморски страни военна флотилия.

Летят фуражки заради дрога на морето

Полицейски шефове ще загубят работата си, ако се установи, че пласирането на наркотици в южните ни морски курорти продължава активно. Това стана ясно в хода на двудневната проверката на главния прокурор Сотир Цацаров. Резултатите от нея ще бъдат огласени официално утре. Източници на в. "Стандарт" разкриха, че всички полицейски началници, както и прокурори са били предупредени да действат супер стриктно по разследвания, свързани с пласирането на дрога. Искат се арести и превенция срещу престъпните групи, разпространяващи наркотици. Ако се установи, че не е работено правилно по разследванията за наркотици, освен дисциплинарни производства ще бъдат образувани и наказателни. Цацаров, който е в Бургас заедно със заместниците си Мария Шишкова и Борислав Сарафов, е проверил всички знакови дела, по които работят окръжни и апелативни прокурори.

Откриха нарушения в обществените поръчки на ЦГМ

В обществената поръчка за изработването, доставката и монтажа на 60 спирки в София, заради която гръмна скандал през април, довел до оставката на зам.-кмет и депутат от ГЕРБ, от участвалите 8 кандидати 7 са били отстранени по формални причини, пише в. "Новонар". Комисията по избор е предложила сключването на договор за 236 000 лева на останалия единствен кандидат. Това е показала назначената специално от кмета Йорданка Фандъкова проверка на всички обществени поръчки, проведени от ЦГМ от началото на миналата година до април 2016 г. Сред мотивите на комисията за отстраняването на 7-те кандидати е, че удостоверенията за пълна проектантска правоспособност и за техническа контрол не са заверени с текста: „Вярно с оригинала” с подпис и печат. „Това са доста формални поводи. Процедурата е проведена законосъобразно, но отстраняването на 7 фирми по такива формални причини буди сериозна тревога”, каза кметът Фандъкова. По тази причина резултатите от проверката ще бъдат предоставени на Държавната финансова инспекция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове