Last news in Fakti

8 Септември, 2016 16:47 1 177 1

Без образование, здравеопазване и икономика няма национална сигурност

  • образование-
  • здравеопазване-
  • икономика-
  • национална сигурност-
  • радев-
  • инициативен комитет
Без образование, здравеопазване и икономика няма национална сигурност - 1

Пловдивски интелектуалци учредиха днес комитет в подкрепа на ген. Румен Радев, кандидат за президент, издигнат от БСП. Инициатори на учредителното събрание, което се проведе в зала „Съединение” на Регионален исторически музей – Пловдив, са патриотични организации и съюзи на запасното войнство в града и областта. Към момента Инициативният комитет наброява над 100 членове, от които 20 младежи от пловдивските висши училища, млади предприемачи и специалисти в различни сфери. Кметове на няколко общини и населени места също декларират подкрепа за ген. Румен Радев.

„Огромно признание за мен е вашата подкрепа. Видни хора като вас, представители на науката, образованието, културата и изкуството, на бизнеса, спорта, местната власт и на нашето бъдеще – студентите. За мен е важно не само да имам вашата подкрепа, но и да чуя гласа на пловдивчани. Ще се боря да стана вашият президент.“ Това заяви кандидатът за президент, издигнат от БСП ген. Румен Радев.

Пред събралите се той представи своите виждания и позиции за състоянието на държавата, като бе категоричен, че в момента има дестабилизация в ЕС, нестихващи мигрантски потоци, растящо социално разслоение и културна деградация в страната ни. „Расте бедността, влошава се качеството на образованието и здравеопазването. Огромна част от населението ни води мизерен живот. Изводът е ясен: България е в криза - и на ценности, и на управление“, категоричен бе ген. Радев и допълни, че управляващите нямат ясна визия за бъдещето на страната и хората. „В преследване на макрорамката и интересите на олигархията се забрави най-важното - интересите на отделния български гражданин“, заяви той. Според него липсва воля и сила за формулиране и вземане на важни държавнически решения. По думите му националната сигурност е една от най-важните теми, които стоят на дневен ред пред един президент. „Ще разглеждам националната сигурност на държавата не само от гледна точка на защита на териториалната цялост и суверенитет на страната, не само като демократично функциониране на институциите, но и като сигурност в образованието, здравеопазването, икономиката и културата. Без тяхното развитие, няма сигурност“, каза още кандидатът за президент.

По време на събитието поздравително писмо от името на проф. Стефан Данаилов прочете доц. Георги Паскалев, почетен ректор на Медицински университет. В него социалистът благодари за доверието и подкрепата за кандидата Румен Радев, както и за активността, с която събралите се и членуващите в комитета се включват в кампанията. „Зная, че няма да пожалите сили да заредите пловдивските избиратели с увереност, че именно кандидатурата на ген. Радев е гаранция за управление на страната ни с компетентност, преданост към род и Родина, доказал своята безкомпромисност и неподкупност. Вярвам в резултата от нашите съвместни действия. Да покажем, че чрез нашия кандидат ще докажем, че има светъл път за страната ни. Да работим здраво за това!“, пише също в писмото.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чиба

    0 0 Отговор
    Генерале, аз ще гласувам за теб, само в длучай, че вдигнеш оцелелите два доколкото четох Мига от ескадрилата на Република България, май единият е с повреден двигател, но дано е слух само!... и скалпирате Гоце, Боце, Мустан, Глувчев, Цуцка Цучева и останалите фашисти комунделници които ни съсипаха и при соца и при лъжедемокрацията! Ако го направиш, ще изляза с акордеона на центъра и ще апелирам с кючек целият град да гласува за теб - честно! И ще те вотирам два пъти - единият път като себе си, а после ще се пусна като лесбийка в урната и ще те вотирам два пъти - честно! Ала не го ли направиш, за какво да те вотирам? то и предните не го направиха. Не ми харесва особенно идеята, но докато някой не им "благодари" зае поразиите им по този начин, тази държава няма шанс да се промени. Трябва малко екшън към висшата престъпност от НЕДОСЕГАЕМИТЕ и ЛАПАЧИТЕ! Иначее си остава по старому тук. И ти да станеш Президент, не поразриеш ли оборите с престъпници на високите етажи, няма какво да ни промениш към добро. Просто логиката така казва - не можеш да оставиш вълци да управляват кошарата и да се надяваш агнетата да оцелеят! Няма такава реалност...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове