12 Декември, 2016 11:44 4 100 9

Абсурд - в центъра на Чепеларе изкуствена елха

  • чепеларе-
  • елха-
  • изкуствена

Граждани недоволстват

Абсурд - в центъра на Чепеларе изкуствена елха - 1

Вместо традиционното борово дръвче, на площад „Олимпийски” в Чепеларе се извиси близо 4-метрова изкуствена елха, чийто светлини бяха запалени тържествено на 9 декември тази година. Местните жители се чудят дали това наистина им се случва – в града, един от символите на Родопите, да се извиси елха, може би китайско производство?! Те се питат дали пък следващата стъпка няма да е да им подменят истинския боров въздух с китайски аромат.

Отгоре на всичко в града си говорят, че ръководството на общината май е похарчило около 6000 лева, а изработката на изкуствената елха е отвратителна. Според тях творението както и да се оправда с екоинициатива не струва повече от 1000 лева, а най-малко и това е градът, който заслужава тази пластмаса или каквото и да е това.

Граждани от Чепеларе са искали отговори за елхата от Общината, като от там им отговорили, че в името на запазването на гората кметството е решило да закупи изкуствена елха. Жителите на градчето са потресени, че в техните гори става главоломна сеч и при наличието на множество борове за украсяване като елха пред самата Община пак общинарите са измислили как да посрамят града и да откраднат едни пари в името на запазването на горите.

Те се питат дали следващата стъпка на кметството няма да е тотална подмяна на истинските борове в Родопите с изкуствени.

Преди дни кметът на Чепеларе Славка Чакърова в курортното селище е поставена изцяло нова украса, която създава празнично настроение. Пред Фокус Чакърова заявява: „На 16 декември организираме благотворителна вечер с участието на певеца Христо Кидиков, който ще представи новата си книга и последния диск. Ще събираме средства за децата с увреждания в града и общината. На 20 декември ще се проведе Коледен концерт, подготвен от възпитаници на Общинския детски комплекс и ученици от града. На 22 декември коледен концерт ще изнесат самодейци от читалище „Родопска искра”, а за 24, 25 и 26 декември са предвидени забавления, представления, фокуси и игри за децата. „Това е подаръкът на Община Чепеларе за децата от града и за гостите”. Тя поясни, че за Нова година не се предвижда общоградско тържество, тъй като за гостите на Чепеларе новогодишни програми се организират в увеселителните заведения, а местните жители предпочитат да посрещнат празника в домашна обстановка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакала

    2 3 Отговор
    Ако недоволстват затова то със сигурност нямат никакви други проблеми, което означава и че кметът/кметицата си върши брилянтно работата
  • 2 Киров

    0 2 Отговор
    Крадци.... дитам ли стигнаха.
  • 3 Бай Иван

    1 1 Отговор
    Според мен другата стъпка е снежна писта от Китай да запазим нашите да не се мачкат.
  • 4 Гост

    5 4 Отговор
    Елхата е много хубава,какво не и харесват?По добре изглежда от натурално дръвче пък и са спасили дърво от отсичане.Браво на кмета.
  • 5 Диди

    1 1 Отговор
    Естествена елха,която е с вкус окрасена,изглежда много по грасива,отколкото пластмасова.Жителите са прави.
  • 6 Горския

    1 1 Отговор
    Такова дръвче ще расте с години, добре са постъпили хората
  • 7 Иван

    6 1 Отговор
    Абе хора проблема не е пластмасовата елха.Проблема е ,че пред нашата община има хубави живи елхи, които дълги години се украсяват за елхи и в един момент се дават един куп пари за пластмаса която струва 1000 лева.Тук целта е кметицата и зам.кмета гн. Пантелей Мемцов ли е Немцов ли даже не ми знам фамилияата на тоз доносник с кодово название (Рожен) да гепат паричките.Къде блее проуратурата ами не дойде в нашата община да им провери обществените поръчки.
  • 8 закон

    3 1 Отговор
    ДА БЯХА ОТСЕКЛИ 1 ДЪРВО И С ТЕЗ ПАРИ ДА ЗАСАДЯТ 100 ДРУГИ.
    Но за пореден път разбирам че в името да остечем едно дърво и с парите да посадим други 200 е идеалния начин да откраднем държавна пара. Хем агнето цяло апак и вълкът сит. Е от тез трябва да се тръгва но няма закон,няма полиция,няма нищо за тях,къде блеят тези държавни институции.Та община Чепеларе дава елхи за всички общини но за тях в името на запазването на гората да купим китайска елха.Колко сме прости че чак им се радваме
  • 9 Кико

    0 0 Отговор
    Парите за коледната украса на общината, включително и за елхата са дарение!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове