22 Октомври, 2011 13:05 2 971 2

Остава бедственото положение в Руен

  • руен-
  • сняг-
  • бедствие
Остава бедственото положение в Руен - 1
БГНЕС

 

Остава бедственото положение в бургаската община Руен. Заради паднали електрически стълбове шести ден без ток е село Снягово. В останалите селища електрозахранването е възстановено частично.

Отменено е бедственото положение в ямболската община Болярово, обстановката се нормализира.Все още не е възстановено изцяло електричеството в село Воден. Екипи работят в село Крайново, където захранването става с агрегат. Възстановени са и телефонните връзки.

В Габровско продължава възстановяването на електрозахранването на части от селата. Ток вече има в Стомонеци и Зелено дърво и в планинската местност "Узана". До довечера ще бъде пуснат токът и на връх Шипка.

Все още без ток са три селища в Котленския Балкан. Захранването на Нейково, Раково и Въглен става с агрегати на дружество EVN.

Причината за забавеното електроснабдяване са прекършените електрически стълбове между селищата в сърцето на Балкана, които се подменят с нови. Бурята е пречупила 47 бетонни стълба само по пътя за Нейково и Раково. Оплакванията в някои балкански села като Ичара, Стара река и Жеравна, че периодично се спира електроподаването им, е заради нуждата от прекъсване на тока за работа на аварийните екипи. В проблемните села на север от Котел, в посока Омуртаг и Търговише, има ток от два дни. Пътищата към всички селища в сливенска област са проходими. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 toni

    0 0 Отговор
    забележете полицията как помага на хората при бедствено положение , полицай занича гумите на колата за да се заяжда с шофьора, търси повод да му напише акт, а това че всички си плащаме винетки за поддържяане на пътищата които са в безобразно състояние ,никои няма да бъде санкциониран че прибира парите ни без да си свърши работата , полицаите също са част от тази система дето ни ограбва ,
  • 2 toni

    0 0 Отговор
    що триеш бе, . не съм излъгал .полицая е т@п като галош.поне го поправи така -т---ят полицай -. нека наричаме нещата с истинските им имена .