Last news in Fakti

25 Септември, 2016 13:13 3 626 22

Ще настаняват бежанци в малки общини с демографски проблеми?

  • гинка чавдарова-
  • настаняват-
  • бежанци-
  • общини-
  • демографски-
  • проблеми

Все още не е ясно кои са пилотните общини, които ще работят по проект за трайна интеграция на бежанци у нас, заяви Гинка Чавдарова

Ще настаняват бежанци в малки общини с демографски проблеми? - 1
Снимка: БТА

Все още не е ясно кои са пилотните общини, които ще работят по проект за трайна интеграция на бежанци у нас. Това каза по БНР изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова.

Тя обясни, че не става дума за временни лагери и настаняване на големи групи хора, а за възлагане на нови ангажименти на общините при интерес на бежанци за трайно заселване у нас на семеен принцип.

Не става дума за масова миграция, а за последващ етап, който сега се поема от структури на БЧК и НПО, но по нормативните документи тази роля вече ще бъде поета от общините, допълни Чавдарова. Очаква се това да бъдат общини, които са заявили интерес и които имат по-тежки демографски характеристики. Те ще трябва да уредят и поемат битовото устройване на заселващите се - намиране на подходящи жилища, на детски градини и училища за децата, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане:

„Няма да се отиде към общини с изчерпан капацитет на социалната инфраструктура, а към общини, които вследствие на демографски тенденции разполагат със свободна такава, за да не се почувства местната общност нито ощетена, нито изместена от когото и да е.“

Готовността и намеренията на общините са за семеен тип миграция, която ще оживи района, ще осигури разнообразие на работна ръка и ще създаде перспектива за обезлюдени райони, подчерта Гинка Чавдарова.

От своя страна Елеонора Николова от Центъра за превенция на организираната престъпност и корупцията изтъкна необходимостта от завишена степен на наказателна репресия по отношение на  каналджийството и трафика на хора като престъпление, което  директно застрашава националната ни сигурност. Тя отбеляза, че сред належащите мерки е изземването на МПС, които се използват за трафик на хора, независимо чия собственост са и каква е тяхната стойност. Николова каза това в навечерието на предстоящата кръгла маса на тема „Бежанската криза - предизвикателство пред българските институции. Превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, свързани с бежанския проблем“.  

Сега според Елеонора Николова съществуват наказания без зададен минимум, които позволяват директно преминаване към пробация и те са неадекватни на заплахата. Николова цитира последните социологически проучвания, според които напрежението от притока на бежанци владее 61 % от умовете на българите, а 64 на сто смятат, че това генерира риск:

„За да бъде решен, този проблем първо трябва да бъде осмислен и анализиран и да се очертаят най-добрите модели.“

Бившият конституционен съдия Георги Марков пък посочи по БНТ като проблем номер едно, че "европейските чиновници още не са дошли на себе си". "С тази Европейска комисия, с политици като Меркел и Оланд, които са още на власт, и Ренци, Европа няма да може да се справи в бежанците, защото няма воля", категоричен беше бившият конституционен съдия.

Георги Марков каза, че поздравява Бойко Борисов, защото след срещата в Братислава Виктор Орбан е казал, че тя е пълен провал с изключение на помощта за България. "Браво на Борисов, защото каза в прав текст, че няма да допусне нито един самолет с бежанци от Западна Европа да кацне на наше летище. И браво за предложението му на срещата във Виена да бъде поканен генералния секретар на НАТО на премиерската среща през октомври", продължи Марков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еви

    0 0 Отговор
    Щом имa демогрaфски проблеми,знaчи хорaтa сa
  • 2 Той

    2 0 Отговор
    Тези общини ще станат развъдник на терористи-за справка вижте цяла Европа
  • 3 еви

    0 0 Отговор
    Избягaли от тaм зaщото нямa поминaк
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Е ся като се каращисат с нашите роми, ще се получи убийствена комбинация.Едните тъмни,другите черни, и едните правят много деца и не бачкат и другите също. Едните крадат ,плячкосват,и имат ампутирано чувство за съвест,другите джихадисти,със слабост рязане на зелки-влече ги касаплъка ,по точно. В нашата територия ,с липса на законност и ред ,майка плаче-грамофон свири.
  • 5 асен

    1 0 Отговор
    Тези мигранти ще създадат напрежение там където ги заселят по нашата страна. Тези мигранти са за депортиране.

    Коментиран от #7

  • 6 onq s konq

    0 1 Отговор
    Правилно решенйе ! Тъкмо няма да имаме пустеещи села като мойто !

    Коментиран от #8

  • 7 Некрон

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "асен":

    Кой ще ги депортира бе? Военните ни търговци тръгнали за заплатка по мисии, не могат опази една малка кочина тук, ревнали за на три морета? Полиитиците ни повечето врагове и то смъртни. Ченгетата ни търговци ревнали за привилегии и 14 заплати белким някаква полза от тях имаме. Магистратите ни лавират според плащащият. Ние заспали овце предпочитаме да емигрираме, вместо да си защитим живота родината от бандити и на постове и прииждащи. Сорос и мафия командуват Тиквата и останалите политици тук, изключвам Сидероглу и някои други единици. КОЙ ще те защити бе? И ти още имаш тая враждебна сган на постовете като НИЕ България? ми тия са за разстрел до един дори и зарадии постъпките си досега бе! то ченгета и военни като военни ли са, че да разчиташ на тях? Абе тегли една майна на тая наша мафиотска държава и си гледай кефа! Тя е загинала вече, няма нищо българско като морал, освен едни народни песни и танци. Аз ти го казвам - болгарин който бе готов да изтрепе политиците тук, за да спаси тая държава. До корен щях да ги изтрепя. Ала то народ като народ ли е? ченгетата скръб, военните скръб, повечето хора скръб ами то живи умрели, печал бе! За кого да се блръскаш, кого да спасяваш, като не искат да бъдат спасени бе? то няма морал вече повечето народ тука, готов е да продаде и бащината си нива за трохи само и само да вземе няколко левчета повече. Тия навлеци, дето ги намъкват Соросоидите един ден ще са краят на евроцивилизацията. А после аз ще съм техният край. Ще

    Коментиран от #11

  • 8 Некрон

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Човеко с коня, ти вероятно си щастлив? Ето такива като теб са повечето ни политици военни ченгета магистрати и хорица вече. затова я няма България. разбра ли? При Тервел ти щеше да си на дръвника. Едва при педала Борис, който въведе юдейското Християнство тук, Бъълхария започна да запада съвсем. Защото предадохте древните ни принципи, справедливост, самозащиита и ни превърнахте в слугин а юдомафията. А това е самоубийство.... такива като теб, окъкаха и съсипаха този народ и държава. да не плюете после америиканци, руснаци и други! Вие сте виновни, морала ви е такъв!
  • 9 иии

    0 0 Отговор
    цял ден за изроди говорим. В Европа ги пуснаха ,посрещнаха ги с плакати-Добре дошли- ,а те хукнаха да насилват жени и деца...Сега пък нашите управници ще решават въпроси демографски с тези албаноподобни...Малко ни цигани ,сега и тези отрепки ...
  • 10 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Кварталите на София,Бояна,Драгалевци,Симеоново,
    Манастирски ливади Банкя и др.престижни са с най-големи
    демографски проблеми там да заселят бежанците,по-
    близо до политиците ни обитаващи тези квартали.

    Коментиран от #16

  • 11 Уууууу

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Некрон":

    Запиши ме в твойта чета...напълно споделям твоите съждения....
  • 12 до малоумните ни ръководители

    0 0 Отговор
    Това е пълна кретения, години наред всякакви правителства подлагат народа на геноцид!!! Хората не раждат деца бългатчета,защото няма работа или ако има е за жълти стотинки! Обезлюдиха градове и села и ги пртиха ратаи по други държави. Сега щели да оправят демографския проблем с какво бе изроди??? Ще подмените генотипа на затривания народ с някакви араби!? Нещо което турците за 500г не успяха вие, ще го сторите за няколко годинки! Престанете да манипулирате и подготвяте хората за гадостите, които смятате да извършите! Малоумни ли сте, че не разбрахте, че интеграция не може да има и вода и олио не се смесва! Както и Саркози каза може само асимилация, но в нашия случай, по скоро те ще асимилират нас отколкото ние тях!
  • 13 Сори

    0 0 Отговор
    Чужденците да не са РАСТЕНИЕ което да засадиш в въпросните общини за да остане там ...малко да се успокоят нещата за тях и ще дръпнат към градовете и ще стане една...ще се слуша повече арабска реч отколкото българска..Уж парите бяха за огради за да не допускаме имигранти..а те били за жилища и трайно заселване на араби....и терористи...
  • 14 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Това със заселването на тая сган е тотално, пълно, абсолютно безумие, което НЕ ТРЯБВА да бъде допускано!!!!! По-добре Ким Чен Ун да хвърли една атомна бомба тук и да избие всичко и всички!
  • 15 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    Супер, ша отворим некой друг завод за сапун!
  • 16 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дядо поп":

    Дядо попе напълно съм съгласен с теб !!! Само че от Дуранкулак до Резово има къде да я настанят тая пасмина !! В слънчев бряг златни пясъци ексиновград равда и още много то там готви бежански центрове от парите на народа !! Защо да не ги използват?????????
  • 17 Про

    1 0 Отговор
    Майки , пазете дъщерите си...........!!!!
  • 18 Гост

    0 0 Отговор
    Вече с ужас гледам новините и виждам как у нас се подменя коренното българско население с изметта на света, след като ги разхвърят из цялата страна ще ревнат за джамии, бъгарски папорти и помощи. Ако това не спре и не се затвори границата това ще е начаото на края за нашата много хубава иначе държава, но управявана от предатели.

    Коментиран от #19

  • 19 Про

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Абсолютно си прав местното население ще бъде умишлено претопено от многобройни маси цигани и араби...които им е все едно дали живеят в България или в Румелия..американски вилает. и това става не без неуморимото Усърдие на ГЕРБ и любезното съдействие на Американското посолство
  • 20 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    про, сложи си едно стак на ника като ще пишеш колко лоши били САЩ и колко добра била Русия, въпреки това ся Дони като стане президент цялата джугалска паплач ще се намери отново в дупките , от където са дошли и ний трябва да ги изгоним барабар с джамии корани и т.н.!!!!!!
  • 21 колю

    0 0 Отговор
    Демографската криза е следствие от присъствието на циганските махали в селата и малките градове. Копанари и тези дето станаха по турци от турците ,но са си чисти наши мангали. Не говоря за потомствените работливи мюсюлмани. На политиците ни им трябват овце за стригане и доене без значение от каква порода. Бройка да има и да има кой да ги избира. Основният ни проблем са в двата края на стълбата , а ние висим по средата. Имат средства и начини за справяне с проблема ,но не и да го направят така ,че Българите да се завърнат или да имаме повече деца. Още с раждането им децата ни са разделени като по-низши от уж малцинствените . Майченските и разните му там помощи на база измамите на мангалите. После нашите учат и си докарват от малки болести ,защото ги скапват психически с натоварвания . Онези за " Гут морнинг " и получават 4 -ка по английски. Средно учат където и да е само за да вземел книжка . Не мисли за професия с която да работи. Няма нужда от работа. И на хилядите проблеми с нашите си м...ли ,вземи докарай и тези да ни дерат. То да са само циганите -добре. А какво да кажем за дерибеите феодали кметове и наместници които са заграбили всичко по селата и малките градчета. Кмета гербаджия - кръчмар и вдига сватбите на всички м....ли в собствения си двор превърнат в ресторант с кухня и тераса с навес при дъжд. Петък ,събота ,неделя си е изпитание за цялото село виенето на " музика" и крясъци на незнайно какъв език точно. Същия е и колбасарски
  • 22 azzz

    0 0 Отговор
    Трябва да си пълен малоумник за да вярваш на тая "интеграция". Това е нищо повече от кух термин (налга лъжа но повтаряна до втръсване) чието истински смисъл е ЗАСЕЛВАНЕ и издържане на още паразити от изнемогващата държава. Етническа война със всичките и ужаси е неизбежна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове