Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 06:30 2 915 5

Кандидатите за книжка двойно по-малко на изпита

  • кандидати-
  • книжка-
  • двойно-
  • по-малко-
  • изпита

Кандидатите за шофьорска книжка ще са двойно по-малко по време на изпита. По 11 души ще могат да решават едновременно тестовете, а не както е сега - 24-ма, съобщи "Монитор". Това ще стане, след като през март заработят новите изпитни терминали. Според представителите на бранша по-малката бройка ще е по-лесна за контролиране.

От Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ уверяват, че това няма да доведе до забавяне в провеждането на изпити и чакащи курсисти. По-малката бройка ще се компенсира от повече дати за решаване на тестове. Досега изпити се провеждаха само в понеделник и вторник, но вече ще има възможност това да става през цялата седмица.

Стандарт: Ниските доходи стопяват нацията

Нацията ни се топи ужасно бързо. Дори не с 6 души на час, както сочи изследването на Националния статистически институт, а с малко над 8 човека на час, коментира Искрен Веселинов, председател на Центъра за демографска политика.
ОТ НСИ не калкулират отрицателното миграционно салдо. Каква всъщност е вярната сметка ? Имаме 6 промила отрицателен прираст, към които трябва да добавим 3 промила отрицателно миграционно салдо, т.е. тези, които напускат България, са повече, отколкото тези, които се заселват в нея, въпреки бежанските вълни. В същото време според статистиката от миналата година ние сме на второ място в света по смъртност, което е знак на демографска катастрофа. Така в крайна сметка се получава една цифра от порядъка между 70 и 80 хиляди годишно, с колкото се топи България.

На практика това е населението на един областен град от ранга на Велико Търново или Перник.

Сега: Чиновнически неразбории провалят европредседателството на България

Нито ремонтите са започнали, нито логистиката е уточнена, нито парите са достатъчни

За Коледа директорът на НДК окачи елха от отпадъци от поизгнилия интериор. Преустройството и техническото обезпечаване обаче още са под въпрос.

Подготовката на българското европредседателство от 1 януари 2018 г. е пълен хаос, закъсненията са драстични и рискът да се изложим пред чужденците е съвсем реален. Ключови и сложни ремонти въобще не са започнали, не са решени въпросите със сигурността на делегатите и дори с елементарната логистика - кетъринг, настаняване, транспорт. Причината са бюрокрацията и скандалите между отделните държавни органи. Няма яснота и около бюджета. Това става ясно от отчета за подготовката на събитието към февруари, публикуван на официалната му страница eu2018bg.bg. Той бе представен от вицепремиера Деница Златева на заседанието на правителството в сряда.

Труд: Юри Тавание – доносник на ЦРУ

Осем години след изготвянето на секретната грама „информаторът съветник“ продължава да е в София

Посланник Макълдауни прави изричното уточнение в грамата, че самоличността на информатора трябва да остане в пълна тайна

Секретна грама на американското посолство в София, от 26 юни 2009 г. на тогавашния посланик на САЩ у нас Нанси Макълдауни, засекретена от нейния заместник Александър Караянис, показва, че Юри Бюрер Тавание, постоянен съветник по Механизма за сътрудничество и проверка на ЕК в София всъщност е информатор на американското посолство в София. Оттам доносите му стигат до Централното разузнавателно управление на САЩ, военното разузнаване, министерство на правосъдието на САЩ, ФБР, Държавният секретар на САЩ и посланника на САЩ към ЕС.

24 часа: Баща и син от Омуртаг са собственици на буса, катастрофирал в Унгария

Баща и син от Омуртаг са собственици на българския бус, който катастрофира на магистрала в Унгария. Всяка седмица двамата изпълнявали курсове към Западна Европа. Те превозвали хора и багаж на принципа споделено пътуване и се редували зад волана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 2 Отговор
    Нацията се топяла? Нация отдавна няма, а хората бягат за да се спадят. Балонът на татковините и родините се спука. Хората говорят не за държава, а за територия.

    Коментиран от #5

  • 2 Американеца

    8 0 Отговор
    Как да не емигрираш като тука те принуждават да работиш за жълти стотинки и като се платиш данъци разходи за храна като платиш на мобилните оператори като си заредиш колата щото ти излиза по евтино от градския да ходиш на работа и чакаш края на месеца за заплата останал почти без пари.
  • 3 Американеца

    5 1 Отговор
    И най-убидно е като гледаш някой хора как се тешкареят с скъпите коли с скъпите палати обаче знаеш че тия пари са ги взели на гърба на народа и чустваш че живееш в една соцялна несправедливост особено когато постоянно ти се повтаря,че държавата нямала пари за увеличение на заплатите за бизнеса щяло да е вредно и тн глупости м..ната му на бизнеса!Бизнесмните да му мислят народът иска хляб и достоен живот а държавата щом има милярди за глупости ще има и за заслужено овеличение на заплати и пенсии.Просто си търсете правата бе хора.
  • 4 Jack Bauer

    1 1 Отговор
    Вижте последните новини за отношението на "работодател" към работник и ще ви стане ясно "защо се топи нацията".
    https://goo.gl/azNk7f

    Въпреки всичко Българи има от хиляди години и ще ги има още поне толкова независимо къде по света живеят. И Българската нация никога няма да изчезне.
  • 5 55666

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Територия на "Кенефистан", където се купуват книжки, дипломи, магисрати, полицаи ................... след 20 години ще има само роми, наркозависими и онкоболни, а ромите вече са около 5 милиона заедно с рожбичките които държавата отглежда
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове