Last news in Fakti

28 Октомври, 2011 20:18 1 113 0

От понеделник тръгва нов бизнес всекидневник - "Капитал Daily"

  • дневник-
  • капитал-
  • пари-
  • вестник-
  • всекидневник
От понеделник тръгва нов бизнес всекидневник - "Капитал Daily" - 1
Снимка: СБЖ

От понеделник, 31 октомври, на хартия  ще се появи наследникът на "Дневник" и "Пари" - "Капитал daily". Различен, смел, с позиция, в най-добрите традиции на седмичника "Капитал", съобщава онлайн изданието на "Дневник".

 
"Дневник остава само онлайн.
 
Промяната идва след като в края на септември беше сключена сделка за стратегическо партньорство между "Икономедиа" (издател на "Капитал" и "Дневник") и шведската медийна група Bonnier, която до края на септември издаваше вестник "Пари" (от седмица той вече се издава от "Икономедиа").
 
"Логиката на сделката е да се обедини бизнес аудиторията на българския пазар и да има повече потенциал за създаване на качествена журналистика", обяснява пред "Капитал" новият изпълнителен директор на "Икономедиа" Лилия Апостолова. Досега тя беше изпълнителен директор на българското дружество на Bonnier и главен редактор на "Пари". 
 
Непроменен ще остане фокусът на различните продукти, които групата издава. "Трите информационни продукти под марката "Капитал" (седмичника "Капитал", "Капитал Daily" и capital.bg) ще бъдат насочени към групата на активните хора, които взимат решения", обясни новият изпълнителен директор.
 
За dnevnik.bg Лилия Апостолова каза, че "той ще се развива като най-широката медийна платформа на издателската група, която ще е насочена към всички активни интернет потребители".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА