Last news in Fakti

11 Януари, 2017 19:08 1 503 19

Корнелия Нинова: Започваме безкомпромисна борба с мафията… ако имаме възможност

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • мафия-
  • обществени поръчки

Правителството, поиска ли нещо истински, няма кой да го спре, каза още лидерът на БСП

Корнелия Нинова: Започваме безкомпромисна борба с мафията… ако имаме възможност - 1
Снимка: бТВ

Първата ни задача е имаме ли воля и мъдрост всички да кажем "Започваме безкомпромисна борба с мафията във всичките й нива и равнища". Започваме борба с подкупи, с комисионни, с обществени поръчки, които се раздават на роднини и т.н. , ако имаме възможност. Ще направим първо това, каза в предаването „Лице в лице” по бТВ председателят на БСП Корнелия Нинова.

По думите й оттам ще дойдат повече пари, отколкото от развитие на производство в началните месеци и години на едно управление.

„Преди модерна, почтена и нова съдебна система и реформа ни трябват модерни, почтени политици, които да го поискат. Държавата, правителството, поиска ли нещо истински, няма кой да го спре”, добави Корнелия Нинова.

Не сме обсъждали вижданията си по съдебна реформа с ген. Румен Радев. Бихме го подкрепили в рамките на неговите правомощия. Във волята му за борба с корупция и мафия има нашата подкрепа на 200%, каза лидерът на БСП.

Нинова уточни, че БСП няма да влиза в коалиция с ГЕРБ.

В този парламент няма доверие от хората, които гласуваха на президентските избори, няма мнозинство, вътре постоянно са разправии, сговори, договорки, няма трайно мнозинство, което да е способно да взема решения. Нямат намерение да въведат мажоритарен вот, просто искат да продължат живота на това правителство, обясни Нинова позицията на БСП, че настоящият парламент не трябва да продължава работата си.

Днес призовах всички партии, които отиваме на избори, да поемем ангажимент, че първата работа която ще свършим след като минат изборите, ще бъде това (бел. ред. - промяна в избирателната система). В сегашния парлрамент мнозинство за такава промяна няма, това е формален повод правителството да остане на власт и да продължи да прави това, което прави, каза Нинова.

БСП е за смесена избирателна система - мажоритарна и пропорционална 50 на 50.

Чистата мажоритарна система крие риск за купени народни представители, за проблеми в районирането, не е ясна картата на България, обясни Нинова.

Според нея по начина, по който се предлага мажоритарният избор, ще създаде повече проблеми, отколкото да ги реши.

Във връзка с подозренията на БСП, че 2 млрд лв. са изхарчени съмнително за три месеца, Корнелия Нинова каза, че са питали, но и до ден днешен нямат отговор и яснота какво се случва с тези пари.

Искаме този парламент да бъде разпуснат и да се обявят избори, защото волята на хората на президентските избори беше ясна – промяна. Министър-председателят подаде оставка, има конституция, правила и ред в тази държава – отиваме на избори, допълни Нинова.

Тя мотивира думите си, че това управление е мутренско с натиска върху бизнеса, страха, който се всява в хората преди избори, манипулирането на общественото мнение, силовия подход, неуважението към институциите, нарушаване на принципа на разделение на властите, вмешателство в съдебната система, в президентската институция и т.н.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    10 8 Отговор
    По времето на Серго Станишев бяха в разгара си най-върлите престъпни групи - наглите отвличаха всяка седмица и режеха пръсти, после дойде Цецо и за 1 месец изловиха всички, та питайте някои от жертвите на тази група какво мислят по въпроса

    Коментиран от #3

  • 2 miro

    7 0 Отговор
    Да не забравите после, чакаме.
  • 3 семи проф

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "555":

    По времето на Серго жертви ставаха определени лица и то паралии стаянали по тъмен начин...зщо не отвличаха сиромаси ...а по времето на управлението на Тиквата жертви станаха целия народ...ДУШМАНСКО МУТРИНСКО ДРАНЕ С ДУШМАНСКИ ГЛОБИ И ТАКСИ....Пример...ТАКСА ДА СТАНЕШ ЗДРАВНО ОСИГУРЕНпри Станишев.....150лв.....ТАКСА ДА БЪДЕШ ОСИГУРЕН ПРИ ТИКВАТА...1500лв.....ТИКВАТА ТИ ПОСЯГА НА НАЙ ВАЖНОТО- ЗДРАВЕТО.....КАЖИ БЕ УМНИКО 555
  • 4 дедо Шишарко

    10 1 Отговор
    Mи досега за шишарките ли ма държахте та се не бориите с мафиотите!
  • 5 кококоок

    5 3 Отговор
    САМО БКП!
  • 6 Бай село

    11 1 Отговор
    Г - жо Нинова най ефикасната борба с мафията ще бъде , ако всичките 240 депутати не бъдат допуснати до власт! Вашата борба с мафията прилича на оная приказка в, която момъка се бори с мечката и резултата е ту мечката отгоре ту юнака от долу , така и вие борите мафията вие играете разбира се ролята на юнака!
  • 7 сесесе

    6 4 Отговор
    Най-ефективната борба с мафията е да се изгони СИК от властта!
    А като дойде ВИС ще е по-добре за обикновения човек, висаджии винаги си мислили повече и са помагали на обикновените хора!

    Коментиран от #12

  • 8 гост

    2 1 Отговор
    Всчки партии в страната имат една мая - БКП,всички лидери на партии са отгледани и обучени от БКП,БКП никога не е здавала власта,а просто с "демокрацията"си озакони парите и си отвори пътя за грабеж на държавата от наследниците и,няма политик в страната да не е бил активен партиен член или агент на ДС,само царя беше различен,той е от западната школа на крадците,просто е по-галантен!
  • 9 имуноглобулин

    9 2 Отговор
    Тая пуйка си мисли че избирателя е късопаметно животно???
  • 10 бай благой

    2 2 Отговор
    озакони да не е нещо... като батерий?
    научете се да пишете, преди да давате мнение по форумите!
    Отделно не можете и да мислите, както се вижда от неграмотно написаното от Вас!

    Коментиран от #11

  • 11 граматик

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "бай благой":

    бай благой/поне сам си напиши името с главни букви /,щом те притеснява само правописа на хората явно си живееш добре,вероятно вземаш от "текезесарските" пенсии по партийна линия?Добре поне,че имаш мислене та ти прочетохме мнението по темата.
  • 12 това управление е мутренско

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "сесесе":

    Мафиотите от ТИМ-Варна си развяват коня в София с тяхната "Арена Армеец" а ти се притесняваш за минали величия!
  • 13 неуважението към институциите

    6 0 Отговор
    Това ми прилича на"
    "ОТ УТРЕ СПИРАМ ДА ПИЯ!"
  • 14 Ник

    9 2 Отговор
    Е как ще стане тази работа с мафията?
    - Гергов, Р. Овч., Гущеров дето си живурка на Женевското Езеро ще ги вкарате в затвора и ще им вземете активите и паричките?
    - Ще вкараш твоя ментор Иван Костов, който те вкара набързо в Политиката?
    - Ще вземеш да вкараш Доган в Затвора?
    - Ще окошариш Борисов, Цветанов, Пеевски, Домусчиеви, Гриша Ганчев, Васил Божков Черепа, Вилхем Краус и Хампарцумян дето точиха ЕРВД-то и унищожиха Авиокомпания Балкан, Далаверата с Фалкона и Аления Маркони ?
    - Ще вземеш висчко на ТИМ и ще ги вкараш в кауша?
    Ще барнеш Цветелина Бориславова и Валентин Златев ще ги разследваш? Ще вкараш Надежда Нейнска, която си праватизира навремето паркинга на УБО?
    Освен това не знам как ще накажеш себе си защото като ти гледам кариерата ми е трудно да повярвам ка без подходящия опит и стаж на няколко пъти си директор на държавни предприятия...
    - Мразя ГЕРБ, ДПС, Реформатори и т.н., ама днес все пак не е 1 април а и не се друсам!
    Истината е че докато не Ви сурвакаме всичките дето сте там на жълтите павета и роднините Ви, на които осигурихте добри заплати няма да стане!
    Само боя ще ви вкара в пътя, а ние даже вече закъсняхме с тази процедура. Поради тази причина мисля че закъснението ще се отрази още по- зле! Може някой ден някой да открие ловния сезон пред Народно Събрание
  • 15 Нов бардак ,със стари к.рви НЕ става.

    5 0 Отговор
    Това заедно с Аамет Демир Доган(Меди Доганов) и с Лютви Местан (Владимир Зидаров),Р. Овч,Румен Гечев, човека без един работен ден в живота си ,но станал премиер Станишев(Дмитриевич), няма нови лица.Далавра тук цари, а правдата слугува.
  • 16 Васичка Атанасова

    3 0 Отговор
    то от БСП няма по голяма мафия
    далаверите ги спря бойко борисов
    затова беше неудобен на много хора

    Коментиран от #19

  • 17 И сега може

    1 0 Отговор
    Ако човек иска, и сега може да се бори. Председател на партията, желаещата да е първа сила, може да посочи конкретните проявления на мафията като събития и имена. Дали в редиците на тази партия има мафиози и т.н. Хората искат да видят конкретната воля за борба, преди изборите :) А не голи обещания. Иначе сте каро Реформаторите. Много приказки за реформи, но нищо конкретно.
  • 18 Д'Мин

    3 0 Отговор
    Срастването между партии и мафия в България е създала такава спойка, че призива БКП-КПСС ВЕЧНА ДРУЖБА звучи по детски.
  • 19 живея на луната

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Васичка Атанасова":

    Че кога пък далаверите са спирали в тая държава поне и за ден?Само се преразпределя баницата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове