Last news in Fakti

30 Юни, 2016 06:30 2 167 1

Нашенци горят с пари за почивки в Турция

  • пари-
  • почивка-
  • турция

Преглед на печата

Нашенци горят с пари за почивки в Турция - 1

„24 часа”

Фандъкова иска мъжът на ексдепутатка от ГЕРБ да върне парите за 60 спирки

Сериозно несъответствие между изпълнението на 60 спирки в София и изискванията за качеството в договора е установила техническа експертиза.

“Очаквам ЦГМ да съдейства максимално при проверките. Ако се установят още нарушения, никой няма да остане ненаказан. Това е и поредният урок за фирмите, защото никой не може да си позволява с лека ръка да прави компромис с качеството. Това са парите на софиянци”, отсече Фандъкова.

Тя напомни, че проверката на обществените поръчки на ЦГМ за последната година и половина е установила нарушения в 3 търга. Един от тях отново е за 60-те спирки, като според проверяващите седемте фирми са отстранени заради маловажни пропуски в документите.

“Това е втората проверка на обществените поръчки на ЦГМ. Резултатите и от двете са изпратени на Държавната финансова инспекция. Затова сега и тя ще направи проверка”, обясни Фандъкова.

„Труд”

7 сдружения изреваха срещу зелената мафия

Подозренията за съществуването на „зелени“ лобистки и финансови интереси се оправдаха. Оказа се, че български неправителствени екологични организации подвеждат отговорните институции в България и ЕК, както и цялото ни общество. Те продължават да изпращат писма до ЕК, в които пишат, че трябва да се спрат парите за проекта „Автомагистрала „Струма“ и България да бъде проверявана многократно, за да се забави изпълнението му.

 „Сега”

ГЕРБ напълно обезсмисли реформата в МВР

ГЕРБ ще задраска всички съществени предложения от реформата на вътрешния министър Румяна Бъчварова, доскоро рекламирана и защитавана от премиера Бойко Борисов. Това се разбра от изненадващо изявление на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Поправките, които ще бъдат внесени между първо и второ четене, ще подменят идеите на Бъчварова за орязване на обезщетенията на бъдещите служители в МВР и намаляване на платения отпуск. По същия начин управляващите подмениха и съдебната реформа.

„Капитал дейли”

Отвъд Brexit

Краткосрочните ефекти от Brexit са известни – за една нощ Обединеното Кралство от пета икономическа сила в света стана шеста, 200 милиарда долара е загубата на Английската стокова борса, британската лира са обезцени с 13% за три дни, крайно десните и популистки гласове се надигнаха в цяла Европа, задълбочавайки разделението и несигурността. Заедно с това Brexit мобилизира европейското лидерство да търси решения за консолидиране на Съюза.

Ако обаче решим да прочетем без емоции и обвинения какво се случи във Великобритания в четвъртък, ще разпознаем процес много по-дълбок от неадекватността на политическото лидерство да управлява обществените нагласи. Процес, разпростиращ се далеч отвъд Кралството. Великобритания има неблагоприятния шанс той да се прояви на неин терен.

„Стандарт”

Brexit: Прически и шампоани провалиха Англия

След 50 години без трофей страната определено заслужаваше да получи повече от разглезените национали мултимилионери. Изританите от скромната Исландия на Евро 2016, Уейн Рууни и другите дупки от тима, се прибраха у дома. Срамното беше, че докато излизаха от самолета, с който кацнаха на летището в Лутън, играчите бяха заети с телефоните си, вместо да се изправят срещу катастрофата, за която са виновни. Още един символ показа колко вманиачен от парите е футболът в страната - националите бяха прибрани от лични шофьори, които ги закараха до скъпарските им имения. Дори и за нация, свикнала с футболни разочарования, загубата срещу джуджето Исландия се превърна в нов позор, който Гари Линекер описа като "най-лошата загуба в цялата ни история".

 „Монитор” 

Нашенци горят с пари за почивки в Турция

Българи могат да загубят парите си за почивка в Турция, ако се откажат заради атентата на летище „Ататюрк”. Това обясниха експерти за „Монитор”. Причината е, че последните терористични действия не могат да се използват като форсмажор, който да ни гарантира връщане на предплатените екскурзии.

Единствената възможност е само ако часът и денят на атентата съвпадат с полет, който е бил отменен. Затова, ако сме решили да отменим ваканция в Турция, трябва внимателно да четем договора с туроператора, който организира пътуването. В споразумението има клаузи, в тях са дадени възможностите за отказ, обясни Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. И допълва, че те са различни за всеки договор.

„Дума”

С рок посрещат Джулая над Балкана и край Шабла

Посрещане на юлския изгрев над Балкана организира община Троян. Под паметника "Арка на свободата" на 30 юни срещу 1 юли любителите на рок музиката и лятното начало ще се съберат, за да посрещнат лъчите на слънцето. В събитието ще вземат участие Фънки и групата "Черно фередже", Звезди с "Аналгин" и др. Много настроение, рок музика и незабравимо изживяване сред природата очаква всички фенове на Джулая.

Предстоящият концерт от националното турне на супер групата "Легендите" ще я отведе в най-източната точка на българското Черноморие.

„Новинар”

Температурите падат до 12 градуса през юли

Юли ще ни изненада с ниски температури, нетипични за летния сезон.

Следващия месец се очаква градусите да паднат до 12, а в нито един от следващите 31 дни няма да сме измъчвани от големи жеги, тъй като температурите няма да надминат 40 градуса, съобщи синоптикът в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН Красимир Стоев.

.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 0 Отговор
    почивка в Турция ,намаление 100% + БОНУС ЗАСТРАХОВКА ЖИВОТ и още много емоции за прости хора..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове