Last news in Fakti

27 Февруари, 2017 12:18 2 504 22

Симов: ГЕРБ се готви да тегли 20 млрд. дълг

  • бсп-
  • герб-
  • дълг

Хората отрекоха политиката на Борисов на предишния вот. Сега пак ще го направят

„Канят ли се ГЕРБ да изтеглят нови 20 милиарда дълг? Направихме си труда да изчислим какво означава 1500 лв. средна заплата у нас, каквато предлагат от ГЕРБ. Означава 20 милиарда лева. Питам, дали следващото управление на ГЕРБ, ако случайно дойдат на власт, ще изтегли нов колосален дълг?” Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Кърджали и член на Изпълнителното бюро на левицата Александър Симов по бТВ.

„Хората отрекоха политиката на Борисов на предишния вот. Сега пак ще го направят. Искаме държава, която да не се управлява в полза на едно голямо и свръхраздуто его, а в полза на всички хора”.

Социалистът бе категоричен, че платформата на левицата предвижда общо развитие на цялата ни икономика, създаване на фонд „Индустрия”. „Основните приоритети на левицата са смяна на философията на управление на държавата и социалната сфера”, обясни водачът на листата на „БСП за България” в Кърджали.

По думите му държавата има място в икономиката на страната ни. „Защото разбирането, че държавата е лош стопанин, претърпя политически и идеологически крах”, обясни кандидатът за народен представител от левицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ddА

    16 4 Отговор
    не, 200 ще теглят
  • 2 Потърпевш

    21 17 Отговор
    И 200 да изтеглят пак няма да могат да наваксат откраднатото от БКП-БСП.За това успех на изборите и напред!
  • 3 Глупак

    29 14 Отговор
    Ако народът ни се посъбудил малко, ГЕРБ не би трябвало да вземат повече от 5 % .
    Не е проблем да им се проследят и офшорните сметки…. 90% са мултимилионери !!!!!
    Целия ни така наречен елит е за трудови лагери. За друго и не стават.
    Време е за изненади !!!!!!!!
  • 4 све

    15 5 Отговор
    Политическата култура навсякъде е 3 нива над нашата. Време е да изгоним буклуците, които ни управляваха досега.
    Пълна ревизия на прехода
    ПП,, ВЪЗРАЖДАНЕ,,
  • 5 Как му казват на ..... ?

    15 3 Отговор
    На мъж дето не носи у дома честно спечелени ПАРИ а живее на ЗАЕМИ? Празноглав! Или Празноглавец! А на правителство което не може да предостави свободи на населението само да се грижи за своята стопанска дейност и бизнес? Правителство което предоставя националните ресурси на чужди държави и взема ЗАЕМИ за да осигури Бюджета на страната? Как се казва? А? Кажете ми че на мен акъла ми не го допуска!
  • 6 българин

    22 2 Отговор
    ТЕ ИЗТЕГЛЕНИТЕ КРЕДИТИ ГИ КРАДАТ не ги дават за заплати
  • 7 Който го може....

    15 2 Отговор
    Те и 20 млрд, които дръпнаха щяха да ни направят земен рай ама така и никой не разбрах къде потънаха.
  • 8 Реалист

    12 10 Отговор
    Пълно с БСП/БКП тролове тука бе... Един и същ и само ника си сменя... И да ревете и да не ревете пак ще гласуваме за ГЕРБ. Колкото по-вече пищите, по-ясно става че ви приседнахме на гърлото. Как е, а? Няма "голям шлем" - има "шлемник байкалски". Айде влакчето и към Байкал ЕДНОПОСОЧНО... Изкукали пенсии...
  • 9 onq s konq

    10 14 Отговор
    СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО И ОТ СКУКА...ако обърнем внимание на казаното от въпросния нерез на снимката относно някакви 20 млр. нов заем ЕВЕНТУАЛНО взет от ГЕРБ ще се "сетим",че ДЪРЖАВАТА НЕ РАЗДАВА СРЕДНИ ,ПОЛУСРЕДНИ и т.н. заплати,а единствено ЗАДЪЛЖАВА РАБОТОДАТЕЛИТЕ ДА ГАРАНТИРАТ МИН. РАБ. ЗАПЛАТА И ДА ОСИГУРЯВАТ РАБОТНИЦИТЕ СИ НА НЕЯ СЪС ЗАКОН!А че държавата под ръководството на дадена партия СЪУМЕЕ да осигури АДЕКВАТНИ ПРЕДПОСТАВКИ ЗА ДОБЪР БИЗНЕС и чрез това спомогне за по-висока средна заплата,това е съвсем отделна работа.Ама нереза не идва да ги приказва тия дивотии в моя град,ами отишел в Кърджали...за по лесно:)

    Коментиран от #11, #14

  • 10 кроко

    6 4 Отговор
    Веднага някой болен трол да излая как с БСП ни чака комунизма, колко лошо е било тогава, беднотия и никой не е можел да злиза от България, и после да обясни колко хубаво било по времето на ГЕРБ и колко много тирове минават през границата ни. Нищо че тировете са транзит турски, а едно време трола не би трябвало да има работа на границата, щом не е можело да се излиза.
  • 11 оня с коня е мека китка

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Винаги опира до манипулация, когато партиите се опитват да спечелят избори. Партиите са субекти, които се опитват да се харесат на избирателя и за целта са склонни да се самоизтъкват в позитивна светлина, а противника да бъде очернен. Навсякъде по света това го има, дори в добрата стара Америка, където Тръмп трябваше да се бори за гласовете на отделните щати, за вотовете на гейовете, мексиканците, черните и т.н.

    Самите партии провеждат почти същата политика, която съперникът им преди изборите е обещавал. Никаква съществена разлика, освен ако партията е извънсистемен играч. Например - плоския данък. Кой го въведе? БСП, която се описва като "социална", а в действителност данъкът е "десен" инструмент. БСП настояваше за държавни инвестиции в икономиката, защото безработицата в ЕС бе твърде голяма и бюджетните ограничения не помагаха. Инвестициите ги подкара ГЕРБ.

    Коментиран от #13

  • 12 оня с коня е мека китка

    10 2 Отговор
    Реално, 20 млрд. лева не могат да бъдат взети като заем с цел повишаване на заплащането. Никой разумен човек не би тръгнал да се занимава с подобни безумни изчисления. 20 млрд. е цената на ТРАЙНОТО повишаване на средната заплата в икономика с БВП за 53 млрд. долара. Източникът на заплащането не е заем, а произведената добавена стойност в икономиката. И правилно ще бъде да се говори за това, че 20 млрд. в следващите, да кажем, 5 години ще струва на българската държава да създаде нужните предпоставки икономиката ни да нарасне с такъв %, че средната заплата да е 1500 лева.

    Иначе казаното е безмислица!
  • 13 onq s konq

    7 8 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня е мека китка":

    Веднъж реагирах на едно тролско изказване,че "и БСП и ГЕРБ" са маскари,защото са от едно котило",та зададох въпроса "Като са еднакви,как пък не сбърка да гласуваш за ГЕРБ,а упорито пускаш "червено?"Казвам го по повод думите тив които личи старание да слажиш всички партии под един знаменател,че даже и световните!И мислиш ли наистина че ИНТЕЛИГЕНТНАТА И РЕАЛНА В ОБЕЩАНИЯТА СИ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ НА ГЕРБ ИМА НЕЩО ОБЩО С ПРОСТАШКАТА БЕСЕПАРСКА ИЗМАМА?Вероятно не го мислиш,но пък искаш другите да си го мислят:)А колкото до твърдението в ника ти че съм "мека китка"-еса отивам в мазата,стягом си китката на менгемето и...каквото сабя покаже.

    Коментиран от #16

  • 14 ДО ОБИДНИЯ КОМЕНТАР

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    ПИШКАТА НЕ ТИ Е ПОРАСНАЛА А И НЯМА ДА ПОРАСТЕ ОТ ЗЛОБАТА И МАНИПУЛАЦИИТЕ ДЕТО ПЛЮЕШ ТУКА.
  • 15 Kosta

    7 3 Отговор
    Питайте ги тези дето досега управляваха защо не ги направиха досега всички тези работи, които ви ги обещават (и то в края на мандата си, който никога не изкарват т.е. НИКОГА)
  • 16 оня с коня е мека китка

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Няма нужда да се самоизмъчваш в мазето, остави това на мъжа в къщата :-). Предполагам, изкушаваш се да се замозадоволяваш с менгемето, ама пустото, отзад да те зарадва не може:-).

    Сега сериозното - кампанията на ГЕРБ трудно може да се нарече интелигентна. Муцуните са стари и познати. Същото е и с останалите партии и политически движенийца у нас. Спекулации и чиста манипулация отвсякъде. Популизъм от вида на Татовия: "Вие сте прости и аз съм прост...". Световните партии пък са на светлинни години разстояние от избирателните кампании в България, но основното е налице и там - ТИ трябва да се харесаш на избирателя, като същевременно очерниш съперника!

    Видя ли как във Франция излязоха наяве мръсни практики покрай един от кандидатите за президент - Франсоа Фийон? Дълго време във Вашингтон се спореше, дали Тръмп не е подпомогнат от Москва, след като започнаха да изскачат доноси за Демократическата партия. Във Великобритания по времето на Гордън Браун също валяха компромати, които бяха подходящо използвани от противниците в управлението на страната, за да разклатят правителството. А онзи любител на женската красота Доминик Строс-Кан, който също се очакваше да се кандидатира за президент на Франция? Нали нищо не се доказа срещу него, но му опетниха името?
  • 17 АНТИ МАНТЕВ

    9 7 Отговор
    Изглежда пак ще чакаме 15 г за един запорожец супер автомобил. Абе хора , дойдатли комунягите , рафтовете по магазините се опразват автоматично. Защо ,? Комунизмът е една бюрократична, идеологизирана машина , при която ::: СИЛАТА НА ПАРАТА НА ЛОКОМОТИВА НЕ ОТИВА ЗА ТЕГЛЕНЕ НА ВАГОНИТЕ , А ОТИВА ЗА СВИРКАТА. Хората , работливите и кадърните хора веднага ще изчезнат на запад . Тук ще останат пенсионери ,мързеливи и кадруващи човекоподобни. Не им се връзвайте на тези комунисти че ще ви сервират всичко на готово без труд. ЗАЛАГАТ ВИ ХУБАВ КАПАН ЗА НАИВНИЦИ.МАЙСТОРИ СА АГИТАЦИЯ И ПРОПАГАНДИ.

    Коментиран от #22

  • 18 Mercedes-Benz

    6 0 Отговор
    Прасето Порки е в стихията си, умира да лъже като господарката си г-жа Лъжа!
  • 19 NothingIsTrue

    7 0 Отговор
    Заслужавате си съдбата, братя българЕ, все пак сте глупави и мързеливи и чакате някой да ви даде пари от въздуха.
    М...ките такива били, мамалигите такива били, плавите такива били...

    Плюете другите народи и им гледате в канчетата, докато се усетите и хоп пак ви окрадоха.
    Не знам друг толкова прост народ, който 30 години го ограбват едни и същи мърши и той пак си ги иска.

    Една проста сметка:
    Тая година, да речем в Пловдив, 150 000 жилища ще заплатят средно 150лева данък... и кво става 22,5 млн лева за общината, а някой знае ли къде отиват???
    350 000 жители в същият този град ще им се удържат всеки месец най-малко по 100 лева:
    350 000 х 100 х 12 = 420млн... опа опа опа
    грешката е вярна, та така на 350 000 души им удържат 420млн.
    Въпроса е къде отиват...
    Но все пак, на 500 000 автомобила в този град, по средно 75 лева данък на година стават 37,5 млн ЛЕВА.
    ОБЩО 480 МИЛИОНА ЛЕВА СА УДЪРЖАНИ НА 350 000 НАСЕЛЕНИЕ И ВИЕ ЧАКАТЕ НЯКОЙ ДА ВИ ДАДЕ!??!?!?!
    Кучетата си лаят, кервана си върви, да ви кажа само че, една много малка част от тези пари отиват за помощи на цигани, за сметките на цигани, за операциите на цигани, за пищна вечеря на бежанци и така.

    И ако още не съм ви изгубил вниманието:
    Ако ще да гласувате за седесе, бесепе, мевере,седевере, малкоконаре и т.н.
    Ако ще да гласувате с бюлетини, с гълъби, електронно, с wifi, радио вълни, с морзов код и т.н.

    Резултата от изборите е ясен много преди да се е избрала начина на гласуване.
    Побе

    Коментиран от #21

  • 20 гост

    4 1 Отговор
    Ей това комунист ли е и да го сънуваш пак си на загуба!!!! Те карат на принципа: Не е важно аз да съм добре важно е съседа да е зле!
  • 21 семи проф

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "NothingIsTrue":

    Забрави да споменеш и за Глобите от ПАЯЦИ КОИТО СА БЕЗОТЧЕТНИ ...ВСИЧКИ УЛИЦИ ИЗВЕДНЪЖ СТАНАХА ПЛАТЕНИ ПАРКИНГИ...такси от пазари ..такси от общ. сгради ....СУМАТА ОТ МИЛИОНИТЕ СЕ УТРОЯВА....
  • 22 семи проф

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "АНТИ МАНТЕВ":

    АНТИ МАНТИ НАБАНАНТИ--- ЗА ТИКВАТА КОМУНИСТ ЛИ ДА ГЛАСУВАМЕ ..НАЙ МНОГО БЪЛГАРИ ЗАБЯГНАХА НА ЗАПАД ПРИ ЦАРУВАНЕТО НА ТИКВАТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове