25 Октомври, 2011 12:45 3 012 0

Разследват лихвар в Благоевград

  • лихвар-
  • благоевград-
  • имоти

Безработният 41-годишен мъж отпускал заеми на социално слаби срещу договорни ипотеки над имотите им

Разследват лихвар в Благоевград - 1
Снимка: МВР /Архив/

В ОДМВР-Благоевград е завършило досъдебното производство срещу лихвар, съобщиха от МВР. В хода на работата е установено, че безработен 41-годишен мъж от областния център от години е упражнявал незаконна лихварска дейност в нарушение на законодателството. Той ще отговаря за отпусканите от него парични заеми на различни хора срещу договорни ипотеки върху недвижимите им имоти в негова полза.

Лихварят е действал на територията на Благоевград. До услугите му прибягвали социално слаби и хора, които имат спешна нужда от пари в брой. Разследването започнало след като първи се оплакали жители на областния град, останали без апартаментите си. Досега е изяснено, че за нелегалното банкиране в продължение на 5 години мъжът е получил като лихви и договорни ипотеки суми в размер на 700 000 лв.

Според събраните данни до момента, в резултат на дейността му в негова полза е сменена собствеността на 8 имота на благоевградчани. Междувременно в хода на работата с потърпевши „излезли” и допълнителни случаи, които предстои да бъдат обект на допълнително разследване.

Срещу мъжът са водени множество проверки за документни престъпления.

Материалите са  докладвани на  прокуратурата с мнение за търсене на наказателна  отговорност .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА