Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 14:50 1 193 9

Борисов: Трудно ще се състави кабинет след вота

  • борисов-
  • кабинет-
  • вота
Борисов: Трудно ще се състави кабинет след вота - 1
Снимка: ГЕРБ

Трудно ще се състави кабинет след вота, вещае Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна пред представители на българския бизнес, че, според него, трудно ще се състави правителство след изборите. Моите притеснения са, че трудно ще се направи правителство, повтори той и пред журналисти. Срещата продължи близо два часа с Асоциацията на организациите на българските работодатели. На нея присъстваха и Томислав Дончев, Делян Добрев и Владислав Горанов.

На срещата бе обсъдено социално-икономическото развитие на България. По време на разговорите бе установено голямо сходство с програмата на партията и приоритетите на четирите национално представени работодателски организации у нас.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че едно от първите неща, които трябва да бъдат направени в следващо управление, е в сферата на медицината. Той акцентира, че там трябва да се действа така, както бе направено и в борбата с контрабандата - да се обвържат информационните системи между Министерството на здравеопазването, НЗОК, НОИ, НАП, доставчиците на медицински и здравни услуги и прехвърляне на целия документооборот в електронен вид. По думите му, само така ще могат да се отрегулират процесите в болниците и да бъдат прекъснати проблемите, свързани с източване на финансови средства за здравеопазване.

“Бюрокрацията е една от темите, които мъчи обществото и бизнеса. Затова другата седмица ще представим идеите си за електронно управление, включително в правосъдието и системата на здравеопазването. Администрацията трябва да поеме тежестта да провери дали има платени данъци, свидетелство за съдимост, за които сега бизнесът се реди по гишетата. Ще има ясен и виден напредък”, заяви Бойко Борисов и подчерта, че с бизнеса предстоят още срещи. “Искаме да надградим това, което сме направили досега, да обсъдим заедно забележките и проблемите, които сте ни посочили или не сме успели да направим и вярвам, че с такъв диалог ще постигнем общите си цели”, каза още Борисов.

Председателят на ПП ГЕРБ коментира и приетото от ЕП Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС (СЕТА). “Надявам се, че хората, които се подготвят да управляват България, няма да се объркват по важни теми за обществото като СЕТА и бежанската криза. Защото това не са теми, по които може да се объркваш току-така и е недопустимо да се въвежда в заблуждение народът като у нас се говори едно, а в европейските институции при обсъжданията и гласуванията се постъпва различно”, обясни Бойко Борисов.

Бившият премиер е потвърдил ангажимента приоритет за ГЕРБ при следващо управление да е образованието, дуалното обучение, както и запазването на плоския данък. По думите му, не граничат със здравия разум спекулации от рода да "вземем от богатите и да дадем на бедните".

На свой ред от асоциацията са поискали повече и по-голяма яснота относно намеренията за борба с корупцията и престъпността, регулиране на монополите и реиндустриализация на страната.

Надяваме се след изборите да има стабилно управление за четири години, подчерта Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Двамата с Борисов отчетоха голямо сходство в приоритетите и вижданията за развитието на страната. Лидерът на ГЕРБ посочи като пример за синхрон как разчетите на неговата партия за минимална и средна заплата при следващо управление съвпадат с тези на работодателските организации.

Като реални определи заложените прогнози в програмата на ГЕРБ и Васил Велев. Той добави, че от асоциацията също са за намаляване на административната тежест пред бизнеса в т.ч. и въвеждане на принципа за т.нар. мълчаливо съгласие. Те подкрепяли и идеята на ГЕРБ за ускорено въвеждане на електронното управление във всички сфери.

Големите енергийни проекти да се обсъждат след актуализация на енергийната стратегия, поискаха също от работодателските организации. Те са против сключването на дългосрочни договори в енергетиката като тези с американските централи.

Нужни са и мерки за пазара на труда, най-вече свързани с трудовата миграция, отбеляза още Велев.

Асоциацията е за влизане на България в еврозоната, присъединяване към Европейския банков съюз - приоритети, които ГЕРБ е записал в предизборната си програма.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поставка

    14 0 Отговор
    Генерал Борисов - царя на оставките.
    Пак оставка, за да може всичко това което хората направиха с труда си при вашето управление да бъде съсипано....... щото в ГЕРБ има много цецки които са най-подготвените хора в България.
  • 2 неутрален

    14 1 Отговор
    Хайде се скрийте гербераци. Отвратихте ни от живота крадливи и лъжливи същества.
  • 3 вндн

    13 1 Отговор
    Никакви кабинети няма да съставяте вече - вие сте политически трупове!
  • 4 Борисов гея

    11 2 Отговор
    Дано не си ти
  • 5 onq s konq

    2 11 Отговор
    Независимо че ГЕРБ има по-висок рейтинг и респективно повече депутати от БСП ,да предположим че БСП има възможност да състави правителство.Ами достатъчно е ГЕРБ ПРОСТО ДА НЕ ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА... и на жълтите павета да кацнат едни 1000 души протестъри "за денонощно"...Е как ще управляват червените?Че и Мишо щамара забегна в Щатите и няма кой да поведе антимитингуващите старци...Ма кат не можете да мислите питайте веее:)

    Коментиран от #8

  • 6 све

    8 2 Отговор
    Не се притеснявай,ББ.
    няма да ти се наложи.
    ГЕРБ умряха, шайката се разпуска.
    Ще остане сан Антон Тодоров.
    и сам войнът е войн
    хахаха
  • 7 страхил

    1 5 Отговор
    Сега е време Бареков да състави кабинет!
    Сигурен съм че господина е достатъчно разумен и сериозен за да поведе българите. Човек с пари и достойнство който не се страхува да си каже мнението! С теб сме господин Бареков!
  • 8 семи проф

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Втори Майдан няма да мине ....СИМПАТИЧНИ ПРОТЕСТИ ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА МИНАТ ЗАЩОТО ГО НЯМА ВЕЧЕ ,,СИМПАТИЧНОТО МАГАРЕ"Ако щат и 10 000 да протестират само да не пречат на парламента да работи....иначе могат да о.ерат жълтите павета от зор...
  • 9 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Нямяте необходимия капацитет да управлявате, Борисов! Не става с калинки, физкултурници и милиционери! Не става само с хранени хора! Нужен е интелект, култура и експертно мислене, а сред партийните секретари и ДС-ченгета тези изисквания са непознат лукс!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове