Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 06:34 1 087 0

Разследват "черно тото" в Локо Пд

  • тото-
  • главчев-
  • политика

Преглед на печата

24 часа

Димитър Главчев ще е председател на НС, ако Цачева стане президент

Зам.-председателят на Народното събрание от ГЕРБ Димитър Главчев ще стане титуляр, ако Цецка Цачева бъде избрана за президент.

Лидерът на депутатите на мнозинството и втори човек Цветан Цветанов увери, че няма вариант той да оглави парламента. Не пожела обаче да каже коя ще е номинацията на ГЕРБ. Не отхвърли никого освен себе си. Възможно било да е и Десислава Атанасова.

Труд

Туршията поскъпна в разгара на сезона

Зеленчуците за туршия поскъпнаха през изминалата седмица показват данни на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата.

Патладжаните поскъпнаха с 8,1% и се търгуват до 0,80 лв. за килограм на едро. Цената на тиквичките стигна до 0,65 лв./кг на едро (+6,6%), а на морковите до 0,68 лв./кг на едро (+4,6%). Килограм зеле поскъпна с 1,5% за седмица, а корнишоните с 2,0%, като цените им достигнаха съответно 0,66 лв./кг на едро и 1,01 лв./кг на едро. Червените чушки поевтиняха с 5,1% и се търгуват до 0,93 лв./кг на едро, докато зелените чушки се продават по 0,86 лв./кг на едро без изменение в стойността им.

Стандарт

7 грешки свалят дълга за "Белене"

Седем грешки в решението на Международния арбитражен съд в Женева може да намалят дълга на НЕК към руската "Атомстройекспорт" (АСЕ) за вече произведеното оборудване за АЕЦ "Белене". Това става ясно от писмено становище международното адвокатско дружество "White and Сase", което представляваше интересите на НЕК в делото, брои в „Стандарт”.

Монитор

ЧСИ-та гонят длъжници на КТБ по 310 дела

310. Това е цифрата на лошите кредити, отпуснати от КТБ през годините, които частни съдебни изпълнители от цялата страна в момента се опитват да съберат. Според справка, изготвена от Камарата на ЧСИ за Агенция „Монитор“, огромна част от тези 310 изпълнителни дела за невърнати дългове към фалиралия трезор са без почти никакво обезпечение. Това на практика означава, че пари от тях към банката няма как да влязат. В същото време броят на изпълнителните дела нараства лавинообразно, тъй като синдиците на трезора непрекъснато подават искове и се образуват изпълнителни дела за събирането на необслужвани кредити.

Сега

Властта залъгва данъкоплатците с абсурдно данъчно облекчение

Пакетът с данъчни промени за 2017 година не спести на данъкоплатците поредната залъгалка с неработещо данъчно облекчение. Новото намерение на държавата да стимулира разплащанията по банков път чрез приспадане на част от дължимия от гражданите подоходен данък е абсурдно по замисъл, неподлежащо на контрол и рисково за бюджета. В облагането на гражданите се предлага и друга скандална мярка, която надали ще донесе и лев в бюджета, но пък ще натовари данъкоплатците с поредното административно задължение под угроза от санкции - подаването на данъчна декларация за починали лица.

Това коментираха данъчни експерти по повод предложените от МФ за обществено обсъждане промени в данъчните закони за идната година. Както "Сега" писа, финансовото министерство тази година се ограничи с малко на брой нововъведения, но това не е помогнало достатъчно за качеството на част от текстовете.

Капитал дейли

Първият служител на BMW в България

Първо, успях да разбера много рано, че не е краткосрочно явление. Сривът беше причинен от различни фактори, локални и интернационални. Натрупването на тяхното действие доведе до разширяване на размаха на този срив в България. За мен беше важно да не разчитаме на случайността. В периода на кризата не се надявахме на онова, което може да се случи, а се опитвахме да направим това, което трябва. Подготвяхме и растежа след края на кризата. За мен важно бе да обърнем внимание на детайлите, но и да запазим оптимизъм в тази ситуация.

Дума

Разследват "черно тото" в Локо Пд

В Локо Пд започва разследване за "черно тото". Причината е изненадващата загуба от гостуващия Пирин с 2:3 насред "Лаута". В мача от IX кръг на Първа лига защитата на "смърфовете" буквално бе развинтена, а действията на играчите бяха хаотични. Това е и втори съмнителен мач за Локо, който в VI кръг поведе при гостуването на Славия с 2:0, но за по-малко от половин час игра допусна пет гола.

Собственикът на Локо Христо Крушарски лично обяви, че ще започне разследването. На излизане от стадиона след мача той призна, че часове преди това е знаел, че ще паднат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове